PEDRAFORCA. FOTOS I TRACK. 10/11/2013.

Pedraforca per la canal del Verdet. 10/11/2013.

Prenem el primer contacte amb el fred.... el vent..... i la roca.... el Pedraforca
Pot semblar estrany, però encara no havia fet mai aquesta muntanya tan màgica i segur que la Carme no s'he n'oblidarà mai.



La culpable ha estat la Mª Carme i en Lluís Tuneu que aprofitant la filosofia Napaf (Kaminades Extremas) ens van convéncer perquè un matí molt ventós de tardor als peus del Pedraforca, 8 amics quedéssim per viure el que seria l'inici d'una matinal plena d'un.... vertigen sensacional. La Carme, la Maria, la Mª Carme, en LLuís T, l'Enric, en Jordi, en Lluís P i un servidor.




De vegades et motiva i gaudeixes  més d'una sortida amb els amics, la família.... que participar en una cursa. L'encant de compartir, caminar, riure, grimpar... aparentment coses superficials, senzillament son instants plens de màgia i gairebé necessaris.

Itinerari:

El Pedraforca impressiona quan la veus des de tot arreu, és una referència en l'horitzó.... i la impressió és brutal quan estàs grimpant per aquesta muntanya rocallosa d'una estètica perfecte.


Sortim de l'aparcament del Mirador de Gresolet, de seguida ens plantem al Refugi Lluís Estassen, darrera el refugi prenem un corriol molt fressat que serpenteja i ens fa guanyar altura a poc a poc.





De sobte el pendent és més fort, deixem enrere el bosc de pins i davant nostre les vistes són espectaculars amb les parets de roca calcària. Arribem al Coll del Verdet, rebuts per un fort vent.

Encarem la Canal del Verdet, un tram tècnic que combinat amb el  vent  fa difícil la grimpada... moments en què el cor batega més fort pel risc, pel vèrtic, pel buit... és senzill, hem de confiar en el vertigen i no resistir-se, pot semblar estrany.



Anem pujant i baixant per canals i tot crestejant arribem al cim del Pollegó Superior 2.497 mts, la Paret Nord és la més alta i impressionant d'aquesta muntanya bicorne (dos cims ).

No cal dir que sobre aquesta talaia o balcó cap a totes bandes....la "gallina de pell", gaudir d'aquest moment i de les persones que ens envolten és l'unic que hem de fer perque el dia surti  perfecte.
Desfem el camí per la Tartera de Saldes, llarga i divertida. 


El millor ha estat compartir amb dues persones que son la meva meitat, la Carme i en especial la Maria, la meva filla de 15 anys, amb qui feia temps que no "disfrutavem" tant  de la muntanya i junts..... Recordo que amb 9 anyets els seus ulls que semblen diamants varen veure gairebé tots els cims del  Pirineu Oriental, Vall d'Aran, Andorra.......  No puc estar més orgullós doncs no pares de sorprende'm. 




Gràcies Mª Carme i Lluís Tuneu per aquesta fantàstica matinal i gràcies per la paciència.

Recomanació si es fa la ruta pel coll del Verdet:
*S'ha d'estar habituat a grimpar i moure's per terreny d'alta muntanya.
*Extremar precaucions a l'hivern i amb neu.
*Anar acompanyat d'alguna persona experta.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Va estar un gran dia,a pesar del patiment per el vent, m'ho vaig passar genial,m'encanten sotides com aquestes amb tú, la nosta filla i amb grans AMICS,sense presses, sense haber de correr per por de fer tard a l'arribada, gaudint de cada passa i cada moment, gràcies per aquesta sortida Mª Carme i Lluis Tuneu,no la oblidare mai, jajajaja!!!!!!. Perico no cambïs mai,ets molt gran!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit Carme... Un gran dia!!
      Segur que aquesta sortida no la oblidaràs mai
      Res de gran.... Petit, petit!!

      Elimina
  2. A vegades ens lieu vosaltres i a vegades us liem nosaltres, jajaja! Fins la propera!

    ResponElimina
  3. Vinga va!, ja que li heu agafat el 'gustillo' al rotllo extrem la propera de Montserrat li posarem algún tramet sargantanero

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara més Jordi??
      A la motxila haurem de portar un arnes, casc i peus de gat
      És un luxe poder compartir Kms amb tu, o sigui...."Canela, Fina i en Rama""

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.