SEGUIR LES CINTES EN CURSA TRAIL. 10/07/2014.

.....Veus alguna cinta??
- No,  i ja fa estona que no en veig cap
- Casum la....!! ja ens hem perdut!!
  
Qui és el corred@r que no ha viscut aquella desesperada situació de nervis, d'angoixa, d'anar cap endarrere, de perdre temps..... pel fet de no trobar les cintes  mentre fas una cursa de muntanya??
Crec que TOTS els corred@rs /caminado@rs de muntanya ens hi hem trobat més d'una vegada. Tu no??.... Ostia, quina sort!!

Vilatrail
Quan s'organitza una prova de trail- running, ja sigui de 10K,  una mitja, una marató, una ultra..... vol dir que un grup de corred@rs anirà d'un punt a un altre seguint un itinerari marcat i ben senyalitzat.
En una prova de Trail s'espera que tot surti bé, sempre hi ha coses que surten millor que d'altres, però hi ha una cosa que no pot fallar, i aquesta és el marcatge del recorregut. Si la gent es perd és un problema i la cursa no tindrà una bona critica.

UT Transgavarres
Us deixo diferents punts de vista per a corred@rs i organitzad@s
Per als organitzad@rs:
* La senyalització pot ser amb cintes (el més utilitzat), senyals de pintura, banderetes, guix, rètols....
* Quan els corred@rs passen una cinta, sempre haurien de poder veure la de davant i si cal la de darrera.
* Col.locar senyals amb quantitat és més feina, però el corredor ho agraeix. Hem de pensar amb els que van a davant, a "tota pastilla" i sols, no es poden equivocar "never", doncs s'hi juguen molt.
* Si el marcatge és amb cintes, intentar que sigui del mateix color o sponsor. Seguir cintes de color vermell i de sobte que siguin blanques, crea confusió pel corred@r.
Emmona
* Els encreuaments i canvis de pista a corriol o a l'inrevés.... s'han de marcar  de manera excessiva, tant l'itinerari a seguir com el que no s'ha de seguir, i si cal avisant abans amb rètols.
* S'han de marcar amb rètols fàcils de llegir les zones perilloses, tècniques, barrancs, de grimpades, rius...
 * A les pistes o camins amples les senyals sempre estan  molt distanciades entre elles, això no hauria de ser així, doncs provoca dubtes als corred@rs.
* Els senyals amb guix al terra estan bé, sempre i quan la previsió de la meteo no sigui de pluja o neu.
Puigdefrou Exhaust
 * Moltes vegades i desprès d'haver marcat un recorregut, desapareixen cintes, un "anònim malpar..t". La solució es fer una passada de control poques hores abans de la sortida.
* Les marques reflectants de nit, molt millor.
* El desmarcatge, és molt important, i crec s'hauria de fer un parell d'hores per darrera de l'últim corredor, mai anar treien cintes just darrera d'ell.

UT Guara Somontano
Per als corred@rs:
* Si no veiem senyals durant una bona estona, tranquil·litat.... i tornem enrere a buscar un senyal.
* Anar en grup, ens relaxa i confiem sense voler amb el que va davant, però si aquest es perd ens perdem tots, per tant intentem visualitzar els senyals com si anessim al davant.
* Entendre que en alta i mitja muntanya la climatologia adversa i el bestiar poden haver fet desaparèixer alguns senyals.
* Intentarem mantenir una actitud positiva si ens hem perdut. Si ja ho sé, no és fàcil.
* Si el marcatge d'una cursa és caòtic..... no hi tornem!!

* Va bé de fer alguna Marxa, doncs no hi ha gaires cintes i es ressegueixen marques de GR i PR. Interessant fer una cursa d'orientació. Els que anem a la muntanya de fa temps, tenim molt activat el sentit de la intuïció... tot i que també ens perdem. 

UT Catllaràs
Ja ho sabeu, a seguir els senyals i no us perdeu..... perdre's és una "putada". 

Per acabar, va pels qui posen cintes i pels qui les segueixen, dir que els circuits d'una cursa moltes vegades ens mostren uns paratges únics i d'una bellesa extraordinària, per tant intentem no agredir l'entorn tal com si estiguéssim a casa nostra.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.