TRAIL ARDENYA 55K. CRÒNICA I RESULTATS. 7/12/2019.

Dia i Lloc: Sta. Cristina d'Aro. Ardenya.
Organitza: A.E. Matxacuca.
Distàncies: 10 K. 15K. 30K i 55K.
Clima: Sol. 9º i 19º.


Foto J.M. Montaner. Nació Digital

10 anys d'Ardenya. El primer i el segon com a corredor, la resta com a voluntari. 

2019, he tornat als inicis i he volgut celebrar els 10 anys des de dins, grimpant, desgrimpant, corrents, caminant, seguir cintes, disfrutar de les vistes i pensar amb qui collons ha dissenyat el "puto" circuit.
Un circuit de "Cua de Drac" amb 14 punxes.


Els dies previs al Trail:
 
Aquesta no és una simple cursa que s'ha de preparar d'un dia per l'altre. El Trail 55 K Ardenya, s'ha de fer amb els deures fets. Intervenen molts factors a tenir en compte per no tenir frustracions, lamentacions o la incertesa del mateix dia.

El més important, el cos s'ha de mantenir sa i alegre de dins cap a fora. 
La hidratació és constant i l'orina és clara i transparent, Tinc gana cada 4 hores, el que significa que l'aparell digestiu, tot i tenir-lo malalt, funciona i treballa bé. Descans fisic i mental, s'aconsegueix dormint i relax.


CURSA / SENSACIONS:


Dorsal 55, m'agrada, sóc molt supersticiós amb els números del dorsal, 55, com els 55 Kms de cursa, com els 55 anys que estic per fer.


El temps ha canviat, després de dies de pluja, ens trobem amb un dia assolellat i un terreny espectacular per córrer.



Amb la Magali i en Mikel entrem al calaix de sortida, moltes i moltes cares conegudes on els nervis del moment es palpen en cada una d'elles.


3,2, 1.....Ahí vamos!!




Primer objectiu, arribar al first temps de tall km 20 en 4 h.
Li fotu gas a la burra, m'enganxo a l'estela de la Maga i en Marco, fent el "Muro" i Pedralta dos cops, ens avituallem i encarem la famosa "Pujada d'en Roberto".


Un tram lent i tècnic amb grimpades, es formen taps i els primers de la 30 K arriben a tota òstia i demanant pas.


De Casa Nova, St. Benet, Can Rifa i Dona Espenyada vaig sol. Al mirador coincideixo amb en J. Carlos Escute, un referent en llarga distància i baixem junts fins a Rosamar, km 20 i tall amb mitja hora de marge.


A l'AV 2 ens trobem que no hi ha res sobre la taula, ni menjar ni aigua, em sorprèn, doncs hem d'afrontar 10 km molt lents i tècnics i sense aigua és impossible..... A la platja hi ha unes dutxes, un munt de corredors omple aigua de les dutxes, ens hi deixem 10 minuts aquí.


Segon objectiu, arribar al duríssim segon temps de tall km 34 en 6.30 h.

Intento seguir a l'Escuté fent les platges de pedres i no ho aconsegueixo. 


Tram de platges fet, apareix el primer dimoni pel meu cap, conec el que m'espera, m'aturo i agafo forces. Fins a l'AV3 s'ha fet etern, pujant a St. Grau, baixant "The Jungle" i pujant pel corriol de Can Codolar.





Per sort al'AV3 tenen aigua, no perdo temps, tinc el tall a 3 km i el crono no regala segons. Arribo al tall amb 10 minuts de marge, diuen que l'allargaran, doncs queden molts corredors darrere.

Tercer objectiu, arribar a meta abans de les 10 h.


Coincideixo amb en Ramon Pou. Baixem per pista fins a l'AV4, on hi ha la Carme, les meves filles, la Berta, la Júlia, en Jordi Jr i en Ferran, em cuiden com un rei.




El GPS marca 42 K, en queden 10 per meta. 
El meu germà em farà de llebre, i junts encarem la darrera pujada important, el Montclar.




Però torna el dimoni en forma de rampes als abductors i tibials, m'aturo i m'empastifo de "Voltadol Forte", l'efecte és gairebé miraculós i instantani.


A poc a poc em vaig trobant millor, vaig fent les sals i m'atreveixo amb un gel (sóc antigels).

No conec els darrers Kms d'arribada i després de pujar el Montclar i la Capella, ens trobem amb dos "micro puto pujades", a Solius.


Es fa fosc i amb en Jordi i en Ramon olorem el final, el crono juga en contra i fem una sèrie llarga com uns Keniates perseguits per un lleó.


Creuem l'arc d'arribada amb 9:49 h. Molt content i disfrutant "como un niño chico" i amb la Family i els amics esperant, que més es pot demanar. Felicitat Absoluta!! 


El Millor: 
* Els Amics... TOTS!!
 

A Millorar:

* Allargar els Temps de Tall, fins i tot el de meta.

* Suprimir el bucle de St. Baldiri, les "pujadetes" de la Capella i Castell de Solius.`


GRÀCIES VOLUNTARIS PER SER-HI !! SOU ELS MILLORS!!

Pere Alsina.  Dorsal 55.



* RESULTATS 9h.Sports Trail Ardenya





Salut, Feina i Gràcies per Entrar !!!!

Comentaris

  1. Bones, soc en David de Fondistes de Tossa (hem coincidit a varies, l'última la Llagostrail).

    Jo vaig fer la de 30km (34km). Coincideixo en la majoria de punts, però un punt a millorar molt és l'informació que es dona. S'ha d'explicar que el circuit és molt tècnic (vaig coincidir amb força gent que sempre feien asfalt i se les veien molt negres per pujar i baixar -amb els taps enormes que es van produir, i estar parat uns 15 min pujant les Cols no va ser agradable-). I si informes el que hi haurà als avs, aquest ha de ser el mínim des del primer corredor a l'últim. Jo anava pel mig de la de 30km, i el primer no quedava taronja, i en tots el isotònic era massa dissolt (cosa que va fer que molta gent acabés amb rampes, jo un d'ells).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David
      Bona gent els Fondistes de Tossa

      Aquest any com explico a l'inici del post l'he fet com a corredor, no com a voluntari i menys com a organitzador, per tant des de la meva humil opinió, ja he expressat el que pel meu gust era millorable.

      El que és millorable per tu:

      Explicar si el circuit és tècnic. Ostres potser sí, d'acord amb tu, però pensa que aquesta carrera té 10 anys, per tant hi ha una muntanya d'informació sobre el circuit (tot i que aquest any l'han fet a l'inrevés). Jo mateix fa pocs dies vaig avisar de la dificultat del circuit i que per cinc euros molta gent s'havia apuntat sense saber on es ficaven. Hi ha un vídeo d'en R. Sancho que explica la duresa de la 30 K. I per saber si un circuit és tècnic, hi ha el Wikiloc penjat al WEB. Però sí, potser sí falta un xic més d'info per a corredors concrets.

      Els Taps, totalment d'acord amb tu, són molt desagradables amb pèrdues de temps importants.

      Els AVs, taronges i isotònic.... David fa molts anys que vaig aprendre a portar a sobre tot el que necessito per fer una cursa, encara que als AVs et prometin que hi trobaràs pollastre a l'ast i canelons. O sia que no sé que dir-te.

      De tota manera conec els organitzadors i sens dubte els comento els teus punts, i tant que si!!

      A veure si ens veiem i la fem petar amb una cervesa al costat.
      Una abraçada David i Gràcies pel comentari

      Elimina
  2. Hola Pere,
    vull adreçar-te unes línies amb tot el afecte del món.
    Feia un temps que no venia i em va sorprendre la duresa de l'edició d'aquest any. Res a dir al respecte, pero trobo uns quants punts que m'agradaria que l'organització tingues en compte per pròximes edicions. Com saps, vàrem venir bastants companysFondistes, aquí et deixo alguns dels seus comentaris:
    1. Els avituallaments eren bastant pobres.
    2. Estaban desbordados, en la de 50km antes del AV3 (km30) habían abandonado más de 30 personas 🤦🏻‍♂
    Pero no hay excusas, ni si quiera por el precio, si organizas una carrera tienes que asegurar la integridad de todos los participantes.
    En la larga cruzamos dos o tres veces la carretera y está no estaba cortada y no había nadie de la organización, ahí también podia pasar cualquier cosa, sin contar las zonas de escalada en las que tampoco había nadie por si pasaba algo y os aseguro que eran zonas muy muy jodidas.
    3. Estoy con Bruno, me encantó, no, lo siguiente, pero yo tengo que añadir en negativo el tema de la caída. Me caí a falta de 3 kms. De la forma más tonta, iba embalada y tropecé con un tronco sobresaliente tapado por la fullaraca.. Así que decidí seguir y llegar.. En la ambulancia me dijeron puntos si o si, vino la encargada del evento y me dijo, no te podemos llevar. Búscate la vida con tus compañeros. En el centro médico de Sant Feliu di que estas en la matxacuca y ya saben. Pues, nadie sabía nada. Muy mal, eso.. No os parece?
    4. Algun tram amb una senyalitció insuficient.

    El recorregut era preciós, dur i tècnic.No faltaré l'any que ve, però crec que feu masses distancies per ferles bé. A veure si et deixas caure per la Vilatrail.

    Amb tot el meu afecte.
    Bruno

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bruno

      Molt content de veure't i acompanyat d'una bona colla de Fondistes de Vilassar de Dalt. Super content.

      Abans de res dir-te que em sap molt greu lo de la noia que va ensopegar, espero que estigui millor.

      Alhora repeteixo el que li he dit al David (el noi del primer comentari), aquest any m'he desvinculat com a voluntari i col·laborador per així poder córrer.

      Els punts, les queixes, les mancances,i el que s'ha de millorar en acabar una cursa s'han d'escoltar amb molta molta importància, i prendre nota pel futur, per tant no et preocupis que els vostres comentaris de grup, els ho transmeto a l'organització sens falta.

      La meva opinió sobre els 4 comentaris:

      1. AV pobres, ja he dit abans que excepte en un Avituallament, la resta, a cada AV vaig veure sobre la taula (com a corredor) Isotònic, taronja, plàtan, galeta salada, fruit secs, fruita deshidratada, xuxes, xocolata, barretes i llonganissetes.

      2. Molt d'acord amb el segon comentari. Es creua la carretera 2 cops i faltava una persona per ajudar a creuar, sí. Les zones "d'escalada" jo diria "grimpada", també faltava algú per vigilar i donar seguretat, sí.

      3. No sé què dir-te amb lo de la noia, no tinc paraules, repeteixo, em sap greu.

      4. Senyalitzacio insuficient.... Ostres Bruno, jo no em vaig perdre i normalment em perdo a les curses. Hi havia cintes blaves i a més punts blaus de pintura per tot arreu. A tenir en compte que els primers Kms uns "brètols" van treure cintes.

      Ho transmeto a l'organització, no ho dubtis!!

      I ves per on, que potser sí que no t'escaparàs de veure'm pel Vilatrail, una carrera que a part de ser un exemple d'organització, ens té el cor robat.

      Una Abraçada Bruno i Gràcies de veritat pel comentari.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.