CÓRRER PER MUNTANYA.....PRESENT I FUTUR ULTRA. 28/01/2014.

Zegama 2015, obren preinscripcions i en 8 dies: 5.000 sol·licituts per a 225 dorsals........Un exemple.
Aquestes xifres demostren que el nombre de corredors de muntanya s'ha multiplicat, a l'igual que les curses de muntanya. Sense moure't del territori català, en aquests moments podries fer una marató o una ultra cada setmana.


És paradoxal com ara fa uns anys anaves a córrer de nit amb un xandall  de la marca "Kappa", una suadora de cotó gruixut "Adidas", intentaves agafar els carrers més foscos, la mirada a terra i sempre evitant ser reconegut pels cotxes en passar. Arribaves a casa xop de suor, cansat,  però amb una gran satisfacció interior inexplicable..... eres un "bitxo raru"......


Ara sembla que el "bitxo raru" és el que no corre, fins i tot si no has fet una ultra no ets ningú, doncs les curses en general i en especial les d'alta resistència ja no són per a una minoria.... ben al contrari.

Els ultres s'han posat de moda, el nombre de persones disposades a superar 100Km i 6.000 de desnivell positiu sembla estar lluny de tocar el sostre i tant se val  que les curses+estada+viatge s'hagin encarit, tant se val que t'hagis d'inscriure o pre-inscriure per entrar en un sorteig que en pocs minuts s'ha omplert. La febre de córrer ja ha començat i potser comença a ser un negoci.

Fins i tot s'han creat  uns circuits de curses Ultra, la Catalonia Ultra Cup, la Spain Ultra Cup, la Ultra Trail World Tour.....

CAP ON ANEM??
L'escenari per gaudir d'aquesta filosofia de vida és molt ampli i podem fer moltes coses a cavall entre l'entrenament i la competició, i molt important la salut i l'alimentació, quatre columnes fonamentals que cal cuidar.

Entrenament: 
* La gestió del temps per entrenar no és fàcil, però ens en sortim.
* A gairebé molts llocs els entrenaments van pel camí de fer grups de corred@rs...d'amics amb diferents nivells i edats, però junts. Amb sortides d'un o dos dies per setmana, fins i tot els cap de setmana. El "wattsup" i internet són i seran unes eines  importants.


Curses "no oficials"
Competició i Curses:
* Curses o marxes "oficials". Normalment sempre hi ha un centre excursionista al darrera.
* Curses organitzades per empreses, algunes de molt serioses, amb info, inscripcions, bossa corredor, recorregut excel·lent, atenció al corredor, logística....... ben organitzades, d'altres no tant.
* Curses " Pirates", Kedades, Sortides organitzades per corred@rs  grans coneixedors del territori i amb moltes ganes de donar-ho a conèixer..... Les millors
* Curses solidàries, en augment. Algunes exemplars, d'altres no tant.

Conclusió:
Potser una de les coses més gratificant que ens aporta fer curses de muntanya, és poder conèixer uns racons i entorns propers o llunyans que d'una altra manera no descobriríem..
Cadascú té el seu objectiu particular i el fet de superar-lo et fa sentir molt gran. Per arribar a aquest punt haurem hagut de saber triar un "repte" d'acord a les nostres possibilitats, amb un bon entrenament, molta motivació i pensant en disfrutar-lo a cada pas. I si no s'acaba.... no passa res, això també s'ha d'entrenar.
Així que surt a la muntanya el dia que faci més fred amb pluja o molta, molta calor, de nit.... fote-li canya al cos durant 6 hores i quan acabis, amb tranquil·litat analitza totes les sensacions.... Ets capaç de tornar-ho a fer una o dues vegades més?? 

CRÒNICA RELACIONADA: L'ULTRA AMATEUR. REFLEXIONS.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Molt bon escrit! Bones reflexions, tens una forma d'escriure de facil lectura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel
      Costa més escriue que córrer o caminar
      Una abraçada i Gràcies pel comentari !!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.