AMPOLLES O BUTLLOFES, Prevenció.30/04/12.



Les ampolles o butllofes apareixen com un petit doloret, i al principi et penses que és una pedreta que ha entrat dins a la vamba, però NO!! al pas dels Kms es transforma en un dolor insuportable.

Últimament a les marxes i curses en què hi hem participat, s'ha parlat molt de les ampolles o butllofes als peus i cadascú amb el seu remei particular.


Abans de res dir, que amb aquest post no pretenc aconsellar sobre el que s'ha de fer per curar les ampolles, això és feina dels metges, podòlegs, dermatòlegs.....

Però com que he patit i encara ara de tant en tant en pateixo a la pròpia pell ( mai millor dit), puc parlar en primera persona de com evitar-les.

Així tot fent un recull dels remeis d'altres marxadors, "ultrerus" coneguts i del que escriu, a veure si podem ajudar algú. Perquè quan apareixen la veritat és que són molt doloroses i poden decidir l'èxit del nostre objectiu.

Bet a qui alguns dels remeis anti-butllofes de companys de marxes de resistència i ultres:

Dazarin: Buenu..... quan obres la caixa i treus el producte, et dona la sensació que algú s'ha equivocat. La forma de l'envàs sembla més aviat la d'un objecte eròtic, (un mast..... b.....r), abans que la d'un remei pels peus. Però el producte, una mena de pols blanca sembla que dona bons resultats.



Compeed en stick: És com una barra de llavis. El producte és un greix, ni molt liquid ni molt compacte,  fàcil d'aplicar , a més pots portar-la a sobre durant la prova, per aplicar-la als peus en qualsevol moment. En contra té el preu/quantitat de producte.

Skin Lube: És molt semblant al Compeed, però amb l'avantatge que és més gran i més econòmic. Producte made in U.S.A. Per a mi és el que va millor.



"Polvos Talco": Els de tota la vida, els que de ben segur que quan erem nadons, les nostres mares ens posaven al "culete"  i més d'una vegada al dia.

Esparadrap anti-ampolles: És un teixit elàstic, adhesiu, transpirable, com un esparadrap. És molt utilitzat per moltes persones en marxes de resistència. S'aplica a tota la planta del peu, taló i dits. Hi ha una manera òptima d'enganxar les tires al peu, si no es fa correctament poden sortir butllofes igualment. En contra té, que necessites una bona estona per l'aplicació d'aquest esparadrap. Diuen que és molt efectiu. Per fer-hi un cop d'ull a Ultraquim blog.

 Mitjons anti-ampolles: Antigament és duien dos mitjons en un peu. Actualment l'oferta en roba esportiva ens ofereix uns mitjons amb doble capa de teixit. La funció de portar un doble mitjo és que la fricció serà de mitjo/mitjo i no mitjo/peu, prevenint les butllofes.



Segurament hi ha molts més remeis...... ja ho sabeu el blog és obert a tothom, nomes heu de dir la vostra als comentaris.

Per acabar, tots ho sabem, però mai esta de més repassar-ho:

* No es poden estrenar ni vambes ni mitjons en una cursa.

* Ens hem d'hidratar molt, i si fa calor encara més.

* Evitar mollar-nos les vambes i de retruc els peus.

*Canviar-se els mitjons regularment durant la prova esportiva. 

* Triar un  mig número més de vamba a l'habitual. (Aquesta és personal).

Per als qui comencen en la llarga distancia, es super normal que apareguin ampolles. Els peus necessiten un període d'adaptació per a les carregues d'entrenament més llargs.

Els qui portem un temps en aquest món adictiu no ens salvem pas de les butllofes, però molts tenim més resistència a que apareguin, i això perquè??

Es senzill, a on normalment ens apareixen les ampolles i tenim una capa de pell molt dura, com una crosta. Això és de tant pim/pam, pim/pam.
Desitjant que us sigui d'utilitat.

US POT INTERESSAR: PEUS EN LLARGA DISTÀNCIA.

Post realitzat gràcies als remeis individuals de E. Torra, J.Ventura, Ultraquim......

Salut i Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. No sé si us servirà, però des de fa temps utilitzo el sistema de doble mitjó, el que està en contacte amb la pell és just, vull dir que no es mogui gens, i l'altre té una bona base amb força gruix.
    Abans patia de butllofes i ungles negres, ara no, ja fa temps que no....deixa'm tocar fusta
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. I tant que ens serveix, el dels mitjons encara ho he de provar. I les ungles negres, una asignatura pendent, tinc els dits dels peus com un poema. Probarem els mitjons ben aviat. Gràcies MaKis.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.