TRAIL A PASTERAL & SUSQUEDA. 00/02/2018.

El Pasteral - Lloret Salvatge- El Pasteral.
Tècnica: ClimbRun.
Kms: 24.Desnivell +: 1.316.
Amics: Carme, Maga, Mikel Silva,Mikel Martinez. 
Moltes vegades anem a buscar experiències i paratges en els llocs més llunyans del planeta.


Doncs bé, no hem d'anar gaire lluny per gaudir d'un Trail, d'una Kaminada que ens convida a olorar i respirar l'oxigen d'un territori molt salvatge i antic, que ens transporta mentalment a un temps passat.Fins i tot el seu nom ens ho indica.... Lloret Salvatge, un vèrtex de les Guilleries.

Vaig descobrir aquest circuit gràcies a la complicitat d'un expert coneixedor d'aquest territori, l'Enric "El Comandant" l'any 2010. Des de llavors repeteixo aquesta ruta de categoria 6 estrelles molt sovint.

 


CIRCUIT:

Sortim del Pasteral, a l'aparcament del carrilet.
Creuem el Ter pel pont del Salt del Pasteral i anem direcció Amer per anar a Can GallissaDe sobte ens enfilem amb fort pendent per la Torre d'atalaia del Castell d'Estela (644 m)  i la Torre de St. Vicens. Uns miradors privilegiats amb una antiguitat de més de 1000 anys. Carenejar per aquests petits tresors naturals ha estat un regal en tots els sentits.Arribem al Collet del Serrat de les Sorres, l'Esquerda de l'Infern i tirem una miqueta més amunnt, fins a Can Bernat (per fer Kms), reculem i al Collet girem a la dreta. Baixem per un corriol deliciós, un corriol ple de petits detalls que ens envolten en un escenari d'una bellesa extrema. Un sotabosc molt abrupte, molsa per tot arreu, grans blocs de pedra..... no tinc paraules per descriure aquest paratge tan salvatge.Ermita de St. Agustícreuem la carretera del Pasteral a Susqueda, esperem 15 minuts als Mikels que han pujat fins el Far. Junts anem a veure la Mina dels Xampinyons, una curiositat de l'epoca dels 60

Deixem la mina i seguim per un corriol molt verge. Per "les oficines" anem a buscar el Torrent del Gorners i Can Torra.

 
Visita obligada al mirador de Colldegria i cap avall, al Pasteral

Ruta marcada amb punts liles, vermells i grogs al final.
Ruta extrema i de dificultat alta.
Dins la mina, anar amb compte, amb les aranyes i els ratpenats.

 
Vaya Par de Dos !!! Oleee TUUU !!!

 
 
Salut, Feina i Gràcies per Entrar !!!!

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

MARATÓ DE L'ARDENYA 2016. FOTOS D'UN VOLUNTARI. 10/12/2016.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.