IV ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO. CRÒNICA. 6 i 7 /10/12.

4a Ultra Trail Guara Somontano, 6 i 7 d'octubre 2012.

Lloc i hora: Alquezar, Sierra de Guara. 8:30h Ultra. 9h Trail.

Distància:  Ultra: 98Km. Trail: 38Km.
Desnivell positiu: 4.500 mts.
Temps per acabar: Ultra: 24h. Trail: 10h.

Dorsal i temps: Carme, dorsal 44, temps 21:40h. Pere, dorsal 7,temps 21:40h.
Tècnica: CaKo, Caminar/trotar amb pals.

Inscrits: Ultra: 194. Arribats: 124.
               Trail: 245.  Arribats: 218.

 
Primer de tot voldria felicitar, estendre la ma i abraçar amb força a aquesta "família de muntanya". Un grupet d'amics de St. Feliu de Guíxols que ens hem contagiat d'aquest mon Ultra i Trail, Eva i Làia, Fina, Carme, Magali, Víctor, Pau , Jordi  "Jprix", Joan , Miguel  i Manel .

I el suport moral de la Magda, Laia, l'amic i "rival" de curses, el "Gran Jefe" d'A. E. Matxacuca en Quico Amador. Compartint un cap de setmana fent el que ens agrada, caminar o córrer i en un entorn màgic com és l'impressionant Sierra de Guara.

Vaig participar a la primera UTGS l'any 2009 amb 91 Kms en autosuficiència, nomes hi havia aigua als avituallaments, una de les millors Ultra que he fet mai, per no dir la millor. 

Suposo que de tant parlar de Guara, la meva companya, la Carme es va marcar com a objectiu fer la Ultra aquest any, i jo darrera d'ella, ja ho diuen.... "Tiran mas dos tetas que dos carretas".


La Cursa: Alquezar: 8: 30h del dissabte sortim a jugar al gran pati de l'escola (la Sierra de Guara) amb un munt d'amics/amigues amb la música de "el ultimo mohicano" i la tensió queda enrere. Pugem i baixem per corriols i pistes fins a Asque (8,6 Km) i tornem a Alquezar (14,4 Km) per les "pasarelas", aquí ens atrapen els primers corredors de la Trail que han sortit a les 9 h.


Sortim d'Alquezar i compartim recorregut amb la Fina, l'Eva, Joan i Jordi que van guanyant ritme i ens deixen enrere. Mes tard compartim kms amb en Manel Tirado, un "Totem" de la Llarga distància fent la Trail amb el seu fill en Pau i en Víctor, els dos "benjamines" de la cursa i la Magali. Arribem a La Viña (26 Km), punt estratègic, doncs se separen l'Ultra de la Trail.

Ens avituallem  i encarem cap a les Almunias, però hi ha una cosa que hem preocupa i és que no recordo si he fitxat al CP, davant el dubte i desprès de fer un quilometre torno a la Viña per fixar. 

Arribem a les Almunias (34 Km) amb la imatge d'un noi amb els peus destrossats, doncs portava unes "fivefingers" als peus en un terreny que tot es pedra.

Rodellar CP 5 i 44,1 Km, a costat arribar fins aquí per la calor i el desnivell, que ha passat factura a molts corredors que decidien deixar la cursa. Ens avituallem i anem a fer un entrepà de truita, cola i cafè en un bar (un consell d'en Manel molt encertat), estem molt sencers físicament i de cocu, tot i que hem baixat ritme (5Km/h).


Fins a Letosa (54,1Km) tenim l'oportunitat de veure l'espectacular Barranc de Mascún, un regal per la retina. És de nit i arribem a Las Bellostas (61,3Km), la nostra vitalitat contrasta amb la tristesa d'un escenari amb molts corredors que abandonen.

Una voluntària ens guia 500mts enmig de la foscor i ens anima, son una passada aquesta gent. Arribar a Pedro Buil i Sevil (79,8Km) ha estat el més dur, no per cansament, no per la nit...... Hi ha moltes i moltes pedres en aquest camí, donava la sensació d'esser en Mario Bross a dins d'un joc de la PlayStation.


Olorem l'arribada i gairebé ni parem a Radiquero, (93,1 Km). La simpatia de les voluntàries i la xocolata no es paga amb diners.

I finalment l'arribada a Alquezar, 98 Kms, 21: 40h amb moltes emocions, cansament, entusiasme, eufòria, llàgrimes.... I el que fa que aquesta Ultra sigui alguna cosa més...... En Kike, Javi i l'Arcadi rebent-nos  amb els braços oberts.



El millor: Ha estat veure la protagonista de la cursa, la Carme amb la satisfacció de fer realitat el seu gran repte, el seu gran somni i compartir-lo. I a sobre fent podi, 3ª Veterana.
Pot semblar "insultant" el que ara vaig a dir, però és la veritat,  desprès de fer 98Km per muntanya hem arribat molt sencers i sense tindre el síndrome de caminar com robots el dia desprès. Suposo que el fet de fer dos entrenaments setmanals de 14 Kms i de nit, mes un de 30 Km als 15 dies i sobretot sense obsessionar-nos.... a donat bon resultat.

A millorar: Per a mi tot ha estat molt correcte, però sembla que es va publicitar molt de solid als avituallaments que a l'hora de la veritat no hi eren. 

Curiositats:

Vambes: HoKa.
Motxila/Cinturó: Carme: Motxila Salomon. Pere:Cinturo Decatlhon "Tunejat".
Menjar que portem a sobre cadascu: Surtit de 10 barretes, 8 mini entrepans de pernil, Sals minerals, datils, jalea real 5 sticks, un Monster (beguda energetica pel final). Sempre aigua.
Frontals: Carme: Mio RXP Petzl. Pere: NAO Petzl (cedit per Aresta).
Pals o bastons: Carme: Patfhinder. Pere: Black Diamond Ultra Distance.Tots dos de carbono.



Agraiments: La Carme y el que escriu només ens cal una paraula...... GRÀCIES Javi, Kike, Arcadi, Santi, LLeida Extrem, Voluntarios/Voluntarias,  nuestras mas sinceras felicitaciones y agradecimientos por habernos hecho disfrutar de unos dias por la Sierra de Guara....espectacular.
Animos que seguro el año que viene nos dareis mas y mejor. Un Abrazo!!


CRÒNICA RELACIONADA: FOTOS I TRACK UTGS 2012.
CLASSIFICACIONS 2012.

Salut, Feina i Gràcies per la visita.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.