SERRALLONGA. SUSQUEDA. GUILLERIES. 14/2/22.

Susqueda- Serrallonga - Susqueda.
Km: 24,7. Desnivell+: 822. 

Clima: 4 i 12. Núvol. 

 

Camins de solitud, escenaris antics, bandolerisme, lluita, tresors, pobresa, persecucions, història de l'autèntica i catalana. 

M'endinso i em deixo portar per la imaginació dins una de les cases (en ruïnes) més famoses de les Guilleries, Can Serrallonga.
Nom adoptat del famós bandoler Joan Sala en casar-se amb la pubilla del Mas. 

Una casa que fins i tot va ser enderrocada com a càstig, després de ser executat el bandoler. 

 

Actualment, resten quatre parets,  testimoni de molts secrets, passions, misteris, d'una època plena de vida del que va ser una de les cases més llegendàries de la pagesia catalana. 

Serrallonga
 

Hauria de ser un punt de pelegrinatge per a molts de nosaltres i s'hauria de fer el possible per recuperar aquest indret tan carregat de força i bellesa.


La ruta: 

Si vols saber si t'agrada el bosc abrupte de les Guilleries, aquest itinerari és ideal.
Tot i que ens enfilem per corriol fins al Santuari del Coll, la resta és molt "pisteru", apte per btt (2Km inicials per ctra).

Més detalls al WIKILOC

 

El paisatge a estones frondós, exuberant, ufanós, obert, obac, fresc, on les alzines i pins són els senyors de les zones altes, mentre que faigs i castanyers són els amos de les zones obagues. 

 

Avui he tingut el privilegi d'endinsar-me en la Catalunya tal com era fa uns quants segles, un lloc molt proper i molt desconegut.

Una cosa, el nivell d'aigua del pantà de Susqueda està molt baix.... Però fa 9 anys tenia el mateix nivell. A veure si plou aviat. Fotos 2022 i 2013 arxiu pereterpan

Febrer 2022

Febrer 2013

ESCRITS I FOTOS DE GUILLERIES DES DE 2010.

Salut, Feina i Felicitat!!!!

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.