COSTA BRAVA RAID. 17 i 18/09/2016.

COSTA BRAVA RAID 2016. 5a edició.
Castell Platja d'Aro. 17 i 18/09/2016.
Categories: Élit 20h. Aventura 16h. Iniciació/Familiar 5h.
Disciplines: BTT, Trek, Patins, Kaiac, Escalada, Natació...




Castell d'Aro, plaça de l'Església, les 12 menys 5 minuts de la nit, amb en Jordi ens acostem a l'arc de sortida del Costa Brava Raid per animar.
No hi ha ningú.... Però de sobte i per un carrer, un munt de Raiders que després del "briefing", amb cares de nervis i ganes de RAID es planten a la sortida. Comença el Costa Brava Raid 2016.

Molt sorprès de veure a tants raiders i amb moltes ganes de disfrutar cada moment d'un Raid d'aventura. Content de veure cares conegudes,  l'Oriol, Caiman......


Us deixo la crònica d'en Ricky i en Manel Sanchez que al costat d'en Cesar han sigut els caps visibles com a directors del raid:

Dia 17 a les 00.00 h. 37 raiders amb ganes d'aventura, en l'ambient es notaven tensió i adrenalina, la sang fluïa amb rapidesa ......... Tots esperaven que el rellotge de l'església donés les 12 campanades per començar l'aventura pels carrers del poble.

Elit i Aventura corrien junts. Els primers amb un recorregut una mica més exigent, amb més Controls de Pas, distància i des
nivell, i una durada de 20 i 16 hores respectivament, en modalitat Non Stop i combinant diverses disciplines d'esports de muntanya. Passant per camins i senders salvatges de les Gavarres - Marítima i la Costa Brava en tota la seva essència captivadora del Cap Roig - El Castell.



Els equips de la categoria Elit havien de superar 15 Seccions de Raid amb un total de 85 km. De BTT, 55 km. De Trekking, 4 km. De Patins, 4 km. De caiac i 1Km de Swim, més proves especials.
Els de la categoria Aventura havien de superar 11 Seccions amb un total de 70 km. de BTT, 40 km. de Trekking, 4 km. de Patins, 4 km. de Caiac, més proves especials.

Després de superar un trekking amb càlcul de coordenades dels Controls de Pas i una secció exigent de BTT, els equips arribaven a Vall • llobrega amb una preciosa lluna plena encara custodiant la nit.
Per prosseguir amb un trekking fins a Calella de Palafrugell on podien fer una prova d'orientació urbana. Sense temps per al descans i amb la sortida del sol a l'horitzó, continuar amb una secció de 4 quilòmetres en caiac que havien d'inflar i desinflar ells mateixos.




En arribar a la Platja de Castell (Palamós) seguien amb un entretingut coastering i Trek fins a la Platja de la Fosca (Palamós), on s'havien de mullar per poder marcar dos Controls de Pas.
Quan arribaven de nou a Vall • llobrega, feien una secció de patins / patinets de 4 km. I dos Controls de Pas.




En aquest moment, portant entre 8 i 10 hores de competició, tornaven a agafar la BTT, per seguir les instruccions d'un Road Book elaborat per l'organització amb gran èxit d'acceptació per part dels equips, Road Book amb tres trams, elit, aventura i una drecera per als equips que anaven justos de temps o de forces.

Un cop a Fitor, tornaven a orientar amb mapa fins a Romanyà de la Selva, passant pel Coll de la Ganga en una etapa que, per la seva duresa i a les hores de son, va acabar passant factura a alguns equips, tot i que les ganes d'aventura i d'acabar el que havien començat 11 o 13 hores abans els animava a seguir endavant.



A Romanyà els esperava el material d'escalada i un trekking circular amb un entretingut ràpel que només van arribar a fer dos equips. Agafaven de nou la BTT en una secció de baixada cap a la Vall d'Aro i fins al parc d'escalada Everest Costa Brava, on havien de superar una sorprenent i divertida prova de cordes.

En aquest punt als equips de la categoria Aventura només els faltava arribar al Pavelló de Castell d'Aro i donar per acabada la seva participació en el COSTA BRAVA RAID
En canvi, els equips Elit tenien per davant 4 seccions més, però no menys exigents a aquestes alçades del Raid.



Des del Centre Comercial Decathlon de Platja d'Aro, iniciaven un trekking fins a la Platja de Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols) on, per culpa del mal temps, es va suspendre la prova de natació de 1Km.

Penúltima secció, un coastering i Trekking entre Sant Pol i el Decathlon, passant per la platja de Sa Conca. Ja quedava poc, però abans havien de superar una última prova de BTT de 23 km. Fins al Pavelló de Castell d'Aro.



Al final els podis de la Categoria Elit i Aventura, d'aquest COSTA BRAVA RAID va quedar de la següent manera:

ELIT
1r. Zona 7 Entrenaments amb 197 punts i 19:20 h
2n. RAIDARAN-Trangoworld amb 150 punts i 19:36 h
3r. Trotagavarres amb 143 punts i 19:29 h

AVENTURA
1r. Raidaventura.org amb 126 punts i 15:58 h
2n. Maresmextrem amb 124 punts i 15:55 h
3r. Batec Garrotxí amb 116 punts i 15:58 h



En la categoria Iniciació o Familiar caldria destacar una gran participació, 24 equips de 2/3 raiders amb ganes d'experimentar aquesta modalitat d'Esports d'Aventura o de sumar experiència per pujar a categories superiors.

Amb 5 hores per davant, la sortida es va donar des del Pavelló de Castell d'Aro a les 11 h del matí i amb 5 seccions amb proves especials, més un petit Road Book per arribar a meta.

La primera secció era una BTT de 13 km., On havien de localitzar 5 controls de pas amb càlcul de coordenades fins al Centre Comercial Decathlon Platja d'Aro, on deixaven les bicicletes per fer un trekking de 8 km. Fins a la platja de Sant Pol.
Nou Control Canvi per agafar els caiacs i per la badia de Sant Pol havien de localitzar dos Controls de Pas, amb un mar en perfecta calma.



A continuació, la Secció 4, un coastering + Trekking de gairebé 5 km. pel Camí de Ronda i el Puig Pinell, per retornar al Centre Comercial Decathlon Platja d'Aro, on els esperava una prova especial de Memory amb dos Controls de Pas i dues balises trampa pels voltants del Centre Comercial.

Per davant només tenien una curta secció de BTT fins al Parc d'Escalada Everest - Costa Brava per superar una divertida prova de cordes i marcar dos Controls de Pas i, sense perdre temps, seguir les instruccions d'un senzill Road Book de 2 km. Per arribar al Pavelló de Castell d'Aro i creuar la meta.



Al final els guanyadors de la Categoria Iniciació o Familiar d'aquest COSTA BRAVA RAID van ser els següents:

1r. Embauscats amb 85 punts i 05:23 h
2n. Desmanegats amb 75 punts i 05:18 h
3r. Eniagor aligots amb 73 punts i 05:22 h

En acabar el Raid, només quedava reposar forces amb la Pasta-Party, gentilesa de Casa Mas i Forn Ca la Nati, i el lliurament de premis i el posterior sorteig dels gairebé 50 regals dels nostres Partners i Col·laboradors.
Agraïr de manera molt especial als VOLUNTAR@S i COL.LABORADORS que heu sigut Molts, GRÀCIES !!!!

Més Info, Fotos i Resultats:  al BLOG COSTA BRAVA RAID i FACEBOOK. 


Només ens queda fer balanç i preparar la propera edició del COSTA BRAVA RAID amb més il·lusió.
Us esperem !!! Que no t'ho expliquin !!

FOTOS DE RAÚL COMINO.

Salut, Feina i Gràcies per Fer-hi un Cop d'ull.

Comentaris

  1. Organitzar un Raid no és gens fàcil.

    Per sort hi ha gent que enten i aprecia aquest esport.

    Gent que hi dediquen entusiasme i bona part del seu temps, perquè molts raiders puguin estar un parell de dies disfrutant com mai.

    Gràcies Ricky, Manel i Cesar pel Costa Brava Raid 2016.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.