CÓRRER EN TEMPS DE CRISI. 09/05/2020.

En moments de crisis econòmiques mundials, quan l'estrès, l'ansietat i la por seuen al sofà de casa, i mentre la salut, l'economia i les expectatives de futur són incertes, molt incertes.... Les persones en multitud ens aferrem a unes vàlvules d'escape "barates", "low cost" físiques i mentals com el ioga, running, bike, nedar o senzillament fer llargues caminades.



Es fa difícil d'entendre la relació "Bad economy i córrer".. "Bad health i córrer", però existeix. En moments de craks financers i sanitàris busquem escapar i trobar refugi en el nostre "jo" intern, l'equilibri cos/ment per afrontar les altes pressions a què estem sotmesos.



Un xic d'història:

1929. El Gran Crak d'Estats Units, es va posar de moda sortir a córrer, fins i tot es van celebrar carreres de llarga distància com la Nova York - Els Àngels de 5.900 KmJohnny Salo va guanyar corrent 79 dies i curiositat, el segon en Pietro Gavucci va arribar amb 2 minuts i 47 segons de diferència.



Esmorçar dalt d'un gratacel. Foto de Wikipedia

1980. Europa. Una de les crisis que va afectar el centre d'Europa, va provocar que la gent sortís a fer esport, a caminar amb la família, córrer a l'aire lliure, en especial a França, es van posar de moda les curses i les marxes.
L'any 1978 apareix a Catalunya la mare de les Ultres Catalanes, la Nuria-Queralt.


2008. Catalunya. De ben segur que la crisi del 2008 va ser el catalitzador perquè es posés en moviment la generació "runner" a tot el país. 

No teníem una cultura de l'esport tan massificada fins a l'any 2010. La segona dècada del segle XXI ha sigut el boom, l'explosió del "running", alló de: Si no ets corredor, no ets ningú.
Killian Jornet hi va aportar el seu "Kilo" de sorra.


2020. St. Feliu de Guíxols. Només cal donar un cop d'ull al carrer per veure com les persones sortim a fer esport com formigues després d'estar tancats a casa pel "puto bitxo". Maig del 2020.


Mirant en positiu, la pràctica esportiva com el running, anar en bicicleta, nedar o el ioga  desperten la part creativa, d'iniciativa, de tirar endavant, d'estar concentrats en millorar la nostra vida, la salut i enfortir la capacitat de reacció per afrontar les dificultats.

Vinga va.... CRAKS!!!! Abraçades!!!!

* P.D: M'hauria agradat No escriure aquest post.... A canvi Si m'hauria agradat escriure sobre una esplèndida sortida matinal amb els amics.

Salut, Feina, Esport i Gràcies per Llegir.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.