AFTER ULTRA. 16/10/2016.

Sovint es parla molt i trobem molta info de l'abans i durant de com afrontar una ultra de mitja o llarga distància. Però hi ha molt poca info del després, de quan hem acabat. Doncs, aquí us deixo la meva particular visió del després.



Amb aquest post no pretenc donar consells o especificacions detallades i tècniques del que s'ha de fer quan acabem una ultra o marxa de mitja llarga distància, això és feina dels especialistes en aquest tema. 
Només pretenc explicar les sensacions d'un "mindundi amateur / corredor", unes hores, uns dies després de fer una ultra.... After Ultra.

Sensacions:

Quan acabes una ultra i creues l'arc d'arribada, ets el rei del mambo.
Llavors et treus el dorsal i de manera instantània fas una ràpida "valoració de danys". Si tens butllofes, dolors musculars, rampes, l'estómac....

Buenu, a part que estàs cansat, brut i fas pudor de suor / pipins, si tot està en el seu lloc, voldrà dir que hem fet la feina ben feta i podem estar molt contents.



Descans i dormir:

Amb la samarreta o medalla finisher sota el braç, agafem els trastos i després d'una llarga dutxa anem a dormir.
Però, hem estat de 10 a 24 hores fent una activitat física i mental constant i molt dura, de sobte parem. El cos no és com un cotxe que girant la clau parem el motor. El nostre motor necessita més temps per parar.

Impossible dormir "after ultra", les cames fan "zup-zup", els ulls ben oberts, el cap intenta arxivar les imatges, les endorfines i la libido estan molt altes....
O sigui que anem com un "toro". Com deia en Fèlix R. de la Fuente: Como un "macho cabrio" en època de celo buscando la "cabra montesa". Passa que sempre ens donem amb les banyes contra la paret.
Ho sento noies, però és així de simple, m'atreveixo a dir-ho amb tots els respectes.

Important per a les noies corredores: En acabar una cursa, no us equivoqueu de porta a l'hora d'anar a la dutxa del pavelló. Pot ser molt perillós.



Alimentació:

Tenim la panxa plena de gels, barretes, plàtans, més barretes, coca cola.... Un caos alimentari.
Diuen que quan acabem, tenim una finestra oberta de dues a tres hores i que hem d'aprofitar per menjar....  

Òstia!! Doncs, just acabar una ultra no puc menjar res, però a partir de l'endemà i durant una setmana tinc una mena de "Mansió Anglesa" plena de grans finestres obertes.... Quina gana, mare meva, de dia i de nit, a totes hores.

El menjar ha de ser el més net possible, vull dir, verdures, fruita, formatge fresc, molta aigua..... Cadascú sap el que és millor pel seu metabolisme.



Tornar a casa:

Les ultres s'acaben normalment els diumenges. El dilluns molts de nosaltres aixequem la persiana per anar a treballar. Si no tenim un "Batmovil", ens espera una ultra trail a la carretera. Paciència i seny al volant.

Recuperació:

El temps per recuperar el cos "after ultra", depèn de la capacitat física de cadascú. Però generalment cal comptar de 3 a 6 setmanes ben bones per tornar a estar al nivell que estavem abans de l'ultra.

Un periode de temps en el qual vas entrenant amb suavitat i escoltant el cos.
S'ha de tenir en compte que el nivell físic està ressentit. Tenim moltes micro lesions, micro ruptures fibrilars i musculars que s'han d'anar arreclant a poc a poc.



Buenu, ja està..... No, no està, falta el que per a molts és el més important, el que per a molts és el motiu de córrer, la "fotopostureru" a instagram, face, twitter, berskha, stradivarius, el corte ingles.......

Que vols que et digui.... El Millor, La cervesa en acabar !!!

Salut, Feina i Gràcies per Llegir.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.