V UTGS. ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO.CRÒNICA I FOTOS. 5 i 6/10/12+1.

Ultra Trail Guara Somontano. 5a edició. 5 i 6 d' octubre 2012+1.

Lloc i hora: Alquezar, Sierra de Guara. 8:30h 
Distància:  Ultra Trail: 98Km. Long Trail: 50Km. Trail: 38Km.
Desnivell positiu: 4.829mts. 
Dorsal: Carme 28, Magali: 82, Pere 29.
Temps:  Carme 20:39, Magali: 20:39, Pere: 20:39.
Tècnica: CaKo, Caminar/trotar amb pals.
Inscrits: Ultra Trail: 200.Arribats: 167.
             Long Trail:154.  Arribats: 153.
             Trail:  171.         Arribats: 165.


Jordi Ensenyat......aquest post va per tu....esperem que et milloris!!
Sempre passa el mateix en acabar una ultra o una cursa de llarga distància, mentre el cos va trobant la manera de calmar -se de l'esforç d'haver superat hores i més hores d'anar al limit..... a dins del cap mil imatges no volen ser arxivades.... imatges de llocs impressionants, de gent fantàstica que hem conegut mentre feiem la cursa i que van donant voltes pel cap mentre intentes dormir.
És a l'endemà, al voltant d'una taula i amb els amics, els records dels moments viscuts els revivim per disfrutar-los...... és màgic!! no ho dubtis.


Voldria felicitar a la "familia de muntanya", un grupet d'amics de St. Feliu de Guíxols del  club Matxacuca. En Miguel Martinez  posició 20 a la Ultra, Jordi Gamito posició 2 a la Long, en Joan Pi i Jordi Palet posició 43 i 44 a la Long i el suport moral de la Fina i la Silvia....... Tots hem donat la talla compartint un cap de setmana fent el que ens agrada, caminar o córrer per  l'impressionant Sierra de Guara.

La Cursa:
Alquezar:  8:30 h passades,  creuem l'arc de sortida i sota la musica del mohicano la Carme, la Magali, un servidor i uns 200 atletes ultra deixem els nervis enrere. Primer contacte amb un terreny molt pedregós que ens porta fins a Asque (8,6 Km) 1:20h, abans d'arribar a Asque els primers corredors de la Long ens atrapen, en J. Gamito va segon. Agafem una pista molt corredora i a on en J.Palet i en Joan Pi que fan la Long ens avancen, tornem a Alquezar(14,4 Km) 2:17h per les passarel.les.

Sortim d'Alquezar ben avituallats i cap a la Viña que fa pujada, anem trotant a les baixades i caminant a ritme a les pujades amb l'Agustí, un corredor de la Trail que s'ha endut el pernil de la cursa. Arribem a la Viña ( 26 km) 4:35h, es divideix la Trail de la Ultra i la Long.


Amb molta calor arribem a las Almunias (34,2 Km) 6:31h. Arribar a Rodellar (44,1Km) 8:38h, ha estat un dur exercici de superar el desnivell+la calor per a la Carme. Portem gairebé la meitat de cursa. Ens avituallem amb un entrepà de truita i cervesa, el cos recupera energia i ens encarem cap a Letosa (54,1Km) 10:58h per la immensitat del "barranco de Mascun", travessant el riu moltes vegades.

Arribem de nit a Las Bellostas (61,3Km) 12:49h desprès de travessar un riu amb molt caudal, ens avituallem amb un caldo i la Carme & Magali pregunten quantes noies hi ha davant seu, és sorprenent l'esperit competitiu. Arribar a Pedro Buil(71,2Km)15:14h i Sevil (79,4Km) 16:54h ha estat el més dur, no per cansament, no per la nit...... Qui "collons" ha posat tantes i tantes pedres en aquest camí.


Ara el patiment ens ha tocat a la Magali i a un servidor, ella amb el dolor muscular i a mi s'ha m'ha tancat l'estomac i vaig bevent glopets d'aigua.

Arribem a Radiquero (93,1Km) 19:37h, avançant a corredors que estan més tocats que nosaltres, prenem xocolata i la Carme pren les rendes.
I Finalment l'arribada a Alquezar, 98 Kms, 20:39h amb moltes emocions, cansament, entusiasme, felicitat interior, aquelles dues paraules tan famoses "Mai Més" .... I el que fa que aquesta Ultra sigui alguna cosa més...... En Javi rebent-nos  amb els braços oberts.

  
El millor: Ha estat compartir cada pas, moltes sensacions i algun moment de patiment amb la Carme i la Magali....Que puc dir d'elles... no deixen de sorprendre'm, tenen una capacitat de superar les dificultats i m p r e s s i o n a n t, estic molt orgullós i sense elles potser no seria el que sóc com atleta d'ultrafons.

L'organització fins i tot va contractar una tempesta de pluja el dia abans,  perquè poguéssim gaudir d'uns barrancs tan bonics com els del riu Vero, el Balcés i el Mascún, llocs espectaculars per on passa la cursa.

El millor del millor: * Ha estat que les meves filles també s'ho han passat genial a Alquezar.
 * Veure la Carme dalt del podi 1a Veterana (una altra vegada, "Ksum"... jo tota la vida corrent i ella fa tres dies... i no para de pujar al podi).... a més li han fet una mini entrevista al Teledeporte.... No pot ser!! Coi de Dones!!

Agraiments: La Carme, la Magali i el que escriu només ens cal una paraula...... GRÀCIES Javi, Kike, Santi, Pau.....orgamitzadors, Voluntarios/Voluntarias, nos hemos sentido muy mimados, nuestras mas sinceras felicitaciones y agradecimientos por habernos hecho disfrutar de un finde por la Sierra de Guara Super emocionante y espectacular.

GRÀCIES a tots els qui via movil ens heu animat, Eva, Jordi, Andreu, Quim, Marc, Tània.......
Molt important la Solidaritat de tots els corred@rs al haver contribuït amb la donació d'un euro per a cada inscripció (550eu), en benefici d'una associació de lluita contra la malaltia del segle XX i XXI.


MES FOTOS AQUÍ


MES FOTOS DEL BLOC AMIC DE MONRASIN 


P.D: Gràcies Marta, Maria, Narcis i Ramon.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Pere. deu n'hi do lo que llevas en las piernas. Me ha encantado tu blog. La Emmona ya la tengo apuntada para el año que viene. Un Saludo, Juanma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juanma, va ser tot un plaer compartir Kms i conversa.
      Felicitats per ser Finisher de la UTGS 12+1.
      I ja ho saps, espero veure't a la Marató de l'Ardenya, pots triar la de 20 k, la de 42 km o la de 63 km, això sí, ja et vaig dir que les dues últimes són "durilles".
      Gràcies per passar-te per aquest petit espai i seguir-lo.
      Ens veiem!!

      Elimina
  2. Jopeta Perco m'has fet emocionar!!!!!. La veritat que és una ultra, per mi, única. Trobes un caliu tan gran que et fan sentir com a casa i això en moments puntuals de la cursa és molt important.El poder compartir el cap de setmana amb amics, i sobretot amb les nostres filles, és el millor del millor, no es pot demanar més. Vull agraïr a la Magalí i a tu la paciència que em teniu en els meus primers kms, que com bé dius la calor i les pujades per mi son mala combinació. Recordar-te que has estat TU qui ens ha engrescat a ficar-nos en aquest gran "mundillo" de L'Ultrafons, espero poguem compartir-ne molts més. Comparteixo els teus agraiments per tothom,i felicitar a t@ts els que van estar a la línea de sortida, això sol demostra que són una colla de valents!!!!!!, bé em queda molt per dir però ho deixo aquí. Només dir que l'any vinent ens tornarem a trobar a la línea de sortida!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 100x100 d'acord Carmeta, són com unes mini-vacances.
      El poble d'Alquezar i la seva gent són una joia
      Això sí, aquest any l'he patit més que l'any passat
      I l'any que ve...... Li has dit a la Magali????

      Elimina
  3. Moltes felicitats cracks!!! Els ultres signifiquen el que signifiquen gràcies a poder-ho compartir amb les altres persones. Genial aquests moments imborrables!!! Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eli, de veritat!!
      A veure si ens coneixem algun dia.
      Una abraçada, i tant que sí !!

      Elimina
  4. Jo ho trobo tant fantàstic i tant especial totplegat!!! Que a banda de felicitar-vos i engrescar a la Carme a seguir... dir-vos que m'embadaleix i m'engresca aquest món especial a flor de pell! Un petonàs molt gran a tots!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica!!
      A seguir lluitant Campiona!!
      I no estas sola.....Molt maco el teu escrit "soledat"
      Una abraçada ben forta.

      Elimina
  5. Pere com sempre una crónica genial, encare que això de "mai mes" es la mentida mes grosa que he llegit mai, jajajaja!!! enhorabona a tots super ultras
    Enric Torra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric, les paraules "Mai Més" van sortir d'una de les noies al acabar..... Ara ja esta "barrinant" per fer la propera.jajajaja!!
      Ja ho dic.... Coi de dones!! estan fortes!!
      Gràcies Enric per passar per aqui.
      Ens hi veiem!!

      Elimina
  6. Mi mas sincera enhorabuena un año más!!

    ResponElimina
  7. Ostras, Gracias Javi!!
    I esperemos que por muchos más!!
    Un placer que te hayas pasado por aqui.....se agradace un monton!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.