FORMENTERA ALL ROUND 06/04/2024.

Lloc: La Savina. Formentera.

Distàncies: All Round Trail: 74 Km. Half Round: 40Km.
Tros de Fart: 21Km. 12Km de Fart. 74Km per relleus.

Clima: Sol i calor. 14º i 24º.

 

Formentera té aquella bellesa que et captiva, no té res i ho té tot. Aquella llum de color blau i gust salat que et diu que estàs just on vols estar.

Alguns busquem curses diferents i exclusives.  Descobrint que si barregem córrer i viatjar pot ser una recepta afrodisíaca.


La Formentera all round dóna la volta a "ça illa" arran de mar amb 74 Km i 900 D+ i 13 hores per acabar, sembla fàcil, però no ho és.


LA CURSA: 

Port de la Savina, 8:30H de dissabte, un dorsal al pit que s'aguanta amb quatre clips, els números 213 indiquen que és ideal pels supersticiosos... com jo. Si a sobre hi afegim que és l'edició núm. 13, mare meva estic ben acollonit.

 
Per sort aquest any corro la 74 k en parella de relleus amb la Magali, el nom de l'equip: "PAKETES". Res no pot fallar, un gran "equipo".

Cada equip decideix la seva estratègia de relleu al llarg dels 6 avituallaments de la cursa.
L'equip "Paketes" farem el relleu a cada avituallament.
 

 
1. LA SAVINA KM 0. - FAR DE BARBARIA KM 17,5. El primer relleu em toca a mi. Surto com un coet per encarar un tram llarg, corredor, amb molta pista, poc corriol i molta carretera.

Intento mantenir la velocitat de creuer amb un grup de corredors joves fins al km 14, fins que el coet "carda" un pet. Però aguanto fins al final.

 

A l'AV, busco el meu relleu, però no hi és, com diuen;"No Pasa Nada". Ara, enteneu el nom de l'equip?.. PAKETES.

La veritat que és un avituallament complicat per fer un relleu, doncs, tallen la carretera d'accés amb cotxe uns 2 km abans d'arribar a l'avituallament, pel pas dels corred@rs.

Arriba la Maga, vermella com una tomata, li passo el testimoni i comença el segon tram com un coet.

 
2. FAR DE BARBARIA Km 17,5 - ARENALS. Km 32,1. La Maga té per davant el tram més bonic de tota la carrera. Ho té tot, passos tècnics de penya-segat, vistes espectaculars, corriols i la preciosa platja de Migjorn fins als Arenals.

3. ARENALS Km 32,1 - FAR DE LA MOLA. Km 40,4. Apareix la "team partner" més aviat del que m'esperava. Prenc el relleu per afrontar el tram més lleig de la cursa i amb la calorada del migdia.
La Carme, en Pere R, en Joan S i en Sicília han sortit a les 11:30 h d'aquí (Arenals), per afrontar la marató.

Els Arenals

4. FAR DE LA MOLA Km 40,4 - ES CALO Km 50,5. El torn de la Maga, per davant 10 km de pista, una baixada de camí roma i molta, molta calor.

 

5. ES CALO Km 50,5 - PUNTA PRIMA Km 58,1. Prenc el testimoni i surto més relaxat. El terreny és a estones complicat amb pedra i forats fins a l'impressionant Torre de Punta Prima.

 
6. PUNTA PRIMA Km 58,1 - ES PAS KM 65,5 - LA SAVINA KM 74,5. La "team partner"sempre se li obre el doble carburador quan porta uns quants kms a les cames, i aquest és el moment, ara ja no té aturador i va de menys a més.

 
Creuem l'arc d'arribada... i vés per on que fem podi, segona posició en relleu mixta. A més, compartim podi (1rs) amb Ragna Debats i Pere Aurell, campions mundials de curses trail.

Fer podi ha significat per a mi una emoció i felicitat infinita.

La carrera em deixa infinitat de gustos i de moments.

 

Seria injust si no em sentís agraït, i només em cal una paraula, GRÀCIES a tots els que us heu posat el llistó tan alt per fer-ho possible;

Carme, Maga, Adri, Laura, Mary, Humbert i Mikel..."Equipo Paketes"
 
 
 ON MENJAR:

A nosaltres ens va agradar:

Margarita a Sant Francesc. Pizza /Woks/ Vega/ Burger. Local molt bonic. 10/10.

Bar del Centro a Sant Francesc. Entrepans/ amanides. Davant església.
Bar la Mota per esmorzar precursa a la Savina.

Mesón El Gallego a Ibiza. Bon arròs.

Salut, feina i felicitat.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.