BALANDRAU EXTREM. 23/08/2015.

Ruta: Central Daió (prop de Queralbs) - Balandrau via vertical - Refugi Coma de Vaca - Gorgs del Freser - Central Daió.
Dia:23/08/2015.
Segons Garmin Base Camp. Km:14,2
Desnivell Positiu:1.460  Negatiu: 1.420.
Temps Mov: 3:40h. Temps Aturat:0:55h.
Clima: 20º . Sol i a estones ennuvolat.Quan el paisatge és immensitat, quan costa respirar aquest preuat oxigen, quan no hi ha rellotge..... Això és vida.
Pocs dies per acabar el mes d'agost i per a molts corredors d'ultra trail de sobte apareixen aquells dies marcats al calendari amb vermell. Molts amics i amigues inscrits a Ultra Trail du Montblanc, Valle de Tena, Costa Brava Radical trail, Rialp Matxicots, Canfranc- Canfranc, Ultra Pirineu.... Dies previs per acabar d'afinar el cos i tranquil·litzar la ment.
Sóc un privilegiat de poder compartir Kms, conversa, moments, pujades, esbufecs, fruits secs... amb cracks de la muntanya dies abans de competir.

Dissabte 22/08/2015. Comparteixo entrenament amb Magali, Mikel i Dani a Vallter, de coma de l'Orri a Gra de Fajol i Borreges. 15 Km i 1.350 positius..... Tot un plaer amics.

TRACK .Diumenge 23/08/2015. La ruta d'aquest escrit:

El Balandrau de 2.548m, és un cim prestigiós de formes arrodonides i dolces, amb fama de ser una ascensió familiar i fàcil pel vessant de l'alta Vall del Ter.
Però el que molt poca gent coneix és l'ascensió per l'espectacular, vertical, salvatge i extrema canal que per un estimball de roques s'aboca sobre les gorges del Freser.

Som uns privilegiats de poder gaudir d'una ruta alpina, amb una vertical d'anar a quatre grapes de 800 m positius.


Full de Ruta:

Amb l'Enric "El Comandant" i en Mikel Martinez, en un aparcament de l'eix, segellem amb una encaixada de mans l'inici d'una matinal explosiva.
Primer de tot i el més important, anem a posar gasolina de la bona al BAR GUSSI , amb en David i el pare Jornet.


Sortim de Daió per corriol pedregós i resseguint el riu. Ens plantem al famós Salt del Grill. Anem pujant per un bosc dens gaudint  d'aquesta meravella natural que són les Gorges del Freser.

Deixem el bosc i travessem el riu amb la visió de l'arquitectura natural de les Roques de Totlomon i el Torreneules. Mentre ja veiem  els vessants del Balandrau.

FOTOS:De seguida trobem unes marques vermelles a la dreta que ens indiquen la pujada per la canal.

La pujada ha estat dura, intensa i sense treva.,

Assolim el cim amb l'Enric doncs en Mikel ja fa estona que ens espera i baixem amb el peu a baix fins al refugi de Coma de Vaca.

La sorpresa ha sigut trobar-nos a en Yak, en Jordi Garcia (Cremant Pota blog) amb qui hem compartit els kms de baixada fins a la central de Daió.

* S'ha d'estar preparat fisicament per fer aquesta ruta. Dificultat alta. Evitar d'anar-hi amb clina advers.

TRACK WIKILOC BALANDRAU
 

El Millor:
Els 800 mts + de la canal.
La cervesa en acabar amb bona companyia, sens dubte.


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

MARATÓ DE L'ARDENYA 2016. FOTOS D'UN VOLUNTARI. 10/12/2016.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.