RIALP MATXICOTS 2015.CRÒNICA I FOTOS. 19 i 20/09/2015.

6a RIALP MATXICOTS. 19 i 20/09/2015.

Curses: 82K i 6.100+, una de 52K, 21K i caminada.
La 52K segons Garmin BC ha sortit  4.205+, 4.121- i 53,6 K.
Sortida/hora: Rialp a 5:30h.
Temperatura: 5º i 24º. Sol.

Un bon grup d'amics de St.Feliu de Guíxols hem anat a fer la Rialp Matxicots:
52K Finishers: Berta, Carme, Magali, Jordi Casellas, Jordi Gamito 1er absolut i Mikel Martinez 3er Veterà.
82K: Pere. Neutralitzat al Km 52 per 9 minuts. Sóc lent, que hi farem.


Abans de res, voldria Felicitar a TOTS els VOLUNTAR@S, organització, poble de Rialp i pobles implicats amb la cursa. Felicitar i agrair-vos que ens heu tractat molt BÉ.
Sembla que encara queda alguna cursa de muntanya que fan les coses per passió, no per negoci, per fer disfrutar al corred@r, no per enfonsar-lo, per motivació, no per.... Com és possible que un poble tan petit sigui capaç d'organitzar una Ultra Trail tan ben parida??



El tracte, els avituallaments, els voluntaris, el marcatge, l'escombra, la sortida, l'arribada, el recorregut (espectacular), la bossa corredor, la samarreta, el buff... Una Festa en què i crec que parlo en nom de molts corred@rs s'emporta un 10, 10... i tot per 45 eu la de 50 K.


Crònica:
A 2858 metres d'altitud, assegut dalt del Montsent, mentre el fred vent cristal·li a poc a poc travessa primer la pell i després els ossos, mentre davant meu la grandiositat d'un paisatge que aconsegueix fer vibrar els sentits... Espero a la Berta, la Carme i en Jordi C amb qui he sortit de Rialp..... Uns segons de silenci aconsegueixen crear un interrogant.... Que faig, segueixo el camí tot sol??

Decideixo...COMPARTIR camí amb els meus amics. Pujar muntanyes, córrer, caminar, compartir la visió des d'un cim, compartir rialles de matinada, la llum d'un frontal de nit, compartir les aventures asseguts davant d'una cervesa, compartir el que escric és el que li dóna moltes vegades sentit a això que faig.


Sense la Berta, la Carme i en Jordi, la RialpMatxicots no hauria tingut sentit. Hem compartit:

* Eufòria a la sortida, la matinada, silencis i "putes paraulotes" pujant al Montsent.

* Paraules d'ànims i força constants d'en Jordi assolint el Montorroio... i en tot moment.

* Fred, calor, coca-colas als AV arribant sempre al límit horari.

* Moments de conversa amb el millor "escombra" del món mundial, en Sergi Cuscó, baixant per la Coma d'Espòs a l'Av del Pas de la Mainera.


* La "paret" de les Picardes, pujant molt malament i baixant de "pena" fins a l'estació d'esquí d'Espot amb una nova amistat, la Montse.

* Compartint rialles, cansament, baixons.

* Compenetrats en tot i en tot moment, un bon equip i sempre junts. Ni en "Massa" m'ha volgut separar d'ells quan en arribar al Km 50 m'ha dit: "Pere, hem tancat el control fa 9 minuts i no pots continuar"... Massa amic meu, no passa res, una abraçada forta, de veritat!!

FOTOS:


Sensacions: He sortit molt tocat, m'he anat trobant molt millor a cada Km, i arribant a on m'han neutralitzat tenia moltes ganes i força per continuar, però les regles del joc són les que són.
Buenu m'he cascat 52 Km i 4.205+ de pura vida, bocabadat del paisatge i disfrutant de cada instant al costat de la meva parella i uns grans amics.



El Millor: Veure molts amics i coneguts de la muntanya. Veure disfrutar a la Berta, la Carme, la Magali, la Montse, en Mikel i en Jordi C de l'arribada.


Opinió / A Millorar:  S'han hagut d'ampliar els temps de pas o de tall sobre la marxa. Doncs molts anavem justets.
Crec que una cursa amb un desnivell tan important, hauria de tenir un marge de temps o de tall més generós.
Si mirem i comparem amb una cursa similar, Exemple:

* Rialp Matxicots: la 52 K amb 4.205+ i 14:30 h per acabar.
* Valle de Tena :   la 47 K amb 3.300+ i 18:00 h per acabar.

I SÍ.....Conec en primera persona el fet d'estar com a voluntari en un punt del no res, passant fred i a la nit, tot esperant l'últim corredor.

TRACK WIKILOC TRAIL:

Gràcies Rialp Matxicots i a la seva gent per haver-nos mimat tant. SOU MOLT GRANS!!
Pere Alsina. Dorsal 192


Salut, Feina i Gràcies per Fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.