V ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO 2013........I ELS ORÍGENS AL 2009. 02/10/13.

Per cinquè any estarem a la línia de sortida de Guara.
Tercer any inscrit a la Ultra, feta els anys  2009 i 2012, i la Trail el 2010 i 2011. La Carme, la meva parella ha fet la Trail l'any 2011 i la Ultra l'any 2012.

Perquè repetim??..... És senzill, per l'esperit de superació, la confiança en tu mateix i els amics, la capacitat de decisió, l'entorn espectacular de la Sierra de Guara i la seva gent...... i també, perquè aquest bloc va néixer amb la primera crònica de la primera UTGS 2009.

Si mirem pel retrovisor, l'any 2009, uns 97 corred@rs sota l'arc de sortida, amb la pell eriçada per la música de "el ultimo mohicano". Amb una motxilla plena d'il·lusió, plena d'incertesses, "buenu" i també amb dues llaunes d'amanida de tonyina, amb un litre de cacaolat i ...... plena de vida i molts nervis. Tot a punt per afrontar una aventura real  de 92 Km per muntanya a peu i en AUTOSUFICIÈNCIA "nivell 5", que vol dir només aigua als avituallaments, pots dur el movil i possibilitat de rescat si decideixes plegar.

La cursa va ser fruit de l'esperit d'en Kike Borras, en Javi Subias i Arcadi Climent amb la idea de  contagiar-nos d'aquesta filosofia de lluita durant moltes hores, arribar a aquella mena d'extasií al portar el cos i "cocu" al límit en una cursa d'autosuficiència i que ells varen aprendre a la Maratho des Sables.
Ens varen fer viure l'experiència d'una cursa única en duresa, distància i autosuficiència sense haver d'anar al desert.

Cinc anys desprès la UTGS ha evolucionat, amb un trail i la nouvinguda LongTrail, amb avituallaments líquids i sòlids, un batalló de voluntaris i organitzadors molt entregats i uns corredors que de ben segur estarem molt mimats..... això, sí sense perdre l'esperit de la primera edició.

Curiositats: Fa cinc anys per trobar info de com fer una Ultra era molt difícil, no hi havia revistes especialitzades, tret de l'Sportlife.  Internet era una eina encara molt nova i minoritària, però va ser de gran ajuda els blocs de Nomada Ocasional i el d'en Jaume i Xesc Teres.
El millor de la UTGS 09 va ser l'abraçada d'en Kike a l'arribada i compartir o competir amb els amics: Andreu, Ultraquim, Manel, Quico i Fausti.... i el caldo de "Gallina Blanca" a las Bellostas, que ens va salvar la vida.
Per acabar, potser algú es perdrà al no veure les cintes, potser s'hauran acabat els plàtans a l AV "X", potser el terreny tindrà massa pedres pels nostres turmells, potser....... es qüestió de tindre una "bona actitud" davant els problemes.
Al capdavall UTGS 13 és una festa.... una Gran Festa de córrer per muntanya per a 550 privilegiats corred@rs.
Una Festa que els seus organitzadors i el poble d'Alquezar hi han estat un any per preparar-la.
Així doncs, desitjo a tots els que hi participareu, que tingueu una molt bona cursa i que la disfruteu al máxim.
De St. Feliu de Guíxols venim una bona colla, la Magali, la Carme, en  Mikel,en Gamito, en Joan Pi, en Jordi Palet, un servidor.......Els deures estan fets. Ens veiem a la sortida!! Bona Sort!!

US DEIXO EL VIDEO DE PROMOCIÓ A ON SORTIM A LA PARAULA "MOTIVACIÓN":


CRÓNIQUES RELACIONADES:
ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO 2009.(Perdoneu les faltes, va ser la primera crónica).

Molt encertada la capçalera del blog de la UTGS 2013 que diu així: 
 Moltes vegades el que desitges aconseguir no són coses impossibles. Senzillament la por i la inseguretat se situen com espectres en el teu present, i ofeguen les teves decisions. Si connectes amb el teu interior, i identifiques les teves passions, descobriràs grans arguments per assolir els teus desitjos. Javi Subías (un dels organitzadors de l'ultra)

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. doncs allà ens veurem demà. Per mi serà la primera vegada que la corro. A veure que tal va!
    salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi t'he vist a les classificacions.... Felicitats!!
      Que tal la primera experiencia Ultra??... es durilla ehh!!
      Moltes Felicitats Jordi!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.