SADERNES. EXCURSIÓ FAMILIAR. 27/10/2013.

LA COVA DEL BISBE i el FORAT DE L'OLLA. Excursió infantil / juvenil.
Lloc: Sadernes. Atlta Garrotxa. Girona.
Organitzada: Pel Centre Excursionista Besalú.
Kms: 6,5.

Excursió de curta durada pero molt enriquidora.
Per a nens i nenes de 4 a 16 anys......i pels més petits de la casa....els pares.
40 participants +/-.


Despertar a la Laura, la petita de la casa, a les 5:30h d'un mati de diumenge per anar a fer una excursió, per a alguns pot semblar absurd, irracional..... per a mi són glops de pura vida.


Compartir aficions amb la meva filla en una matinal a la natura,  ajuda a consolidar uns fonaments que ja coneix de ben petita; els valors, l'amor a la natura, el respecte, escoltar, decidir, aprendre..... i percebre que no esta sola.


Una de les coses que més ens omple als pares és poder veure els fills/filles com gaudeixen, riuen, corren.... s'ho passen pipa fent una activitat a la natura. Per a mi aquests instants són tan necessaris com el gust de l'oxigen que respirem.


I si a més  tens la satisfacció externa de caminar,  grimpar, xerrar i descobrir l'entorn amb la companya d'un grup d'amics i d'altres que de ben segur ja han passsat a ser-ho...... no només és satisfacció..... gairebé diria que és felicitat.


Itinerari: Abans de res dir que la culpa d'aquesta matinal és de de la meva família de muntanya, la Pili, l'Andreu i l'Ernest, que de la mà d'un guia excepcional, en Lluís, ens ha deixat més d'un cop bocabadats.


Qui no ha estat a Sadernes??
Sadernes a l'Alta Garrotxa, és una escola d'escalada internacional, bressol de l'excursionisme català. Són noms de llocs encisadors Talaixà, St. Aniol d'Aguja, la Cresta del Ferran, el Bassegoda......



Sortim del primer gran pàrking de Sadernes, on hi ha la barrera. Per pista arribem al Pont del Pas dels Aures. Abans d'arribar al pont prenem un corriol a la dreta que s'enfila fins a tornar-se molt pedregós, el cami té un punt de divertit per fer petites grimpades.

I de sobte apareix un gran forat enmig de la muntanya, és la Cova del Bisbe, senzillament impressionant.
Ens hi hem quedat una bona estona aquí, per desprès esmorçar.



Desfem el camí fins arribar al pont, el travessem i anem fins al segon pàrking. Baixem a l'esquerra per un corriol que ens porta fins una riera seca. Resseguim el llit de la riera, primer de sorra i mes endavant envoltats per unes espectaculars parets de pedra en forma gorgs fins al Forat de l'Olla, sorprenent!!


Desfem el camí fins al pont i desprès fins al parking on hem iniciat l'excursió.
Recomanació: En època de pluges és desaconsellable fer la segona part de la ruta, el forat de l'Olla.


El millor:  Percebre aquella meravellosa sensació en que caminar amb els més petits de la familia i els amics,  pren un significat "extra", doncs incrementa la conversa,  l'ànim, l'amistat, l'interès....


Crec que el regal més gran que podem fer als nostres fills i filles no és compartir amb ells la nostra passió , sinó fer-los descobrir la seva.
Gràcies familia de muntanya per aquesta fantàstica matinal. 





Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.