24 HORES CAP DE CREUS. 8a Marxa de Resistència.CRÒNICA. 7i8/04/2012.

7 i 8 d'abril de 2012.
Kms: 87. Fet.Desnivell: 3.000+ mts.
Temps Total: 20h 45min.
Inscrits: 412.
Dorsals: Carme 301 i Pere 302.
Controls: 16.
Meteo: Calor, pluja, fred i tramuntana.
Web de la Marxa 24 h del Cap de Creus. 
Llistat d'arribada.

Motors de Gran Cilindrada en Femeni

Una marxa de resistència o ultra resistència és com un llibre, fa temps que en parlen molt bé, té molt bona critica, això t'engresca i tens curiositat, fins que un dia entres a una llibreria, el veus allà, el cor s'accelera i com qui no ho vol fer, el compres.... ja estàs inscrit.

Les pagines seran els quilòmetres, els capítols els punts de control i tu en seràs un dels protagonistes on el final l'escrius tu.
La Cap de Creus  té 87 pàgines o Kms que et donen moltes alegries i molts patiments.

A la sortida ens trobem un grup d'amics amb els motors a punt i els dipòsits plens. La Tània, la M.Carme T, la Magali, la Carme, en MiKel, en Lluís T, l'Enric (Comandant), i en Josep V. Alguns som veterans de la CdC i d'altres ho van a provar.



La Marxa:  El soroll del petard de sortida ens fa deixar els nervis enrere. Sortim vorejant la costa del Port de Llança a Cap Ras, aquí li donem l'esquena al mar per enfilar-nos al Puig d'Esquer, 600mts d'alçada, és un balcó espectacular de tot l'Empordà i Cap de Creus. En MiKel que fa la marxa corrent ja enfila cap a St Pere de Rodes. La resta del grup baixem amb fort desnivell fins a Llança, on ens hem ben guanyat els macarrons i alhora aprofitem per recuperar, sobretot els peus doncs la calor es fa notar. 




Castell de St.Salvador

Afrontem la part amb més desnivell fins a St Pere de Rodes i Castell de St. Salvador, 670mts. Del Castell al Coll de St. Genís grimpant per la salvatge i espectacular carena,  és la part més guapa de la marxa.


Toca fer pista tot entrant al Parc Natural del Cap de Creus fins a Cala Jòncols, el cel es va tapant. 
Arribem al poble més oriental de la península, Cadaqués, sembla acabat de pintar de blanc. S'ha fet de nit i sopem. Els voluntaris no paren i no ens falta de res, menjar, beure, caliu....
Queden 28 Kms, ens posem els frontals i.... Ostia!! en Torra ha obert el frontal i s'ha fet de dia, ens deixa acollonits!!. El camí fins el Far de Cap de Creus s'endureix, és més pedregós i comença a ploure, però el grup anem tots junts i ens en sortim prou bé.


Del Far de Cap de Creus al Port de Selva passant per St. Baldiri és el tram més dur físic i mental, ara pujes, ara baixes, ara tornes a pujar....

A Port de la Selva, la pluja ens ha deixat però entrant al Camí de Ronda, la fúria de la tramuntana ens dona una brutal rebuda, ens diu que no ho tindrem fàcil per acabar d'arribar. Però res ni ningú ens pot aturar i el grup arribem a Llança cansats, junts i molt contents.

El millor: L'ambient i els amícs amb qui em compartit la marxa.

El millor del millor: El recorregut, un privilegi gaudir durant 20h45´´ de l'extrem més oriental del Pirineu, on la terra s'aixeca del mar, travessant cales, carenes, valls, pobles.....

Sensacions: He sortit amb les vertebres dorsals molt adolorides com sempre, però a Cala Joncols no sé el perque, han marxat tots els mals i he tingut molt bones sensacions fins l'arribada.


Felicitar a l'organització i voluntaris per tot, és d'agrair i admirar que en dies festius hi hagi persones que ens ajuden a fer més fàcil una marxa. Gràcies.



Salut i Feina.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.