TRAVESSA DEL MONTSENY. CRÒNICA. FOTOS I TRACK.. 18/05/2014.

Travessa del Montseny. 39 ediciò. 18 de maig de 2014.
Sortida: Aiguafreda. Arribada: Gualba.
Km: 45,250. Desnivell +: 2.311. Desnivell - : 2.532.
Hi participem: La Carme, la Magali i un servidor.
Inscrits: 550. Posició: 170 +/- (pendents de classificació).
Temps per acabar: 14 hores. Temps empleat : 8:40 h.
Temperatura: 7º i 20º. Ennuvolat amb estones de sol.


Quina és la pujada que més t'agrada??.... Un noiet educat i de gran alçada amb un micròfon a la mà, em feia aquesta pregunta i entrevista per a una emissora de radio a St. Marçal.

I és que la Travessa del Montseny bàsicament té dues pujades o "pepinos" importants que es reparteixen el desnivell de tota la prova, la del Matagalls i la de les Agudes / Turó de l'Home.

Resposta: Les dues són "Canela Fina en Rama", però sens dubte la que més m'agrada és la del Turó de l'Home.

Crònica/ sensacions:

El Montseny es desperta i cobra vida, desprès d'un any adormida, comença la Travessa. Aquesta muntanya és un tresor que passa desapercebut, per a molts fins i tot és desconegut.... potser perquè el tenim massa a prop.

Segon any que participo a la TM i aquest any té la pretensió de veure com estem físicament de cara a una Ultra de tres dies a Albacete, i la CCC de Mont Blanc per a la Magali, en què ens hi hem apuntat més tirant de cor que de cap.

FULL DE RUTA:

Aiguafreda - Matagalls:

Les 6h del mati, dins del calaix de sortida o "pati de l'escola" amb la Carme, la Magali i els Tuneu.
La sensació és d'estar en un ambient "Ultra-Trail", motxilles, vambes, vestuari..... la realitat ens demostra que les marxes o travesses són uns paradisos pels corredors de muntanya.


Encarem el primer "pepino" llarg, ens hem posicionat molt endavant, amb l'avantatge de no fer gaires taps als primers corriols. Fet el Tagamanent, la natura ens obsequia amb el primer espectacle per a la retina.

Baixem i el diàleg amb el cos és constant, no està gaire fi avui. Iniciem el tram llarg, molt llarg de pista fins a Collformic, per a molts és un tall gens agradós,  a mi m'encanta, tens una visió mol amplia en tot moment i de tot.

Fem parada a l'esplèndit AV de Collformic on hi trobem en Massa que és a tot arreu. Ara sí fem el bell cim del Matagalls amb la seva noble i altiva creu, com un far que ens serveix de guia.

Matagalls - Turó de l'Home:

Baixem fins a St. Marçal per boscos plens de colors. Ens avituallem i afrontem el "pepino" més tècnic i que ens farà bufar fins a les Agudes i Turó de l'Home. Dalt del cim la natura ens ofereix un espectacle majestuós.

Turó de l'Home - Sta. Fe - Gualba: Podríem dir que és el tram pel qual ens hem inscrit a la Travessa, una llarga baixada de 15 Km amb desnivell negatiu, feina pels quàdriceps, bessons....."Wuappa, Wuappa"!! no cal dir res més.


El millor:

Sens dubte perseguir i ser perseguit per la Carme i la Magali... Un parell de DONES!!

Retrobar-nos amb els de Manlleu.

Compartir Kms i conversa amb en Xavier Caros, les muntanyes tremolen al escoltar el seu nom.

Veure a la Mercè Ribes, en Josep Carrera, l'Oriol Barberà, Josep V....

Les noies de l'Av del Turó de l'Home.... us he fet riure ehhh!!

Els avituallaments molt complerts, la botifarra i la cervesa a l'arribada.


A millorar: 

El marcatge d'una marxa sovint fa servir indicacions de GR i PR, no hi ha cintes, ho sabem prou bé, però a la MT hi ha algun desviament que s'hauria d'haver reforçat amb el marcatge, res més....un 10.

Felicitats a voluntar@s i organització.... i GRÀCIES pel vostre temps dedicat a què uns quants gaudíssim d'unes de les muntanyes més altives i boniques... el Montseny.

TRACK WIKILOC

Salut, Feina i gràcies per la visita.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.