24 HORES CAP DE CREUS. 10a MARXA DE RESISTÈNCIA. 19-20/04/2014. Crònica i Fotos.

Dies: 19-20 d'Abril 2014. Lloc:  Llança.
Distàncies: 87Km , 60Km i 27Km. Desnivell +: 87K i 3.273 mts. 
Inscrits totals: 500. Inscrits a 87K: 341 Arribats: 278.
Puntuable per CCCR 30 PUNTS i per UTMB 2 PUNTS.

Pere: Dorsal 259. Lloc: 171 de 278. Temps 16:55:53 h.
Climatologia: Fort vent al matí, xafogor durant el dia.


Llança, ben d'hora. Baixo del cotxe, la bufetada d'aquest vent del nord em tensa la pell, els sentits es desperten i s'espavilen mentre faig les primeres passes just quan surt el sol, camino molt tranquil pels carrers buits de matinada, de fet estic molt tranquil.

Els peus em porten a l'inici de l'aventura d'avui, llavors el camp de visió s'amplia, un passeig amb vistes al mar, no estic sol i em fonc amb l'escenari de gent amunt i avall.... em fonc amb l'espectacle de mil històries que comencen a escriure la primera pàgina en blanc..... comença les 24 h del Cap de Creus.


Cinquè any consecutiu que participo a la CdC i aquest ha estat un dels que més he gaudit de la bellesa del seu l'entorn, dels amics coneguts i dels que han passat a ser-ho, de les mil i una bones sensacions....

Full de Ruta: Al pati de sortida em sorprèn veure molta gent coneguda del món ultra i de diferents comunitats autonomes.... sembla que el boca-boca ha ajudat i molt a l'èxit de participació de la "10à Marxa de Resistència".

Minuts abans de la sortida la conversa explícita amb els amics és un regal i calma els nervis, un plaer Andreu J, Mª Carme, Lluís Tuneu, Carmen Maria, Jordi Xaus, J. Ventura, J. Carrera....
Llança - Coll de Portes: Espectacular i emocionant sortida, avancem pel camí de ronda amb en J.C. Escuté, el vent ens acompanya, per a uns és empipador per a mi és una font d'energia.




Puig d'Esquer - Llança: Fet el primer cim Puig d'Esquer amb l'amiga Arantxa, a la baixada coincideixo amb en Mario i més endavant amb la Bea i en Roque amb qui sense saber-ho serem companys de ruta fins al final.


Llança - St. Pere de Rodes- Cadaqués: Encarem la segona pujada llarga i constant fins a St. Pere de Rodes i el Castell, les vistes cap a totes bandes són espectaculars. Hem negociat una treva amb el vent mentre travessem la cresta sense pressa fins a la ctra de Cadaqués. Fem CaKo fins a Cala Joncols i arribem de dia al poble més encisador i oriental del pais, Cadaqués.



Cadaqués- Far Cap de Creus- St. Baldiri: Una vegada avituallats continuem junts amb la Bea, en Roque i en Mario amb la sorpresa de la Carme (la meva parella), que per motius de feina no ha pogut fer la marxa sencera, però ens ha volgut obsequiar d'aire fresc els ultims Kms. Arribem al Far de dia, un luxe gaudir del paissatge i un luxe superior els voluntar@s. Ara sí, amb els frontals afrontem la part més dura fins a St. Baldiri.




St. Baldiri- LLança:  Amb la Bea i la Carme veiem la possibilitat d'arribar per sota les 17 hores, per tant amb el permís d'en Mario i en Roque, augmentem el ritme i ataquem l'objectiu doncs ens trobem prou bé físicament i molt motivats..... Sota l'arc d'arribada gaudim d'aquest gran regal i victoria molt gratificant.


FOTOS AQUÍ


EL MILLOR: Dues paraules "molt content" de fer 87Km i 3.000 + amb 16.55 h.
Arribar a Cadaques i Far de Cap de Creus  de dia ha esta molt emotiu.
Arribar molt sencer i haver sabut gestionar unes rampes a la cresta del castell.
Els voluntar@s molt atents i als AV no ha faltat de res, ben al contrari. un 11 sobre 10.


El millor del millor: Sens dubte....Conèixer, compartir  i "disfrutar" de la sensibilitat i companyia de la Bea de "Recorriendo montañas con diabetes".

En Mario, un valencià que no ha parat de xerrar i ens ha posat al dia del Quixote Legend. Un placer Mario.

En Roque, un "Totem" de l'ultradistància a més de ser un "Gentelman", finisher 5 vegades de l'Ultra Trail du Mont Blanc...no cal dir res més.

El retrobament amb la Carmen Maria, i amb qui no ens veiem des de la primera Costa brava Xtrem Running del 2009.

La companyia de la Carme i la seva energia vital.


A millorar: Reforçar el marcatge en algun punt complicat.
Les dones son importants en una cursa, s'han d'escoltar i entendre.

Reflexió: A la Cap de Creus 2014 es podien comptar amb els dits de les mans els participants vestits amb pantaló llarg i botes de muntanya, fa pocs anys era a l'inrevés, hi havia pocs corredors amb vambes i malla curta.

La CdC esta fent una "metamorfosi"(de Marxa a Ultra) en què ha de trobar l'equilibri per tenir a tothom +/- content, no és fàcil, prou que ho sé.... només cal millorar aquells petits detalls.....i repeteixo heu fet una BONA FEINA I ÉS ADMIRABLE!!




MOLTES FELICITATS QUIM, ORGANITZACIÓ, VOLUNTARIS I VOLUNTARIES, EN ESPECIAL A L'AMANDA L I LES DONES DE L'AV DEL FAR CAP DE CREUS.... ENS HO HEM PASSAT MOLT I MOLT SUPER BÉ....GRÀCIES!!

P.D:  Al 2010 em van dir que tenia una malaltia als ossos, la Carme em va ajudar a sortir del pou i em va inscriure a la 6a marxa del Cap de Creus... varem acabar amb molt patiment, però molt satisfets per la primera Victoria contra  la puta malaltia.

Els que patim en silenci no podem fer plans de futur, per això vivim intensament cada moment sigui bo o no tan bo... No us podeu arribar a imaginar la satisfacció per aquesta Victoria personal sota l'arc d'arribada de la Cap de Creus 2014.

CLASSIFICACIONS

CRÒNICA AMIGA: CAP DE CREUS. RECORRIENDO MONTAÑAS CON DIABETES. DE BEA.

TRACK WIKILOC.


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Hola Pere.
    Desde el teu bloc voldria felicitar la feina dels voluntaris per estar en un punt esperant i en dies de festa, aixo es d'admirar.
    La primera vegada que la feia i m'ha agradat molt el terreny, Cadaques, Cap de Creus, St Pere de Roda i tot el entorn.
    Molt maca la crònica i espero ens veiem en alguna cursa.
    Jordi.




    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi m'alegro que t'hagi agradat, tot i ser la primera vegada.
      Espero coincidim en alguna, i tant que sí!!
      Gràcies per deixar el comentari

      Elimina
  2. Magnífic reportatge, Pere..... a veure si la propera vegada puc arribar de dia al Cap de Creus!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies company.
      I tant que hi arribaràs de dia... no ho dubtis!!
      Espero ens hi veiem!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.