MOTIVACIONS PER A JOVES NEDADORS. 06/02/14.

Aquest post va dedicat a les meves filles i la seva afició a la natació. Una reflexió d'un pare que moltes vegades és la imatge d'aquell pare d'una peli americana, que sempre fa tard a l'hora d'anar a buscar el seu fill desprès d'entrenar, el fill assegut a les escales i tip d'esperar....  Però Laura i Maria sempre he arribat.

El 24 de Gener vaig tindre la sort d'assistir a un "Taller per a Pares i Mares de Nedadors" organitzat pels entrenadors de natació Mireia i Rafa de l'A.C.Xaloc.
La implicació de la Mireia i en Rafa va més enllà i ens regalen l'oportunitat de coneixer/compartir les seves inquietuds i objectius vers l'activitat esportiva dels nostres fills.

Del "Taller de Pares" ha sortit això d'algú que escolta, no sap parlar i molt menys escriure:
Que motiva a un nen o nena a fer esport??
* Passar-ho bé, els nens volen passar-ho bé fent un esport que els hi agradi.

*Estar amb els amics, és molt important que els nens s'integrin amb el grup d'entrenament, que és on hi tenen les amistats, l'entrenador vigilarà que el nen es trobi a gust. El pitjor que pot passar és quan un nen no està bé a dins el grup.

*Millorar, aprendre.... aquí hi ha una tasca important per part dels entrenadors, doncs han de saber transmetre que els nens poden millorar i encoratjar quan milloren.


L'evolució dels nostres fill@s i les seves motivacions van canviant amb l'edat, aixì:
*Dels 7 als 10 anys, el que més els motiva és progressar i ser reconeguts, per tant necessiten el suport dels pares i entrenadors.
*Dels 10 als  12 o 13 anys. Una edat en què intenten destacar per sobre els altres, les comparacions estan a l'ordre del dia, l'entrenador ha d'intentar que tots es sentin importants dins el grup.
*Dels 13 als 15.... L'edat del "pavo", les competicions i els resultats la principal motivació. Les opinions dels amics són molt importants.
Altres aspectes:
Les lesions és un dels motius d'abandonament temporal o definitiu de l'esport infantil /juvenil, s'han de vigilar. Alhora hi ha esportistes que han fet de la seva lesió la seva motivació.
La Nutrició: No cal dir que els pares han de cuidar amb bons hàbits alimentaris la salut dels fills. Conèixer que han de menjar abans, durant i desprès de l'entrenament i la competició. Molt important la hidratació, tot i estar dins l'aigua també es sua.
Conclusió: Els nens i nenes practiquen esport per divertir-se, si a més perceben que progressen, molt millor. I el grup, ha de ser això un grup... Una PINYA!! La "Ostia en bicicleta". Ajudar-se als entrenaments i animar-se a tope a les competicions.
Els entrenadors a part d'entrenar físicament, han de potenciar positivament les qualitats socials i psicològiques de cada nena/nen dins del grup..... si ja ho sé, no és fàcil.
Els pares i mares a part de portar i anar a buscar els nens a la porta de la piscina, han de donar suport i ajudar a veure i viure de manera positiva l'esport, i ser-hi en moments de feblesa o difícils pel nen o nena.

GRÀCIES MIREIA,  RAFA I ENTRENADORS DE A.C. XALOC !!


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.




Comentaris

  1. Quan les implicacions són moltes i els factors que l'envolten determinen el seu gaudi, és llavors èxit. Aquest èxit el mantindrà la constància de totes les parts implicades i la primera és: els nens. Els entrenadors i pares mirem pels seus objectius. L'observació és vital i sí, difícil la individualitat que forma la persona en totes les edats dels infants, però que mirem d'entrar-hi i educar a la vegada. El potencial del col·lectiu també fa molt, com la pertinença al grup i la seva cohesió.
    Quan els veiem que estan bé, ens donem per satisfets i seguir acompanyant-los.
    Felicitats Pares i Entrenadors!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.