RECOVERY. 12/06/2014.

Recovery, una paraula cada vegada més familiar i que ha entrat amb força dins el món de les curses de muntanya, tant en competències curtes, com en ultres o curses per etapes.

El seu significat..... recuperació. I en el món de córrer i córrer per muntanya molts dels esportistes busquem  la recuperació després de l'esforç d'un entrenament o una competència. Aquest "recovery" o "poció màgica" d'Asterix i Obelix la trobem en suplements en forma de begudes, cremes, batuts....

Els especialistes en nutrició i laboratoris han pujat al carro del gran negoci que esta generant el boom de córrer i que sembla no ha tocat sostre, encara.
Així noms com Isostar, Powerbar, Fortia, Best-T, 226ERS, Baby boom.....no, aquesta última no.

Si mirem pel retrovisor del temps, de ben segur que molts de nosaltres quan érem petits, al arribar cansats a casa de jugar al carrer, la nostra mare o àvia ens treia un recuperador, natural o no, no ho sé.... però funcionava.... una beguda espiritosa "La Kina". Per sort no hi havia controls d'alcoholèmia a l'entrada de l'escola.
Buenu!! que vull dir amb tot això, doncs que aquí el que escriu fins fa ben poquet era molt reticent a totes aquestes coses anomenades "Recovery", però en l'última cursa de 3 etapes en terres de la Manxa, us puc ben assegurar que el tercer dia estava millor que el primer, potser  gràcies en part als recoverys.
Val a dir que cal un assessorament per part d'un entrenador o un especialista en nutrició, abans de tornar-nos uns "yonkis" d'aquests productes per saber escollir el que més ens convé.

I... esta clar que sense les famoses lletres màguiques E... D... A de....
E NTRENAMENT.
D ESCANS.
A LIMENTACIÓ.
.... ja podem prendre els millors "recoverys" i "osties" en vinagre que de ben segur no ens recuperarem.

I TU t'has "Recovery"????

P.D:  No estic subvencionat per cap marca que hi ha en aquest post, hi són a l'atzar. Ja m'agradaria, ja.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.