UTGS 7. ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO. CRÒNICA I FOTOS.3 i 4/10/2015.

Ultra Trail Guara Somontano. 7a edició. 3 i 4 Octubre 2015.
Lloc i hora: Alquezar, Sierra de Guara. 6:00h 
Distància:  Ultra Trail: 102 Km. Long Trail: 50Km. Trail: 38Km.
Desnivell positiu Ultra: 6.000 mts. 
Dorsal: 60 Carme 3a V1, 244 Berta, 66 Jordi, 9 Pere. Finishers UTGS 2015.
Clima: Sol i humitat 12º i 22º. Inscrits: 302. Arribats:226.
Carrera del circuit de la Spain Ultra Cup.

Alquézar, un dels pobles més bells del món. La nit es prepara per rebre la llum d'un nou dia, mentre el campanar amb cinc tocs, trenca el silenci i desperta els sentits de tres-cents aventurers.


La llum és tímida dins l'habitació, mentre amb la Carme començo l'últim ritual pre cursa amb la fragilitat d'una agulla entre els meus dits, travesso suaument i molt segur el paper d'un dorsal i la tela d'una samarreta, fidels guardians d'un cor que comença a bategar amb força. Llavors, els meus ulls van creuar-se amb els seus, el silenci s'empassa les paraules, el missatge de la mirada: "Som-hi".... comença la UTGS.

Tornem a Guara..... i ja van 7 anys trepitjant aquest mar de pedres. Hi torno perquè ara fa set anys (2009) vaig descobrir que podia fer 100 K en menys de 24 hores. Perquè la Carme, la meva parella, fa 4 anys (2012) va fer la seva primera Ultra Trail de 100k, a Guara....Perquè la Berta ha fet (2015)  la seva primera   Ultra Trail de 100K, a Guara.

UTGS és molt més que una Ultra, és una experiència de vida que ens té el cor robat, i que repetim per l'esperit de superació, perquè hem après a créixer a l'igual que la cursa, per l'entorn sempre espectacular de la Sierra de Guara i per l'amabilitat d'uns Voluntaris Extraordinaris.



FULL DE RUTA:
Alquezar, 6:00h: Sortim encara de nit fins a Asque 8,6Km. Abans d'arribar a Alquezar 14,4Km, la Berta es torça un turmell.
D'Alquezar a la Viña 26Km, baixem el ritme, el dia és ideal per córrer tot i que fa molta humitat.
Encarem la pujada més gran de la cursa passant per les Almunias 34,2, mentre la Berta es fa una cura al turmell i vol tirar endavant. La Carme i en Jordi tiren del carro.
Rodellar 44,1 Com cada any, anem al bar del poble, entrepà de truita, cocacola fresca, cafè i gelat, val la pena.


Otin la part més dura per la calor i desnivell, però fem un bon equip. Passem per un tram espectacular i aeri. Arribem a Letosa 58,1 Km, la Berta es troba molt millor.
La nit ens ve a buscar i  ara li toca patir a la Carme, se li tanca l'estòmac fent  Bellostas 65,3Km i Pedro Buil 75,2Km.
A Mesón de Sevil 83,4Km hi trobem un "àngel", en Juan que li recupera l'estòmac a la Carme amb un omeprazol.  
Radiquero 97,1, ara és la Berta qui tira del carro.
Encarem la pujada final de la cursa amb la Carme molt cansada per no ingerir gairebé res d'aliments ni beguda (gasolina) des de Bellostas.
Alquezar 102 Km i 23:14 hores molt contents, cansats i emocionats sota l'arc d'arribada i en Kike amb els braços oberts com sempre.


El Millor: 
* Compartir moltes pedres, baixons, pàjaras, sensacions, conversa,  silencis, pujades, baixades, més pedres, un tormell regirat, alguna butllofa, patiment i la victoria a l'arribada sota l'arc amb la Berta Sadurni, la Carme i en Jordi Casellas.
* Gaudir  del poble d'Alquezar, d'uns barrancs tan bonics com els del riu Vero, el Balcés i el Mascún, de la seva gent.
* En Juan, un amic corredor que ha ajudat a la Carme en un moment de feblesa física.... Gracias Juan!!!!


El Millor del Millor:
* Sens dubte,  les protagonistes, la Berta i la Carme que no han deixat de lluitar, tot i les dures adversitats que han hagut d'afrontar per tirar endavant....No puc estar més orgullós de vosaltres, teniu força, no deixeu de sorprendre'm, sou tossudes i molt valentes.
* El Podi de la Carme . 3ª Veterana 1.

GRÀCIES Kike, Santi, Pau.....Organitzadors, a TOTS els Voluntarios/Voluntarias, al poble d'Alquezar, un año más nos hemos sentido muy felices con toda la familia, nuestras mas sinceras felicitaciones y agradecimientos por estar ahi. Sois MUY GRANDES !!


CRÒNIQUES AMIGUES:


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.