L'OLLA GRAN DE VALLTER. 17/08/2014.

L'Olla Gran de Vallter. 17/08/2014.
Km: 20.
Desnivell: 1.634 +.
Temperatura: 9º i 20º. Sol, un dia molt clar.
Temps en moviment: 5:04h. Temps amb parades 5:47h.

"Avui hem treballat"..... Al costat del cotxe i mentre ens trèiem la motxilla, amb un somriure en sortia aquesta frase. Acabàvem de fer el que en diuen l'Olla Gran de Vallter.
Passat Setcases en una corba molt tancada, l'Enric i un servidor segellem amb una encaixada de mans el que serà l'nici d'un espectacular recorregut per Vallter.
Amb l'Enric una vegada més serem companys de batalla, un  "Master" amb 50 primaveres i un "Pre Master", buscant allò que importa pels sentits i descobrint la llibertat a través dels nostres ulls,  plens encara d'un gran reflex de joventut.

Full de Ruta: 
8:00 h del mati. Comencem la ruta a 1570 mts, creuant a l'esquerra el riu Ter i enfilant per la Coma de l'Orri amb un escenari sorprenent per la vegetació, prats herbats amb cavalls i per la solitud d'una vall preciosa.
El paisatge va canviant a mida que anem pujant fins arribar al Coll de Coma de l'Orri 2.498 mts.
Per fort pendent assolim el primer cim, el Gra de Fajol 2.708 mts.
Baixem per blocs de pedra  fins al Coll de la Marrana 2.529  i amb ziga-zaga enfilem el segon cim, el Bastiments 2.882 mts. Envoltats de gent i sobre un dels cims més alts de la regió,  esmorcem.
FOTOS: 


Anem a buscar el Coll de Bacivers i més endavant el Pic Bacivers 2.845 mts, baixem a l'estany i amb suau pendent assolim el Coll de la Geganta 2.611.
Només ens queda l'ultim cim, a on la combinació del seu nom Pic (no Pit) de la Dona 2.704 mts i una excursió de dones fan que a l'Enric se li alteri  la "libido" una miqueta.
Ara si tot és baixada, uns 1.150 de desnivell negatiu passant pel Coll de Mentet 2.409 mts, pàrking de Vallter 2.000 fins arribar a la corba del Plans de la Molina i punt d'inici.




*Val a dir que és un itinerari d'alta muntanya, per tant s'ha d'estar preparat físicament, s'ha de preveure i saber afrontar els canvis sobtats de temps, la boira, el vent, el fred, la calor.... tot i ser els mesos d'estiu.

VIDEO DEL COMANDANT ENRIC:


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.


Comentaris

  1. Genial! Vaja indret més especial i a més amb el Comandant...je je je tots tranquils!!! Bon consell el teu al final, doncs sovint no es té en compte! Bon circuit, bona aventura! Un petonàs!

    ResponElimina
  2. Amb "El Comandant" tot és diferent...el circuit es torna més agraït.
    Gràcies Mònica per les teves paraules.
    Una abraçada!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.