EMMONA 2015. DESPRÉS DE LA TEMPESTA....12,13 i 14/06/2015.

Dies: 12, 13 i 14 de Juny de 2015.
Lloc: St. Joan de les Abadesses. 
GRAN ULTRA  171 Km
ULTRA TRAIL 122 km
TRAIL 66 Km


Després de la tempesta arriba la calma.
 

Les tres curses s'han neutralitzat pel mal temps. Cap corredor de la Gran Ultra i l'Ultra ha pogut finalitzar el recorregut sencer. Només alguns corredors de la Trail han tingut la sort de fer els 67Km sencers.
 

Emmona ja és una cursa molt dura, extrema i complicada fent una bona climatologia. Amb mal temps la duresa de la cursa s'ha multiplicat per deu.
 
Emmona 2015 s'ha acabat i de ben segur que ha donat molta feina, presa de decisions sobre la marxa, nervis, situacions de risc....tant pels corred@rs, pels voluntari@s, com pels organitzad@rs.


Hem viscut la cursa des de dins, i si ens posem a la pell del corredor de la Gran Ultra quan el neutralitzen en un punt amb ganes de seguir, veus  una barreja de sentiments de frustració, de pau, de no pot ser, d'estar assegut i veure escapar l'oportunitat de fer el somni de les 100 milles.....

Neutralitzar ha estat el millor per a tots.

I si ens posem a la pell dels organitzadors i directors de cursa, neutralitzar les curses ha estat una decisió molt encertada. Potser en ser una tempesta anunciada s'hauria d'haver buscat un pla alternatiu, tal com es va fer el 2013.

FOTOS:



LA CURSA TRAIL: 

Ens vàrem inscriure a la Gran Ultra però després de tenir un problema de salut, provem de fer la Trail, diuen "la infantil", entenen que si arribàvem a Vallter ja seria un bon objectiu.

A les 7:00 sortim de St. Joan. La calor i la humitat han marcat els primers Kms de St. Joan a Puig d'Estela i Pardines, compartits amb la Berta i en Jordi, amics de batalles. Més tard ens anem creuant amb un vell amic, en Lluís Tuneu.

Molta calor enfilant el Balandrau amb la conseqüent formació ràpida de tempestes.


A l'AV de Tres Pics ens veuen molt bé i ens animen a seguir. Ens avituallem per anar a Vallter i de sobte comença a ploure, la temperatura baixa i els walkies comencen a treure fum: A Núria està pedregant i a Vallter neutralitzen la cursa, hi ha corredors amb problemes arreu.... Mentre a Borregues està caient molt fort i Vallter és un petit caos...

FELICITACIONS:

* Voldria Agrair i Felicitar a tots els voluntaris, creu roja, protecció civil, bombers.... en especial als que heu estat a més de 2000 i pico metres d'alçada amb mal temps i durant moltes hores.. GRÀCIES, MIL GRÀCIES i crec que parlo en nom de molts corred@rs.


* A tots els corredors amics (que sou molts) i que heu tingut el valor d'estar a la línia de sortida..... el que ha passat durant la cursa.... ja ha passat, essent una qüestió de mantenir una actitud positiva i mirar cap endavant.
ENHORABONA en especial a Gem Fura per 1a femina, a Rosa Carmona, a Mikel Martinez per 3er veterà, a en Carles Brusi per... Buenu, a TOTSSSS !!!


* A Organització Emmona, teniu tot el meu suport, us conec i sé que sou molt bona gent i heu fet una bona feina en unes condicions molt dures. El més important és que no ha passat res greu. 
Mirar cap endavant i intentar minimitzar riscos de cara a properes edicions. ENDAVANT EMMONA 2016 !!!!

Us deixo amb una petita reflexiò del Post L'Ultra Amateur, Relexions:  
Climatologia i terreny: La muntanya, la natura i el clima marquen les seves lleis. Hem d'estar preparats per la boira, el fred, la neu, la pluja, el vent, el fang, les pedres....Tenir seny i valorar abans d'anar-hi o continuar si fa molt mal temps. La muntanya no es mou i nosaltres hi podem tornar.

En Jprix i en Roger Viñas a Campdevanol
Amb la Carme en menys d'un any hem "sobreviscut" a dues tempestes elèctriques. Són experiències molt extremes i angoixants, per tant intentem evitar aquestes situacions de risc, moltes vegades innecessàries.

El Pitjor: La climatologia. Les classificacions. El caos arreu.

Opinió: Les tres curses, la Gran Ultra, la Ultra i la Trail, haurien de tenir la sortida i l'arribada al mateix lloc, a St. Joan de les Abadesses.

Salut, Feina i Gràcies per Fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Hola Pere, aprofito el teu bloc per opinar.
    D'Emmona em quedo amb les llàgrimes del director de cursa i l'espetaularitat del recorregut.
    Però no ens enganyem, potser vai a dir una cosa que pot fer molt de mal als corredors (jo m'incloc), en canvi és una veritat com un temple;
    Podem tenir 4 punts per UTMB, podem tenir la samarreta finisher, però no hem acabat les 100milles o els 122k per merèixer-ho.
    Una situació estranya i un punt que l'organització hauria de treballar per a properes edicions
    Jordi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. 100x100 d'acord Jordi. Com dius, una situació estranya.
      Gràcies pel comentari i molta sort a la propera.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.