8e CAMPUS DE TECNIFICACIÓ. NATACIÓ AMB ALETES. 5/05/13.

Dies: 4 i 5 de Maig.
Lloc: Piscina La Corxera de St. Feliu de Guíxols.


La natació amb monoaleta és un esport minoritari encara a Catalunya. Les meves filles practiquen aquesta disciplina d'aigua des de fa uns quants anys. La Maria ha estat seleccionada un any més per a participar en el Campus. Val a dir que d'aquí en sortirà la selecció catalana per competir al Memorial Roberto Jauregui.2013.
Com a curiositat us diré que cada vegada que surt publicat un escrit sobre natació amb aletes o monoaleta, el 90% de les visites són d'Estats Units i Rússia.
Per tant és tot un orgull que a St. Feliu de Guíxols (Costa Brava) es faci un Campus de Tecnificació sobre aquesta disciplina que té molta afició arreu del món.
Els neda@rs escollits són dels clubs A.E. Bellsport, C.E. Mediterrani, A.C.Xaloc.
La rutina esportiva dels dos dies en que consta el Campus és molt dura, els nedad@rs ho saben, però el fet de saber que han estat seleccionats, fa que estiguin molt il.lusionats....... Tot i que acaben molt cansats.

 Els nedad@rs aprenen:
* Treball en equip
* Més tècnica, resistència i motivació.
* La importància de l'escalfament i tornada a la calma.
Els entrenadors:
* Controlen el nivell de rendiment.
* Analitzen i avaluen la tècnica dels participants.
* Ensenyar a superar-se tant física com psicològicament.
* Formar un equip de competició per a la selecció catalana.
Nedad@ors Monoaleta del Campus
Per a qui encara no sap de què es tracta aquesta especialitat, sempre recupero aquesta mini explicació:  
La natació amb aletes és una especialitat esportiva, molt espectacular degut a les altes velocitats i material que s´utilitza; monoaletes. Hi ha tres disciplines apnea, superfície i escafandre. Durant les competicions poden  arribar a més de12Km/hora. 
La tècnica es molt semblant a l´estil papallona, però sense fer servir braços, els quals s´estenen a continuació dels cos amb les mans juntes, formant una mena de proa, que permet tallar l´aigua i facilita el desplaçament, el dofí és l´animal a imitar, al cos li dones i rep una bona capacitat pulmonar, molt bon ritme de moviment i gran elasticitat. 
Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.