SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

La Spine Ultra o més coneguda com "The Most Brutal Race" a Anglaterra... No cal traduir.

Cada any al mes de gener i durant una setmana del fred hivern, s'executen dues proves d'ultra resistència i sense parar a Gran Bretanya. La Challenger Spine de 174 km (108 milles) 60 hores. I la prova reina, la Spine Race de 430 km (268 milles) i 7 dies per acabar.
Data inici: 15 de gener.

Foto Web de Spine

Els corred@rs travessen Anglaterra fins a arribar a la frontera amb Escòcia per la Via Pennine, amb sortida a Edale i arribada a Kirk Yetholm.

Una carrera amb molta distància i "no massa desnivell". Fins aquí pot semblar fàcil. Llavors que ho fa que sigui una de les curses més extremes del món.Hi ha dos factors externs que marquen les seves lleis en un país atlàntic. Que quan s'ajunten poden fer molt de mal, el clima i el terreny.

Tempertures sota zero, senders amb molt de fang, molta boira, molta neu, gel, molta pluja, les famoses lloses de pedra, forts vents i molta fred.El perfil de corred@r és molt especial per a una cursa especial. Ha de tenir un grau d'autosuficiència i orientació molt elevat. Ha de tenir la capacitat, habilitat, coneixement i seguretat de saber que ha de fer en moments de risc enmig del no-res i amb un clima advers.

Hi ha un equip organitzatiu, voluntaris i servei mèdic per quan el corred@r ho necessiti. Cada runner porta a sobre un gps amb un botó d'emergència.

Foto Web de Spine

Però els corred@rs han de tenir en compte que és una cursa molt dura, amb menys suport, les bases de vida o punts de control són més distanciades i no hi ha tantes marques com en altres ultres.

Aquest post va dedicat a Totes les persones que estaran a la línia de sortida de la Spine Ultra 2017.
Però de manera especial, molta admiració pels 6 CATALANS que hi participen:

*  ORIOL BORRASMés conegut com a "Tigre Bestial". Corredor expert en ultres, de tarannà tranquil, bon humor i "tossut". El conec del 2009 a la CBXR.

Curri Ultreru entre moltes coses que ha fet: PTL Montblanc, Camí de Cavalls, Valls d'Aneu...*  JORDI COSTA

Jordi Costa

Qui no coneix en Jordi Costa. Corred@r disciplinat i discret,  excel·lent estratega, experimentat en ultres, iron, swinrun i tot el que es posi per davant.

Curri ultreru entre moltes coses que ha fet: Tor des Geants, UTMB Montblanc, Transpyrenea.....

*  JOSEP MARIA CABANES

No et conec, segur que ets un gran corred@r i millor persona.

*  DANI RODRIGUEZConec el Dani de la UTA 3 TRAILS. Corred@r tipus "Oso Yogui", la muntanya és casa seva, estima la muntanya. Bona gent.

Curri Ultreru: Moltes coses, de les últimes, la  Transpyrenea.

*  ENRIC SABATÉ
Que puc dir de l'Enric.... És "l'abuelo" del món ultra trail, un llibre obert ple d'aventures, un gentelman, amic dels seus amics, un mestre, despren vitalitat i li tenim molt de respecte i admiració. Conec l'Enric  de quan a les botigues  només venien vambes de la marca adidas o nike.... i d'asfalt.

Curri ultreru: No sé quines posar de tantes que ha fet: Coll de Nargo, UTGS, PTL Montblanc,  Andorra Ultra, Circuit Spain Ultra Cup....

L'Enric esquerra i Super Bernat dreta


*  TOMÀS ZAPATA


No et conec, sé que ets amic de l'Enric, segur que ets un gran corred@r i millor persona.


* EUGENI ROSELLÓ  que va guanyar la Spine l'any 2013, és possible que estigui a la línia de sortida.

*Per saber més: WEB THE SPINE ULTRA.
*Eoin Keith 95h 23'' record 2016.
* Pavel Palonski va fer el record de temps en 79 hores.

BUENU!!!!! NOIS DES D'AQUEST ESPAI DESITJO QUE TINGUEU MOLTA SORT I SALUT PER TIRAR ENDAVANT AQUESTA NOVA AVENTURA. MOLTS ANIMS!!!!

* Alguna foto és de la web Spine Race. Si algú no vol que hi siguin ... la trec.

Salut, Feina i Gràcies per Llegir.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.