GORGUES DE SALENYS. RUTA FAMILIAR. 26/11/2020

KM: 7,25.
Durada: Trail run: 1:10h. Excursió: 3h.
Terreny: Amb petites grimpades.


Compartir aficions amb els fill@s en una matinal a la natura,  ajuda a consolidar uns fonaments que ja coneixen de ben petits; els valors, l'amor a la natura, el respecte, escoltar, decidir, aprendre..... i percebre que no estan sols.


Una de les coses que més ens omple als pares és poder veure els fills/filles com gaudeixen, riuen, corren.... s'ho passen pipa fent una activitat a la natura. Instants que són tan necessaris com el gust de l'oxigen que respirem.

Els Gorgs de Salenys és una ruta per a fer amb la família, i la podriem dividir en dues parts. 


La primera part més planera i assequible per a totes les edats, fins al primer gorg.

La segona part més tècnica i amb grimpades, per a nois i noies... I pares més atrevits i preparats físicament. 


FULL DE RUTA:

Sortim de l'antiga estació de la Font Picant pel carril bici direcció Girona, després de trobar-nos un segon pont molt llarg, girem a la dreta, una pista molt ampla ens porta fins a l'entrada de la fàbrica de Salenys. 


Just a l'entrada, a la dreta es dibuixa un corriolet. Anem vorejant i travessant el riu fins a arribar al Pou de les Goges. (Fins aquí l'excursió pels més petits) 

Comença la diversió i l'aventura de les gorgues.


Anem grimpant i travessant el riu (abans hi havien passeres i ponts penjants). Arribem a la part final de les gorgues, on haurem de superar un desnivell de 60 metres per les escales del Diable que ens portarà fins dalt del torrent el Salt del Llop. 


Si ha plogut és un escenari espectacular veure tanta aigua omplin de vida les gorges.

No travessem pel pont penjant, un xic més endavant creuem per una corda, i ara si, per camí GR arribem fins a la Font de Penedes, aigua de gust picant.

Deixem la font i de seguida ens trobem un rètol i un corriol a la dreta que ens deixa al punt d'inici dels gorgs.  Només resta desfer el camí fins a l'estació.

Recomanacions:

Anar amb calçat de sola vibram.

Molt de compte a les grimpades.

TRACK WIKILOC GORGS DE SALENYS 

Salut, Feina i Gràcies per Llegir!!

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.

MARATÓ DE L'ARDENYA 2016. FOTOS D'UN VOLUNTARI. 10/12/2016.