24 HORES A MUNTANYA D'OLOT 4 ETAPES.CRÒNICA I FOTOS.11 i 12 /01/2014.

32 edició. Dies 11 i 12 de Gener de 2014.

24 hores Caminant per muntanya repartides en 6 etapes. Aquest any amb la Carme hem escollit de fer les 4 primeres etapes.
Kms: 50,63. (4 etapes). Temps: 17 hores (a ritme dels guies).
Desnivell: 2.456 +
Temperatura: 14º i 4º. No ha fet gens de fred per a l'epoca de l'any, ben al contrari.
Organitza: Centre Excursionista d'Olot i la complicitat dels centres excursionistes i amics de l'entorn per on passa la marxa.


Primers dies de l'any en què desprès d'unes setmanes de repòs pel cos i la ment, d'intentar mimar fonaments de la nostre vida.... tornem a intentar moure el cos i treure la pols a les vambes amb il.lusió. Les 24 hores és una bona manera de donar la benvinguda a l'any d'una manera esportiva i alhora sense pressa.


Les 24 hores a muntanya d'Olot és un circuit per etapes a peu d'uns 70Kms a realitzar en 24 hores, que cada any varia el recorregut i a on pots triar de fer una, dues, tres.... o totes les etapes, essent especialment dur per a cadascú tant si aconsegueixes completar una etapa, o com si les fas totes.


La duresa està en el fet que el recorregut i el ritme el marquen uns guies que van al davant, no pots avançar els guies, no pots anar al teu ritme, hi ha parades i reagrupaments constants al mig del bosc, arribar massa d'hora al final d'etapa implica anar més lent.... pots fer 14 Km tranquil.lament en 7 hores..... es dur i alhora un bon entrenament mental.


Amb la Carme no teníem clar de participar-hi aquest any, doncs per motius de feina no podíem completar les 24 hores, però que carai!!, si que hi havia la possibilitat de fer les quatre primeres etapes.... dit i fet!!


Recorregut: 

1a etapa. Santa Pau - St. Aniol de Finestres:
Arribem a Santa Pau i com sempre fem tard, arribar i sortir. Etapa sense complicació i amb molts participants. Molt especial el retrobament amb una barreja de bons amics de l'ultrafons, de marxes de resistència i les cares conegudes de cada any.Assolim el cim de Sta. Maria de Finestres 887m.

2a etapa. St. Aniol de Finestres - Les PLanes d'Hostoles:
Ja de nit, amb la llum de la lluna i els frontals caminem amb la divertida i distreta companyia i conversa de l'Olga i en Francesc envoltats per unes fagedes fantàstiques.


3a etapa: Les Planes d'Hostoles - Amer:  
Una de les etapes llargues i amb desnivell doncs gairebé arribem al Far, imponent massa rocallosa. No fa fred, fins i tot suem a les pujades.

4a etapa. Amer - St Esteve de Llémena:  
Ultima etapa per a nosaltres. La més llarga i si fos de dia de ben segur que seria i és la més espectacular, que cal dir dels miradors i racons de Sta. Brigida, Sta. Lena, St. Roc....Assaborim l'etapa compartin Kms i conversa a estones amb la Mª Carme i Lluís Tuneu, l'Ultraquim, en Pere el "Mestre" de la Garrotxa, un coneixedor del territori excepcional.


5a etapa. St. Esteve de LLémena - Mieres.
6a etapa: Mieres - Santa Pau.

MES FOTOS AQUÍ

Em trec el barret per a aquell net i el seu avi, per a aquells pares i f@lls que han fet una etapa sencera, sou la llavor i el relleu indicador que les 24 Hores té assegurada una bona salut.





El millor:  Compartir Kms amb Mª Carme Tuneu, Olga Manko, Lluís, Ultraquim, Francesc, Joan "PapiMarató", Pere...... L'important d'una cursa o Kaminada sempre són les persones.

Conclusió: Acabem quatre etapes amb molt bones sensacions físiques i de cocu, tenint en compte que hem passat tota la nit al bosc per desprès anar a treballar.

La combinació d'un recorregut molt llaminer, les altes temperatures per l'època i l'absència de fred, neu i mal temps han estat els aliats d'una 32 edició amb una molt alta participació.
Felicitar a organització per dissenyar un recorregut preciòs i als voluntaris per ser-hi

GARMEN CONNECT.

TRACK WIKILOC

CRÒNIQUES RELACIONADES:

24 Hores a Muntanya d'Olot 2013

24 Hores a Muntanya d'Olot 2012

24 Hores a Muntanya d'Olot 2011 (3 etps).

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.