ULTRA VALLS D'ÀNEU. CRVA 2017. 29/07/2017

Esterri d'Àneu. 28 i 29 de Juliol de 2017.

Ultra Trail Valls d'Àneu. UTVA.
Circuit Alpinultras
Kms: 96
Desnivell: 7.200 +.

Foto Monrasin


Cursa Resistència Valls d'Àneu. CRVA.
Kms: 53
Desnivell: 3.200 +.i 4.150 -.
Carme i Pere: 15:43h. / Magali: 11:46h. / Mikel Martinez: 8:24 h 2º VET.

Marxa Popular. MPVA. 20 K.
En diuen la Indòmita, a la UT i CR de Valls d'Àneu, o sia,  que no es poden domar, salvatges i esquerpes, però saps que et dic, nosaltres també ho som d'Indòmits.

Quan a una carrera li posen el nom de molt difícil o molt dura, sap greu dir-ho, però només hem de donar un cop d'ull als resultats, i veure quants "sonats", l'han acabat.A la UTVA 96 K de 145 corred@rs han arribat 64. A la CRVA 53 K de 250 han arribat 175.. No cal dir res més.

La lògica primària ens diu que distància + molt desnivell + molta calor és igual "mama tinc por".

Llavors hi ha una cosa que no ens hi fixem gaire i és important. Una cosa que fa que un quilòmetre ens porti a fer-lo en 5 minuts o en 55 minuts, i és el terreny.A la Valls d'Àneu no hi ha un pam de pla, amb blocs de pedra sense fi, pujades que fem com els animals de quatre potes, baixades que et preguntes qui collons ens fa passar per aquí, corriols sense corriol, que si et despistes ja ets a terra.

LA CURSA / SENSACIONS:

Com els nens dolents, al darrera  de l'autocar que ens porta d'Esterri a la Bonaigua. Amb la Carme, la "xerrapeta" Alba Olmo, la Magali i en Mikel Martinez, culpables d'aquesta aventura.

* Port de la Bonaigua - Ref Airoto - Isil:


9:00 h. Sortida. Després d'un tram d'asfalt enfilem la pujada, molt impactant la cua de serp que formen els corred@rs. A dalt, foto de rigor per en Monrasin i fins a Airoto Km 11, el terreny esdevé molt tècnic.

La baixada fins Isil Km 18, ha sigut com baixar a les calderes d'en Pere Boteru, molta calor, molta.

* Isil - Borda de Pino - Estany de la Tartera:
A Isil km 19, ens avituallem bé, ens remullem bé i després de passar un control seriós de material, ens deixen seguir.


Pel riu i carretera arribem a Borda de Pino Km 25 molt justets al temps de tall, però dintre del temps.


Aquí tothom plega. Les frases: Millor no continuar.... És molt tard... Ara bé una pujada de 1000+ i no ho aconseguire...Amb la Carme ens mirem als ulls, és la pantalla dels nostres pensaments, només ens cal un segon, un instant, per saber el que hem de fer..... Sortir d'aquell AV gens positiu, "ja i cagant osties". 

Mireu, mentre hi hagi cera per cremar, la cremarem.


Abans d'arribar a Av Estany de la tartera km 30, una escena dalt d'un pic ens sacseja el cos. Una parella, ella estirada a terra amb la manta tèrmica, ens aturem. Un cop de calor. Tres corred@rs s'han avançat a demanar ajut. L'helicòpter s'apropa.

* Estany de la Tartera - Coll de Campirme - Esterri d'Àneu:Un AV 10 de 10, l'Estany de la Tartera Km 30,50. Qualitat humana impressionant, positivitat màxima i necessària en un punt enmig del no-res. Moltes Gràcies !!!!

Encarem un tram de 12+1 Km d'alta muntanya entre 2,300 i 2500 metres, pujant al Pic Coma del Forn i Compirme, aquí no pot fallar res, no hi ha ni Déu i hem d'espavilar, doncs la nit s'apropa.Arribem a Coll de Compirme Km 43 amb uns nous amics, la Marta, en Pere i en Jordi. Junts farem equip per encarar la gran baixada.


Creuem l'arc d'arribada d'Esterri d'Àneu Km 53, gairebé plorantEL MILLOR: 

* Disfrutar i patir al costat d'uns bons amics coneguts i d'altres que han passat a ser-ho.

* La segona posició d'en Mikel Martinez com a veterà.

* Veure plorar a la Carme fent l'última pujada.... d'alegria.A MILLORAR: 

* La CRVA comparteix últims 50 Kms amb la UTVA. Ampliar els talls horaris de la CRVA.* He trobat a faltar gent o voluntaris en algun tram llarg de cursa.

FELICITAR A L'ORGANITZACIÓ I TOTS ELS VOLUNTAR@S. En especial al senyor gran de l'AV d'Isil. A la noia que ens ha remullat i ens ha entès a l'AV de la Borda. Aplaudir la manera de fer i de ser de la gent de l'AV Estany de la Tartera.

Amb carme, Maga, Mikel i Vinagre, gunyador de l'Ultra.

Per acabar  amb una frase d'en Salvador Vilalta: Una cursa no apte per a runners de nova generació. Una cursa pels amants de l'alta muntanya.

 Gràcies ESTERRI D'ÀNEU i a la seva gent per TOT. SOU MOLT GRANS!!


Salut, Feina i Gràcies per Entrar.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

MARATÓ DE L'ARDENYA 2016. FOTOS D'UN VOLUNTARI. 10/12/2016.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.