VALLTER, ZONA TRAIL. 16/05/2015.

Les  6:00h del mati d'un mes de maig, el dia comença a despertar mentre anem cap a Vallter amb el cotxe..... És curiós veure als aparcaments de Camprodon, Setcases i Vallter una raça de gent exercint un ritual.... Uns cordant les vambes, d'altres ajustant una mini-motxilla enganxada a l'esquena, amb el buff, les ulleres, trastejant el garmin ... Són grups de corred@rs amateurs a punt per devorar desnivell, kms, moments de pura vida, dosís d'endorfina... i Rock&Roll.


Vallter és un paradís pels corred@rs de mitja i alta muntanya, ens agradi o no és una zona Trail.
Amb la primavera i l'estiu arriba el bon temps, i les curses de mitja i d'alta muntanya al Pirineu Oriental es multipliquen. Mollo, Bastions, Ulldeter, La Setdellonga, EntreValls, Emmona, l'Olla de Núria, Volta a la Cerdanya, Andorra Ultra.....
Adaptar-se a l'alçada i fer entrenaments de qualitat són objectius preferents per a molts.
Vallter i Pirineus són muntanyes inesgotables per realitzar els nostres projectes i il·lusions, però si ha d'anar amb respecte i seguretat.


Entre els 2.000 i 2.100 mts d'alçada hi ha una línia imaginaria que marca on comença la veritable alta muntanya. Fer un cim en un dia clar és sinònim de ser el rei del món, alhora els canvis de temps poden ser sobtats i perillosos. El risc zero allà dalt no existeix.... Potser com el dia a dia de la vida.


L'alta muntanya és un gran tresor de vegades salvatge i el fet de poder gaudir-lo és fantàstic i màgic.
Sense tenir un objectiu concret, amb les noies...La Carme i la Magali anem pujant de tant en tant a Vallter, a poc a poc, com les formigues. Gaudint, això sí, d'un altre tresor, l'amistat i la complicitat dels amics en un escenari espectacular.

Deixo fotos i tracks de dues sortides curtes a Vallter:

* Vallter- Bastiments- Gra de Fajol -Vallter.
Dia: 10/05/2015. Kms: 9. Desnivell: 950 +. Temp: 7º i 18º. Sol i calor.




* Setcases - Refu Costabona - Setcases.
Dia: 16/05/2015. Kms: 16. Desnivell: 1.050+. Temp: 0º i 7º. Molt de vent i boira.

Per acabar, no oblideu que córrer o caminar per alta muntanya, s'hi ha d'anar amb ulleres, força aigua, menjar, gorra o buff, crema solar, jaqueta wind o gore, guants, manta tèrmica, gps i unes bones vambes.
Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.