STA.BRÍGIDA D'AMER.EXCURSIÓ EN FAMILIA I PER ALS MÉS PETITS.10/03/13.

Lloc: Ermita de Sta Brígida .
Situat: Amer (La Selva).
Altitud: 450 mts.
Desnivell+: 200 mts.
Durada: 2 hores.+/-. Pujada: 45mints. Baixada: 1h



Pujar a Sta. Brígida és una ruta ideal per fer en família i amb als més petits, petites de la casa.

Aconsegueixes sobradament gaudir de la natura amb els nens/enes, seguint camins i corriols amb el plaer que proporciona arribar damunt la cinglera on hi ha l'imponent ermita.

Els protagonistes han estat  una colla de "peques" d'entre un i tres anyets, i els seus "liders" no son en Killian Jornet, l'Iker Karrera..... No, no, els seus "liders" són en "Poco-Yo", en "Bob Esponja", "Els Tubbies".... i els seus "Papis".



Itinerari: Comencem l'excursió al pàrking del restaurant la Masia d'Amer, a sobre el camp de futbol. Hi ha dues opcions, una pujar per pista i l'altre per corriol. Prenem la segona opció.

De seguida trobem cartells que ens indiquen la direcció a seguir. Ens endinsem per corriols molt drets però sense massa dificultat. Anem pujant pel mig del bosc per corriol ben marcat i molt evident. Travessem la pista dues vegades.


A estones el bosc és menys atapeït i ens regala la visió de l'ermita, que gairebé la podem tocar. L'esforç es veu molt recompensat amb aquestes vistes tan agraïdes.


I de sobte ja som a dalt... Amb l'ermita i els penya-segats darrera nostre, no hi ha paraules per descriure l'impressionant vista que ens ofereix aquest balcó sense barana... A vista d'ocell veiem Amer, el Far, Puigsacalm, Pirineu Gironí, Guilleries.....


La tornada la fem pel sector d'escalada, on al final hi trobem una grimpada molt fàcil que ens deixa a la part més alta de la cinglera.

De seguida trobem cartells i marques blanques que per un corriol molt divertit ens porta a la Font d'en Catau, un lloc encisador. Seguim marques liles i per pista (bifurcació dreta) fins arribar al pàrking.


Sta. Brígida s'ha convertit en un lloc molt transitat pels qui estimem els esports de muntanya.

Aconseguint una molt bona harmonia entre escalad@rs, caminad@rs, corred@rs, btt i parapents.

Podem gaudir d'aquest meravellós indret gràcies a l'esforç del Grup Excursionista Amerenc Esquelles, que han anat reconstruint l'ermita i el seu entorn.



Agraïment i Felicitació:

Agrair a l'Anna i la Pili per haver-nos convidat a aquesta emotiva Excursió Familiar.

Felicitar a en Jordi pel seu aniversari (el culpable de l'excursió).

Jordi "amic de pedra".... al teu costat he après a estimar i tenir respecte a la muntanya i en especial a l'alta muntanya. Travesses, matinals, escalades..... Ets d'aquelles persones que fan que els dies tapats es converteixin en dies radiants per la força i energia que desprens.... Per molts anys Jordi.

En Jordi

Us deixo un video a vista d'ocell de Sta. Brígida:


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.