2 PIKS ANGLÈS Mitja Maratò de Muntanya.27/05/12.

2PIKS: Mitja Maratò de Muntanya.  Fet.
Dia i Lloc: 27/05/2012. Anglès.
Kms: 21.
Desnivell: .1.100.
Temperatura: Molta calor.
Temps: 3h24.
Tecnica: CaKo(caminar/correr amb pals).

L'Enric amb el turbo a punt.

Quan vaig preguntar a l'organització si la meva parella i jo podíem fer la mitja marató caminant, no em varen pas dir que no, ben al contrari, super oberts que féssim la inscripció. Aquest detall ja et motiva. Això sí, dins del temps establert.

Alhora tres motius més ens han fet decidir de participar a 2PIKS 2012.

Un és el lloc, a Anglès. És el poble que em va veure néixer.

Un altre és que veu la llum una cursa de muntanya en la seva primera edició, això vol dir que no hi ha referents, ningú sap com anirà, els organitzadors ho intenten fer el millor possible, tot són preguntes sense respostes i fa que tingui un toc extraordinari, sempre. Les primeres edicions sempre són les millors.
I el tercer.... a vista el Trail Coll de Nargo varem pensar que seria un bon entrenament.

Que es pot dir de la cursa??.... Guapissssíma, dissenyada perque els corredors/dores s' ho hagin passat pipa, amb un recorregut molt ràpid i un desnivell assequible.


La cursa: Sortim amb la Carme i l'Enric dels últims. A la Carme li costen de fer les pujades i quedem que ens trobarem a la baixada de Sta. Barbara,  la seva especialitat són les baixades. 

Els primers 10 Kms anem alternant corriols i pista tot fent tobogans, ara puges... ara baixes, és al Km 14 que comença la forta pujada fins a Sta. Barbara, un cop a dalt hi hem trobat el tercer i últim avituallament. La baixada passant per Bellvei ha estat espectacular, per corriols tècnics i explosius.

Els avituallaments molt correctes i a on havien d'estar.

El marcatge, potser els primers Kms faltava alguna cinta. En teoria quan passes una cinta has de veure la següent...... però molt be tot, molt guapa.

Video de l'arribada:



Felicitar als voluntaris, a l'organització i als corredors.... els que han quedat primers, els que han arribat dels últims i als que no han arribat... una excusa per tornar-hi.

TRACK 2PIKS 2012


Una cursa/entrenament que ens ha aportat molt bones sensacions, sense forçar la "maKina", doncs els tibials encara van tocats.

Curiositat: Al 1890, el tinent topògraf de l'exercit espanyol, Juli Serra, mentre feia el planol de les Guilleries, escriu de Sta. Barbara,(un dels piks que hem fet a la cursa): ...... "vino otra vez el caminar y el subir la cuesta hasta lograr el cerro sobre cuyos lomos cabalgaba la ermita deseada que á modo de seguro puerto se ofrecia á nuestros ojos, y con el cual dimos al rematar un áspero y muy pedregoso sendero, ganado á fuerza de tirar de sus piernas los de á pie, mientras á pie los de caballerías tiraban de los caballos que más que subir fueron izados hasta arriba por aquel punto de no fácil acceso"....


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Pere, gràcies per la crònica, com sempre excel·lent. Per cert, m'agradaria saber com aconsegueixes fer tantes coses alhora, córrer, tirar fotos, gravar videos, trucades telefòniques, menjar, beure, crònica,etc.
    Estic segur que si jo hagués de fer tot això hauria arribat 30 m més tard. Pere i Carme, excel·lent cursa i gràcies per la vostra companyia.

    Enric Torra

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Veus, ja et vaig dir que no sabia com funcionaba això, ara no puc borrar el primer comentari....mecagum l'olla.

    Enric Torra

    ResponElimina
  4. Enric, tranquilitat absoluta. Tot té un principi.
    Doncs aqui esta..... la manera personal de gaudir d'una cursa, caminar/correr, tirar fotos, menjar, trucar, beure....Un plaer compartir els primers Kms.
    MOLTES Felicitats per baixar de 3hors , tot un mustang. I cuidado que només ens separaven 5 corredors.
    Gràcies pel comentari...ss. Ens veiem aviat.

    ResponElimina
  5. Felicitats per la crònica de diumenge.
    Veig que l'any passat vares fer la Setdellonga.
    Puc comentar-te uns dubtes que tinc de cara a fer-la aquest juliol?.
    1)Exactament quin és el desnivell+? 2000, 2400...
    2)Tinc alguna opció d'acabar havent fet per exemple la Maratrail de Bonmati en 7hores?
    3)És obligat anar-hi el dissabte o s'hi pot anar el diumenge ben aviat. Tinc mainada petita.
    Gràcies i novament moltes felicitats per tot.
    Tens un seguidor més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan.
      A veure el desnivell, l'any passat no duia el gps, però el full informatiu d'aquest any donen 2.400 m +, l'any 2010 segons gps d'un amic, marcava 1.800m +. En qualsevol cas la Setdellonga té un desnivell de molt bon fer.
      I taaaaaant que la pots acabar. És i crec que parlo en nom de molts corredors/dores que l'han fet, una de les millors maratons de muntanya, un 10 sobre 10, un entorn increïble. Això sí pensa que no és competitiva. Potser per això és guapíssima. El meu germà és corredor, va participar l'any passat i diu que és una de les millors que ha fet, que la gaudit a cada segon i és molt divertida.
      Crec que és millor anar-hi dissabte, per dos motius, 1e:la sortida és de 6h a 6h:30, però a les 6h i 5 minuts garebé tothom ja ha sortit. 2on i més important, l'alçada, val la pena anar-hi el dia abans per adaptar el cos a l'alçada. Hi ha un camping o Ca'l Mestre, molt recomanable amb la mainada i tot.
      La Setdellonga és l'esencia de la marato de muntanya.
      Bé espero que t'hagi servit d'alguna cosa. A veure si coincidim en alguna.
      Una abraçada Joan i Gràcies.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.