ST.FELIU - TOSSA DE MAR - ST.FELIU. ENTRENAMENT.26/10/13.

St.Feliu de Guíxols - Tossa de Mar - St.Feliu de Guíxols. 26/10/ 2013. 
Distància: 31,83Km.
Temps Total: 4:53h.
Temps en Moviment: 4:36h (27 minuts fent un refresc).
Desnivell +. Amb Garmin Connect: 1.389 m.
Temperatura: 27º i molta humitat.
Tècnica: CaKo. Caminar/Córrer amb pals.




Pels qui busquem fer Kms en un entorn de mar i muntanya una miqueta diferent, l'Ardenya ens ofereix aquest privilegiat entrenament.


Anar de St. Feliu a Tossa i tornar és una tirada llarga i de qualitat , doncs travessem el Massís de l'Ardenya de nord a sud i a l'inrevés.


L'especial microclima de l'Ardenya a la tardor amb molta boira i humitat, ha fet que  gaudíssim d'una manera diferent d'aquest meravellós entorn.

Can Codolar

Recorregut:


Sortim de St. Feliu per Casa Nova, de seguida ens enfilem per corriol cap a la Creu d'en Barraquer, pista ampla cap a la Trencada, anem guanyant alçada fins al Coll de Montagut i encreuament cap a l'esplèndit mirador de Puig ses Cadiretes, continuem ara sí amb forta baixada fins a Tossa, 2:08h. Refresc i tornada cap a St. Feliu, 4:53h.


No cal dir que St. Feliu- Tossa és un recorregut clàssic, amable i molt conegut a nivell local i internacional, tant pels ciclistes que fan l'itinerari per carretera, com pels de btt que ho fan per GR.



El millor:

Compartir l'entrenament amb tres Dones...... Sí sí, tres Dones amb un currículum de Trails, Maratons, Marxes, Verticals, Ultres.... amb podis inclosos molt envejables.


La Carme, la Magali i la Tània a part de ser unes excel·lents corredores de muntanya (i molt tossudes) fan que els entrenaments siguin divertits..... no paren de xerrar i en pujada.


Noies Gràcies per compartir entrenament amb el que escriu...."Un trasto vell",  és un luxe i tot un privilegi.....i per molts anys!!

Avituallament a Tossa de Mar

 

El pitjor: L'itinerari ressegueix el GR-92, això vol dir fer molta pista. Hi ha corredors que no els hi agrada la pista........ a mi tot m'esta bé. La part positiva de fer pista en una cursa és que aconsegueixes fer els quilòmetres més de pressa.

Bolet-Running




Curiositat: Temps era temps les poques masies a la banda de mar entre Tossa i St. Feliu eren careneres (situades entre les cotes 200 i 300 mts d'alçada), es comunicaven per camins que eren careners, per defugir dels forts desnivells de comals i fondalades.

L'any 1918, en acabar la 1a Guerra Mundial, l'index d'atur era angoixant a casa nostre, una de les mesures per donar feina va ser la construcció de la carretera de Tossa de Mar a St. Feliu de Guíxols.

Llavors la comunicació va millorar molt, facilitant així la feina dels boscaters per obrir camins i corriols  descobrint verges i atapeïts boscos, fins aleshores lluny del seu abast.
* La font de curiositats és de l'Ardenya/Massís Ses Cadiretes de Jaume Bosch.

TRACK WIKILOC. 

US POT AGRADAR VEURE: CÓRRER EN FEMENí

Acabar dient que a partir d'avui  al passar pel  Coll de la Creu d'en Barraquer hi ha una placa de ceràmica que ens convida al record d'en Joan Vendrell.


Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.