LA SETDELLONGA. CRÒNICA I FOTOS. 29/06/2014.

La Setdellonga 6a edició.
Dia i lloc: 29 de Juny 2014 a Vilallonga de Ter.
Distancies: 43 Kms. i 22 Kms. No competitives. Cronometrada Si.
Temps Total Carme i Pere: 7.49h.
Temps per acabar: 11h. Desnivell Marató: 2.090+.
Meteo: Tapat i Pluja.

Tornem a la 6a edició de la Setdellonga per tercer any. Però per a la Carme i un servidor aquesta ha estat com si fos la 1a edició.
Ens empapem de l'essència del que és una marató de muntanya original i genuïna de mitja/alta muntanya, gaudint dels racons d'aquest petit paradís i alhora la "Porta Gran" d'entrada a la felicitat.... el Pirineu Oriental.

Ara sembla que una marató de muntanya ha de tenir 4.000 o 5.000 o 50.000 de desnivell +, sinó no és per a "corredors de muntanya"...... a veure, però si amb aquests desnivells, els que som de la "Tierra Media" a la primera pujada la fem tots caminant.... i la segona...i la tercera..... i l'última... i amb pals, és molt curiós tot plegat, i jo m'hi incloc.
Amb dos Craks

Doncs bé, la Setdellonga és una Marató de Muntanya per a Corredors de Muntanya per "d i s f r u t a r" de la primera a l'ultima pujada...... i corrent si ens ve de gust. Té 2.100 + en 43 Kms, que tot sigui dit.... s'han de fer.

La cursa: Mentre la foscor de la nit a poc a poc s'en va a dormir i l'aire fresc ens desperta, anem a recollir dorsals amb un ambient molt familiar, doncs gairebé tots ens coneixem.... en Joan, en Pere, l'Eva, en Carles, l'Elios....


A les 6:00h sortim sabent que la pluja ens vindrà a buscar ben aviat, serà divertit.
Avui m'ha costat engegar i defensar cada Km, volia anar lleuger com un Ferrari i la sensació ha estat d'anar amb un "Vespino",  encara no se ben bé el perquè, les pressions de l'alçada, la meteo, el fang....
Encarem primera pujada per desprès trotar i fins i tot córrer. Abans d'arribar a Tregurà (2av) hem compartit la pluja i després una pedregada amb una altre parella. Gestionar cada passa per un terreny molt enfangat i relliscós no ha estat fàcil.


Intentem mantenir un ritme cako i constant fins El Catllar (3av), afrontem el segon "pepino" i ens plantem a El Llebro (4av) un AV molt festiu i tot molt deliciós. Amb les piles carregades  anem fins el cinquè av per després plantar-nos a la Roca (6av) amb uns voluntaris molt atents. Encarem el tercer "pepino" sabent que ja ho tením,  travessem l'Abella i torejant els núvols de tempesta arribem a Vilallonga.
FOTOS:


El Millor: Un circuit amb molts corriols, alguns per boscos de pins d'una gran bellesa, la baixada pel costat del riu, la pedra, el fang, la pluja, un terreny de mitja/alta muntanya que per córrer és tot un luxe. 
La semarreta, una cinta pel cap,  l'entrepà, un circuit ben marcat, 7 avituallaments..... Tot per 20 eu.


FELICITATS una vegada més a organitzad@rs, voluntar@s i poble/entorn de Vilallonga de Ter per regalar-nos una petita/gran part del vostre temps d'un diumenge perquè uns quants poguéssim gaudir del vostre paradís...... En especial a la Laura i l'Eva caps visibles de l'esdeveniment..... i als voluntaris de la Roca. Gràcies a TOTS!!

P.D: La Carme ha estat la primera dona en arribar de la Marató.

TRACK WIKILOC.

TRACK GARMIN CONNECT 

CRÒNICA AMIGA:
PaPi Marató. Enamorat de la Setdellonga.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.