MARXA DELS DIPS 2013. CRÒNICA I FOTOS. 18/05/13

3a Marxa dels Dips. 18. 05. 2013.
Lloc i hora:  Pratdip. A les 6:00 h.
Km: 61.
Desnivell: 5.915 Acu. Hi ha gps de corredors on surten 7.000 Acu.
Dorsals: Carme 146 Fet. Pere 147. Fet.
Inscrits: 212. Arribats: 177.
Clima: Entre 9º i 20 º. Fort vent, pluja, fred al mati i calor al migdia.


Feia setmanes que el cos ens demanava de fer alguna cosa més en serio, portem una temporada fent coses i cosetes de 10, 15.... Km, res en contra, ben al contrari, però teníem ganes d'anar una miqueta més enllà i fer més Kms.
A l'agenda esportiva de l'any tots tenim aquelles proves que repetim cada any, llavors hi ha les novetats que anem triant depenen de l'època de l'any i la butxaca.
Quan triem  una cursa o marxa nova, el primer que busquem és que tingui aquell punt d'atracció, aquella xispa que fa que entri per la retina a la primera i aquelles pesssigolles dins teu que et diuen : Ostia!! aquesta pot estar bé!!


Que ens va atraure a inscriuren's a la Marxa dels Dips??
* De primeres el nom.... Dips, és un nom diferent per una marxa. Diu la llegenda que els Dips són una mena de gossos vampirs.
* Per la curiositat que tots portem a dins. Ara que esta tant de moda fer curses i marxes, que tot s'omple, que hi ha llista d'espera, que fins i tot has d'entrar en un sorteig per poder inscriure't en algun lloc. 
Els Dips no hi ha molts inscrits. És curiós, que hi passa aquí, a la gent li fa por el desnivell, els Dips, el terreny?
 
* El desnivell i la distància, 61 Km i 5.915 D, s'ha d'estar preparat físicament per aquests números i això  ens agrada. És un bon termòmetre per mesurar l'estat de forma física.
 
* Anar cap el sud. Sempre tirem cap a Pirineu, Lleida, Girona..... anem a veure que ens ofereixen la gent de Tarragona.


Crònica/sensacions: Arribem a Pratdip a les 5:00h del matí, desprès de tres hores de cotxe. Recollim dorsals/targeta amb 9 controls de pas  i ens trobem amb els Tuneu, la Mª Carme i en Lluís amb qui compartirem Kms. Molts corredors a la sortida.
 
La pretensió és d'acabar sencers, sense pressa, gaudint del desnivell, l'entorn i la companyia.
La marxa consisteix a fer tres "bucles" amb sortida i arribada al poble. Els dos primers "bucles" son els més curts però alhora més explosius i extrems. L'últim "bucle" és més llarg  però més assequible.
 
Han estat 14 hores i pico gaudint dels impressionats racons verticals de la Serra de Llaberia i la de Güena, tot passant pels controls de pas de Pratdip -Pratdip -Llaberia - Pratdip - Sta. Marina - Vandellòs - Mas Castellnou - La Fou - Llaberia - Font Bullidor - Pratdip.


Hi ha una lletra que defineix aquesta marxa, és la lletra D de Dips.
DURESA i plaer pel terreny molt pedregós, molt tècnic, amb grimpades, camins equipats amb cordes i cables...... Divertit.
DIÀLEG constant del cos i la ment, quan el cos li diu prou i el cap l'enganya per tirar endavant i a l'inrevés.
DESCOBRIR un desnivell xtrem arran de mar en un entorn espectacularment fantàstic, ens ha sorprès molt.

El millor: Avituallaments molt correctes i per treure's el barret, doncs a cada CP hi havia una gràfica de desnivell/Kms fins al proper control, una llista escrita amb els aliments que hi havia i un mapa de la zona i el punt on estàvem situats..... Impressionant, moltes curses i marxes de muntanya haurien de seguir l'exemple.


El millor del millor: Li teniem moltes ganes a una marxa com aquesta i la Dips ens ha fet patir de manera controlada i alhora hem rebut moltes, moltes i moltes bones sensacions.
La frase de la marxa: " SI NO T'ESPAVILES T'AGAFARAN ELS DIPS"...... Doncs no ens han atrapa't  je je je!!
Felicitar a l'organització i voluntaris en especial a les senyores de l'avituallament on jugaven a cartes, super simpàtiques.
Felicitar als primers, als últims, als  que van arribar i als que ho varen intentar però no va poder ser, una excusa per tornar-hi. 

TRACK MARXA DELS DIPS. (Wikiloc sempre descompte Kms, si mireu les fotos n'hi ha una del gps a l'arribada amb els 61 Km clavats).
BLOC CLUB EXC REDDIS.
BLOC AMÍC: 4 POTES.

P.D: En Lluís Tuneu, li ha tocat el dorsal nº 13..... osti, osti, que valent!!..... I que valents nosaltres que hem anat al seu costat i durant 61 Kms, encara no m'ho puc creure, per sort no ha pssat res. Veure: Manies i Supersticions en curses i ultrafons.

En Lluís Tuneu i el 13.








Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.