LA VIDA ÉS CURTA, JUGA FORT.
Només pretenc motivar........Com amb la lluita constant i l'inconformisme es pot superar una malaltia òssia, l´osteoporosi, privant-me de córrer i escalar......Es pot reconduir la vida, fent-la diferent, però rica en emocions i plena de somnis.
Apuntar-se a tot és superar-se. Anna Paris.

divendres, 20 de juliol de 2012

CÓRRER EN FEMENÍ.18/07/12.

CÓRRER EN FEMENÍ. 18/07/2012.

Escriure un post sobre les dones corredores des del punt de vista d'un home, és posar el llisto molt alt.
Només espero estar a l'alçada. Per sort tinc una carta amagada que es diu..... experiència, l'experiència de molts anys compartint quilòmetres amb noies, dones, fèmines..... Elles són l'alegria d'una cursa. I espero compartir amb elles molts Kms més.


Cada dia hi ha més persones que practiquen el caminar o córrer per la muntanya. En les dones és tot un "boom", esta de moda.

Cinc anys enrere, intentar comprar unes malles per la teva companya, era difícil. Actualment a qualsevol botiga d'esports running hi trobem a parts iguals la secció de roba d'home i la de dona.
A dia d'avui el trail-running  i el running son esports molt populars.


Sembla que les dones en trails i ultratrails tenen les de guanyar, tot i que jugen amb desavantatge, perque: el transport de l'oxigen sol ser menor cap els músculs, la gran majoria tenen una "cadera" o meluc més ampla que dificulta una miqueta córrer, tenen més greix corporal......

Però compte tenen una important avantatge, els estrògens (hormones sexuals femenines), aquests aconsegueixen economitzar al màxim la despesa d'energia, cremant molt lentament els dipòsits de greix. És la clau pels atletes (homes i dones), per aguantar en probes d'ultraresistencia, i que les dones tenen en més quantitat.


Beneficis per a la dona quan camina o corre:

*Al córrer o caminar generen les famoses "endorfines", que tots coneixem com l'hormona de la felicitat.

*Millora la capacitat pulmonar.

*Ajuda a mantindré un pes adequat.

*Ajuda a eliminar toxines i millora la circulació.

*Manté a ratlle l'osteoporosi.

*Menys molèsties al cicle menstrual.

*I el més important, el cap funciona millor, combat l'estres. Tens l'estat d'anim i la motivació molt alta.

*Afronten el dolor i el patiment molt millor.
Hi ha molts més beneficis.....


Exemples de dones que sobresurten en trails i ultres en podríem dir moltes, seria una llista molt llarga i de ben segur que de manera injusta alguna no hi sortiria.... Per tant posarem com a exemple les de més renom, Olga Manko, Núria Picas, Emma Roca....


Com a corredor "home" la meva experiència compartint Kms amb fèmines en poques paraules.. "és del millor que m'ha passat".... Aprens, et poses al dia de tot i de tothom, rius molt.......Anècdota com a corredor "home":

Any 2004, marató de muntanya, (llavors eren escasses aquestes curses), 36 corredors....... 1 corredora (que valenta).

Donen la sortida, vaig sol, bon ritme, arribo a l'avituallament del Km 15, davant meu el corriol marcat...... de sobte i a tota pastilla m'avança l'única corredora i sense avituallar-se. Surto disparat darrera seu, l'atrapo i...... Ostias!!!!...... És espectacular (amb perdó), té un cos modelat a cops de gimnàs, Nike de dalt a baix, no m'ho puc creure que vaig darrera seu i embadalit com un nen petit.


Km 25 es para en sec, que passa??... té una "pajara", s'ha quedat sense força. Li pregunto si vol abandonar.... Amb una mirada em vaig tindre prou per saber que volia acabar. Doncs trotant a les baixades i caminant a les pujades vam arribar, i tant que vam arribar..... Els últims!!

¿Que vaig aprendre d'aquesta corredora?

Que fer una marató amb una noia espectacular és el millor que li pot passar a un corredor..... NOooo!!... Però Síiii..... Però No No!!...... Que les noies són molt tossudes, fortes, optimistes i si tenen un objectiu, l'aconsegueixen.


Per acabar i esperant que la meva parella no és llegeixi aquest post....... Un OLE TU!! Ben fort per a totes les noies i dones de totes les edats que caminen o corren, a les que comencen, a les "veteranilles"..... Sortiu, entreneu i feu moltes marxes i moltes curses. UN PETONASSSSS!!!!

 P.D: Senyors a veure si espavilem, doncs aquestes dones a part de ser molt guapes.... Aviat ens atraparan.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Font: Blog d'en David. Gràcies Rendirse Jamas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada