TROSSET D'EMMONA. 01/05/2015.

Setcases - Puig Costabona - Roca Colom - Portella de Mentet - Vallter- Setcases.
Km: 24,1. Temperatura: 7º i 19º.
Temps Total: 6:12h.Temps aturat: 55 minuts.
Desnivell pos: 1.483.

En menys d'un mes el Costabona serà un dels cims triats per a tres curses extremes: MOLLO TRAIL, ULTRA ULLDETER DE KLASSMARK I UT EMMONA.

La preparació d'una Ultra Trail o 100 milles implica molts factors i s'han de treballar a consciència.
Hi ha corred@rs  que mesos i dies abans acostumen a fer talls o trossets del recorregut per on tindrà lloc la cursa. Conèixer les pujades, les baixades, els cims..... És motiu d'estratègia i tranquil·litat..... O No!!

Diuen que l'important no és el dia de la cursa, doncs, ets un sac de nervis. L'important són els mesos de preparació previs, gaudint dels entrenaments i les sortides a muntanya amb els amics. 
Dos amics, L'Andreu i en Mikel són una espècie en perill d'extinció que s'han apuntat a la Gran Ultra d'Emmona 2015. Decideixen fer un trosset d'Emmona de 17 Km. Concretament el tall que comença a Setcases (Km 40 de la cursa) i acaba a Vallter. Passant pel Costabona, cim que curiosament serà l'escenari de dues curses més, la Molló Trail i la Ultra Ulldeter, en poc temps.


El que escriu....després de sortir de l'Hospital i gairebé dir adéu a la llarga distància per una nova sotragada, m'atreveixo a fer la ruta i a injectar-me la millor medicació pel cos... Aire pur d'alta muntanya, sentir-me viu caminant, disfrutar de petits trossets d'amistat..... Medicina natural i molt eficaç tot esoltant el cos a cada pas.

La Ruta: Sortim de Setcases per assolir el primer objectiu, l'ascensió al Costabona 2.465 mts. El corriol ens fa travessar moltes vegades el Torrent de Vall Llobre. La primera impressió d'aquest entorn és immillorable i sorprenent.

FOTOS: 


Travessem la pista que va a Espinavell amb el Refugi Costabona a l'esquerra. El bosc de pins deixa pas a prats herbats i força drets. L'amplitud visual és espectacular. 
Hi ha un sender marcat en diagonal, però nosaltres pujarem pel dret. Assolim el primer cim de més de dos mil metres venint de la Mediterrània, el Costabona. Un balcó cap a tota la Catalunya Nord, Canigó, Montseny, Girona....


Toca fer un llarg i falç planeig fins a la Potella de Mentet 2.412 mts, passant per Roca Colom. Sender molt ample i ben marcat.
Molt cansats per l'alçada, però molt contents de trepitjar llargues congestes de neu sense perill. El dia es va tapant.


De la Portella de Mentet baixem a l'estació d'esquí de Vallter 2.000, fins aquí el "Trosset d'Emmona".
Baixem  pel GR11 al costat del riu Ter i últims Kms d'asfalt fins a Setcases.

El Millor:
Sens dubte compartir ruta i rialles amb la Carme, Magali, Mikel i Andreu.
La cervesa al acabar.
Curiositat:
En Mikel ha tingut el detall de fer la ruta caminant, tot i ser un corredor pura sang, al 2014 va quedar en la 12a posició general a UT Emmona.  L'Andreu s'estrena a Emmona, però és un "dinosaure" / "veteranillo" en l'Ultra Distància i des de fa molts anys.  La Magali, la Carme i un servidor varem arribar els últims a UT Emmona 2013.....però varem arribar. Aquest any amb la Carme tot i estar pre-inscrits, no la fem, la "Ultra" la tinc amb el meu cos.

*Post dedicat a la meva primera familía de muntanya, la Pili, l'Ana, en Jordi i l'Ernest, amb qui ara fa un munt d'anys, vaig fer el Costabona i Roc Colom per primera vegada.

CRÒNICA RELACIONADA: Emmona Crònica i Fotos 2013.

TRACK WIKILOC:


Salut, Feina i Gràcies per Fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.