FER ESCALES.Entrenament. 5/03/13.


Anem a fer escales??
No, no anem a fer d'ajudants a la construcció.
Anar a fer escales, pels corredors/caminadors és un entrenament a l'aire lliure,  els qui entenen en aquest tema en diuen entrenament de força, intensitat, explosiu, aeròbic o anaeròbic o tot el que acaba en "bic".
Els qui no podem anar al gimnàs per temps, a fer sentadillas, steps........hem d'anar a buscar "steps" al carrer.
A cada poble o ciutat hi trobem un lloc on hi han escales i un dia a la setmana fem aquell entrenament amb series incloses, pujant i baixant escales...... Això sí, a l'endemà estem destrossats.


A St. Feliu de Guíxols, els entrenaments d'escales a l'aire lliure es fan pujant a l'Ermita de St. Elm, mirador excepcional i des d'on el periodista Ferran Agulló va batejar la Costa Brava.
És un lloc farcit d'escalons o esglaons, és ideal, és perfecte, és un privilegi gaudir de la combinació d'escales que et porten arran de mar o t'endinsen al mig del bosc, fan de l'entrenament un espectacle gratuit.
A més té la particularitat que hi ha trams d'escales amb els seus replans que et permeten fer series i recuperacions sense haver de mirar el crono.


Hi ha un circuit d'escales en que aproximadament hi ha uns 3.000 escalons o esglaons repartits pels voltants de St. Elm.
Alguns d'ells estan essent recuperats, per un grup d'enamorats dels Camins de Ronda de St. Feliu de Guíxols a Tossa, que s'anomenen "El Grup dels Dimecres".
I val a dir que gràcies a ells ens han permès re-descobrir escales, racons i cales amagades d'una bellesa extraordinària.
Ermita de St. Elm
Des de fa uns quants anyets i durant dues vegades al mes, intento fer un entrenament d'escales. Actualment hi ha molts grups de corred@rs/caminad@rs que gaudeixen d'anar a fer escales a St. Elm.


A tenir en compte:
És important no anar sol o sola, per si esté un accident.
Fer una rutina d'estiraments abans i desprès, doncs el risc de lesions és important.
De vegades els camins d'escales que hi ha arran de mar, poden estar tallats degut a les esllavissades pels forts temporals de mar o llevantades.

Cada segon i últim dilluns del mes, les sortides Cako de iniciació anem tot sovint a St.Elm.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Va Perico tú organitza que hem penso que serem una colla per fer escales, tú posa dia i data que alla estarem, a punt per morir!!!!!!

    ResponElimina
  2. Va Perico tú organitza que hem penso que serem una colla per fer escales, tú posa dia i hora que alla etarem a punt per morir,jejeje!!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.