V CIRCULAR PANTÀ D'OLIANA. 7 i 8 / 09/13.

Circular al Pantà d'Oliana. 5a edició.
Lloc i dies: Oliana.  7 i 8 de setembre 2012+1. Oliana.
81 Km i 6200 Desnivell total.
Dorsals: 145 Carme i 122 Pere.
Posició: 43 i 44. 


La Circular del pantà d'Oliana la teníem al punt de mira, en sentíem molt a parlar, la distància i el lloc ens atreia.... doncs ja l'hem fet.
La Carme i un servidor, assedegats per fer Kms d'una tirada, fer un entrenament llarg de qualitat, trobar un ritme més alt, escoltar el cos, passar la nit desperts..... La Circular ha estat un bon examen.

És una caminada de resistència, però té tota la pinta d'una ultra-trail. La Copa Catalana de Caminades de Resistència li donen 31 punts, és la màxima puntuació que juntament amb les 24 h Cap de Creus són de les més dures de la CCCR.


Recorregut: Sota un fi plugim fem el primer pas d'un llarg camí amb la companyia de la Mª Carme i Lluís Tuneu, uns bons amics.

Afrontem la primera pujada fins a Serra Seca on som rebuts com a herois, gràcies al caliu dels voluntaris.
A Alenyà una intensa pluja no ens vol deixar sortir del sopluig de l'avituallament, mentre van arribant corredors i caminadors, dona la sensació d'estar dins un Mini amb 50 persones dins.
Encarem el tram de nit a estones amb boira i amb molt bones sensacions  passant per la Collada de Cal Penya CP3, Organyà CP4 i Coll de Nargó CP5.... Tot va massa bé....


I de sobte a Serra d'Arques la "Dona ocell" (una pajara), el cos no vol i no pot menjar ni beure, la panxa s'infla com un globus. S'ha de valorar totes les opcions. L'opció fàcil és abandonar, l' altra opció és posar petits objectius, com ara arribar al proper control, fer petits glops d'aigua, bescanviar per dalt i per baix quan el cos ho demana i les vegades que faci falta.... el grau de patiment el decideixes tu.
No cal dir que la Carme m'ha ajudat a superar aquesta difícil situació.


Sortim de Font d'Isot C6 cap a Cortiuda C7 i Peramola C8, caminem sols i amb silenci, mentre el sol a poc a poc va sortint i el sentim a la cara, fa unes hores li havíem dit bona nit i ara gaudim d'aquest moment de llum... únic.
Ultims Kms i arribem a Oliana molt contents, la Carme fresca com una rosa i el que escriu...."pajaritu". Ksum aquestes dones!!


El millor: 
El retrobament amb amics addictes, practicants a córrer i caminar.... Els Tuneu, en Josep, en Xavier......
Anar a una mitjana de 10 km cada 2 hores.



El millor del millor: 
Els avituallaments, esplèndits i molt complerts. Gairebé a tots i podiem trobar: Aigua, sucs, coca-cola, plàtan, taronja, bull, formatge,, fuet,  fruits secs, gominoles, codonyat (bonissim).
Estar molt ben atés en tot moment, amb molt suport de bombers i seguiment de l'organització amb vehicles 4x4.

A millorar: 
El marcatge de nit i en punts perdedors, a les pistes les cintes una miqueta més juntes doncs de nit, amb pluja i a estones boira és complicat orientar-se.


Opinió: 
La Circular és una marxa amb el tret de sortida a les 5h de la tarda, la totalitat de la marxa és de nit, potser si l' nici fos a primera hora del mati, podríem gaudir d'aquest entorn que de ben segur és espectacular i meravellós.

És curiós, però durant la circular al pantà, molt poques vegades hem vist el pantà d'Oliana.

Una marxa que no ens ha decebut, ben al contrari, ens ha omplert de bones sensacions amb pajara inclosa. Ja ho diuen: Hi ha moments que tot va bé.... no t'espantis.... no duren gaire.

Felicitats Voluntaris i Organitzadors per tot.

WEB DE LA CIRCULAR

Salut, Feina i Gràcies per la fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Pere i Carme... ai! Les pàjares! A mi em va agafar una al Trenka! Però renoi, el cos podia, la ment no tirava i era com una sensació d'ofuscació tot plegat.
    Cert que és molt temptador aquesta circular que heu descrit, brutal i exscepcional, de sobra preparats i la Carme una bona ''tiradora'' de la teva `ànima' i cos. Felicitats novament per la vostra gesta! I més en les condicions descrites. M'ha fet gràcia lo de no veure el pantà...
    Un petonàs Parella!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.