UT MOLLO I ELS TALLAFERRO. 1/03/2014.

ULTRA TRAIL MOLLO
2 dies 1 i 2 de Març de 2014.
Inici i arribada: Mollo.
Distància: 1er dia: 50 Km.  2on dia: 25 Km. Amb la Carme hem fet el 1er dia.
Desnivell: 2.500 + segons Garmin Connect
Organitza: Josep Artigas & Laura Poch amb TallaferroTrail Team.


Quan el meu cos encara em deixava ser corredor, pels voltants del 2010 a internet es deixaven veure les primeres cròniques de corredors addictes a l'ultratrail a través dels blogs.

Així mentre molts homes buscaven vídeos "marranus", uns altres buscàvem la crònica setmanal  dels germans  Jaume i Xesc Terés "Teres2blog" o el "Nomada Ocasional"...... Necessitavem aquella dosi escrita, ens alimentàvem d'això i sabíem que no estàvem sols.

El blog dels Teres explicaven les seves experiències, les sensacions i fins i tot les emocions en les curses , irons i ultres.

Bet aqui que la crònica que més em va agradar dels Teres és una que es diu "Los dias que cuentan", a l'escrit pots palpar les emociones i sentiments que va viure en Jaume en una jornada d'entrenament per la Garrotxa de 65 Km, aquella eufòria escrita a traves dels seus dits senzillament em va captivar...... en Josep Artigas va organitzar aquell entrenament.... Qui carai és aquest corredor??


La casualitat de viure la vida de l'ultrafons m'ha permès conèixer de més a prop a una llegenda.... en Josep Artigas "El Capi", i a més he tingut el privilegi de ser una miqueta "Tallaferro".
En poques paraules "El Capi" és com el "Caballo Blanco" del llibre "Nascuts per córrer", un"Gentleman" de l'Ultra Trail.


Full de Ruta: 
A la  Ultra Trail Molló hi ha un ordre de sortida dividit en tres grups:

Grup A: Per als més lents i sortint dues hores abans. Grup B: Per a ritmes i nivell més alts i sortint una hora abans. Grup C: Per a corredors..... llebres. Tots coincidim en un punt del recorregut i ens adaptem al ritme del més lent.

Però es decideix sortir tots junts, això vol dir que la Carme i un servidor haurem de "trucar" el motor per intentar seguir el grup.
Les 7 del matí en un aparcament de Molló a 0º, som una vintena de "yonkis", alguns bons amics com en Jordi Garcia, en Josep... i d'altres que espero han passat a ser-ho.



Molló- Beget - Lamanère: Anem seguint el grup sense dificultat per prats, corriols de l'Alta Garrotxa i entrem a França pel Coll de Malrem. A Lamanère fem una parada.

Lamanère - Le Coral- Prats de Molló: Deixem Lamanère i anem pujant cap a la Mare de Déu de Le Coral, a la Carme li costa seguir el grup a les pujades però s'hi s'esforça, arribem amb baixada a Prats de Molló i dinem amb ambient de carnaval a la plaça del poble.

Prats de Molló- Espinavell- Molló: Enfilem la pujada més dura i llarga fins a Torre Mir, les diferències en ritmes es fan visibles, però el grup té pietat de la Carme i ens van esperant. Travessem la frontera pel Pla de Meians i ara sí baixada rapida fins a Espinavell. L'olor de l'arribada accelera els motors dels corredors fins a Molló.

FOTOS AQUÍ

El millor: Fer un entrenament de pujades i baixades llargues  entre 1000 i 1600 metres en alçada, màxima qualitat.
Fer una incursió en territori "gavatxo", m'ha encantat travessar la frontera a peu dos cops.


El millor del millor: Hi ha moments en què compartir i córrer en grup pren un caire molt més important i gaudeixes molt més de tot. 

Compartir una jornada amb persones Tallaferro és un privilegi. Aquí no hi ha ni millors ni pitjors.... tots som iguals, la supèrbia no existeix.
No cal anar a cap centre per aprendre a córrer per muntanya, aquesta gent són l'escola i la Carme i el que escriu uns aprenents.

Us vull transmetre el meu agraïment amb una paraula GRÀCIES a tots..a tots.... En especial a en Pere Masó per esperar-nos, gran coneixedor del territori, sap el nom de cada cruïlla, cada coll, cada casa, cada cim..... A la Dolo per ser tant xerraire....  i una maquina. 

A en Jordi Garcia ets un "tiu molt ben parit"i ho saps... A en Jordi David per ser tant "Macu"..... GRÀCIES Laura Poch i Josep Artigas per deixar-nos compartir Km Tallaferro en un entorn meravellós. Ostres!! i en Massa que esta per tot arreu!!

Les dones són importants en els grups Trail doncs li doneu alegria i estabilitat, per això em trec el barret Laura, Lorena, Pili, Dolo, Merce, Carme.

CRÒNICA D'EN JAUME TERÉS "LOS DIAS QUE CUENTAN" 24 de Febrer 2011.





Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.




Comentaris

  1. Cagum l'osti Pere, es que ara no em deixarás veure videos "marranus"? i les noies, que vols dir que no els miren aquests videos? jajajaaja, bromes a part, això si que es una ruta auténtica de "maquis" i si a mes i havia el meu amic "xofe" Pere Maso, Jordi Garcia, etc no dubtis que ara estic frisant per no haberos acompanyat..........per cert, tu ja estabas recuperat de la "maratrail"? conyyy de makinots
    Enric Torra

    ResponElimina
  2. T'ha agradat lo dels videos ehh!!....."Marranot"
    Comandant, una ruta molt "ben parida"...amb Grans Persones...amb i sense vambes.
    A la propera Enric!!
    Recuperat??....aquest cos malalto cada dia em sorprèn més, potser faré un "pet".... a disfrutar mentre pugui fer-ho.
    Ens veiem aviat....Et necessitem de Guia-Comandant-Maqui a la UT Guilleries Collsacabra
    Tu si que ets un MaKiNot!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.