GR- 178 MAS SERRALLONGA DE QUERÓS 13/02/2011.

12+1 de Febrer 2011. La setmana passada hem vaig quedar amb les ganes d´arribar fins al Mas Serrallonga, i avui acompanyat per l´Ultraquim, l´èxit estava garantit,  espero que aquest convidat ocasional, s´hagui sorprès al trepitjar aquest terreny, que segur s´haurà vist recompensat i amb escreix d´aquest paisatge. Han estat 30 Km saborejant camins i corriols carregats d´història, gairebé com si fossim uns petits bandolers, amb un dia esplendit.
Llocs per on hem passat : Mare de Deu del Part, capella segle XIV on els bandolers hi solien rebre acolliment i ajuda a qualsevol hora.  Coll de Nafré, aqui es produïren diversos enfrontaments entre lliberals i carlins, al 1872 va ser afusellat l´alcalde d´Osor, i l´any 1630 Joan de Serrallonga va perdre el seu lloctinent.  Santuari del Coll, antic priorat benedictí, l´esglesia de Sta Maria ja es esmentada el 1184. El 9 de gener de 1634 fou sentenciat Joan Sala, àlias Serrallonga a cent assots, axorellat (tallades les orelles), i fet quatre quartos.


Mas Serrallonga de Queróses troba enlairat dalt d´una llarga serra, d´aqui el seu nom. En Joan Sala i Ferrer es va casar l´11 de març de 1618 amb Margarida, pubilla del Mas  Serrallonga, ell tenia 24 anys i ella 17. Feia un any que ella havia perdut el seu pare i quedava hereva del Mas. A partir d´aqui en Joan Sala va prendre el sobrenom de Serrallonga, anys més tard esdevindria el més famós dels bandolers. Van tenir 5 fills. m. El Mas  havia estat habitat fins a mitjans del segle XX. Ara resta ruïnós degut a la quantitat d´intents de buscar l´or del bandoler per part de cercadors de tresors.


Hem visitat aquest trist i abandonat mas que fa olor d´un temps passat, com diu en Xavier Junquera: Meditar i reconstruir, mentalment, aquests escenaris és un al.licient més de tots els que poden oferir aquestes muntanyes.
El track.
Cako- Maniac

Salut i feliç dia dels enamorats.

Salut i Feina.
                                                   

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.