NÚRIA UNA VALL DESCONEGUDA. 12/06/2021.

L'espècie humana fou en els seus inicis nòmada. Més tard els humans esdevingueren sedentaris. La tecnologia ens convida a caminar cada cop menys.


Però vivim en una època de paradoxes, les crisis i la pandèmia han fet una explosió, una bombolla, un descobrir  l'esport per la muntanya en moltes disciplines... caminar, córrer, ferrades, alpinisme...



Les xarxes són una font d'informació extraordinària per a tots els "yonkies" de la muntanya.


A qui no li agrada penjar una ruta inèdita, verge i solitària, per sense voler transformar-la en una ruta massificada, bruta i col·lapsada de .… humans.


És el cas de la ruta d'avui, vull parlar d'ella, però els detalls de la ruta no fluiran a través dels meus dits, No, encara no, és una ruta per mantenir dins el disc dur.


Ens situem a la Vall de Núria, fan la cursa de muntanya "l'Olla de Núria" i volem pujar al Puigmal, però centenars de persones envaeixen les rutes clàssiques. Fins i tot hi ha TV3.



I Sí, pugem al Puigmal per un lloc inèdit, verge, solitari, dur i preciós, a més no ens hi hem trobat a cap ésser humà... ni Déu!!


Hi hem anat de la mà d'un guia que molts pagarien per compartir unes hores de la seva experiència, en Mikel S, un ésser solitari, autosuficient, aventurer i .... Boig per la muntanya.


Km up/down: 24 
Desnivell+: 1.700

P.D: Perdoneu per no fer una descripció detallada de la ruta, de vegades no cal, a canvi us deixo les fotos.


CRÒNICA RELACIONADA: QUERALBS - PUIGMAL TRAIL EXPRESS

Salut, Feina i Gràcies per Entrar!!

Comentaris

  1. A vegades no dir res és la millor manera de dir-ho tot i amb aquesta publicació has sapigut donar un cop d'atenció i que tothom faci la reflexió que la muntanya també necessita tenir els seus secrets i no compartir-los amb tothom!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mikel pel comentari..... i per la Ruta, que com diu un amic: " Canela Fina en Rama"

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.