MARATÓ SALVATGE DE LES GUILLERIES. St.Hilari Sacalm 3/03/13.

11a Marató Salvatge de les Guilleries 2013 a St. Hilari Sacalm.
Mitja Marató i Marató.


Normalment quan acabem de participar en una cursa ens agrada escriure sempre parlant bé o molt bé, tant si et passen coses bones com no tan bones, al capdavall una cursa son aquelles hores de festa que et regales a tu mateix desprès d'una setmana de treball.

A la marató salvatge 2013 hi ha una part bona i una altre no tant bona.
La part bona son els bons resultats de companys i amics d'equip A. E.Matxacuca, FELICITATS Roberto, Oscar, Miguel, Enric, Gamito, Jordi, Oscar........ i a tots i a totes, del primer a l'últim.
Bloc Amíc: Matxacuca Curses de Muntanya; Roberto Sancho i Xavi Llamas guanyen la Marató Salvatge.

La part no tant bona. Una cursa que juntament amb el meu germà Jordi li "tenim" molt de carinyo, fins i tot l'hem recomanat a molts corredors amics i des de fa molts anys.


Desprès de fer la Maratrail de Bonmatí (50k), decidim un any més apuntar-nos a la Marató Salvatge, tots dos hi hem participat en diferents edicions, junts i per separat també. Hi tenim molts bons records i ens feia molta il.lusió de fer-la junts, dit i fet.....
En Jordi sempre ha fet la marató salvatge com a corredor i jo caKo (caminar/trotar/pals)
Exemple: Jordi 5:47 al 2012.
               Pere 8:02 al 2009.
                       7:08 al 2010.

Sabem que s'ha de fer amb 8h, però el reglament no posa que hi ha un  temps de tall al Km 19. El plantejament era fer-la amb 7:45h caKo, sense cap mena de pretensió, passar-bo bé, sumar kms i desnivell


La  "cursa": Sortim a les 8:30h del mati, fa fred, però la previsió és de 15º i un dia assolellat. Sóm pocs corredors. L'entorn no et deixa indiferent, és espectacular, ens ho estem passant d'allò més bé, i encara més pujant i baixant a St. Miquel de les Formigues, fent kms amb molta neu. Estem molt contents i motivats.


.....I ves per on, que arribem a la riera d'Osor a les 12 h en punt, disposats a avituallar-nos i continuar...... Però un senyor ens diu que "s'ha acabat", tal qual., que hi ha un tall de temps a les 12h i no podem continuar.
El miro i miro el gps, i li dic "que m'acullones"??, són les 12h en punt i ningú ens ha informat d'un tall de temps.

12:04 ....4 minuts negociant per passar

S'acosta un altre noi i ens diu el mateix.... que no!!
Li pregunto si podem continuar, doncs ens coneixem el recorregut.
La resposta és que no, que han canviat el recorregut.
Insisteixo...
Que no!!, que ja han tret les cintes.
Ho entenc.....però no ho puc entendre. Assumim i acceptem amb humilitat la decisió del punt de control, però no hi estic d'acord. Si amb en Jordi haguèssim sabut del tall de temps, hauriem augmentat el ritme, passant de 5,5 Km/h a 6,5Km/h, no tenim problema per això.

Un dia platejat, s'ha tornat gris i tapat de cop. Pel meu cap passa de tot i res de bo.....No sé el perque, però em ve al cap la frase de l'amic Fran: Cuando recortaron mi preciado dorsal sentía que me arrancaban el alma, quan a l'UTMB li van dir: “...je suis desolé, vous êtes arrivé 2 minutes en retard...”


Ens quedem amb el millor de la cursa:
L'espectacularitat d'un entorn, Les Guilleries..... i amb neu!!
Les super bones sensacions físiques.
La complicitat de dos germans que comparteixen feina, família, aficions esportives... i amistat.


Conclusió: Em sap molt de greu pel meu germà......en Jordi, anima de corredor, sabent que podia acabar amb 5h o 6h, s'ha quedat al meu costat tota l'estona, doncs sap que no puc córrer.
I sí, potser hem anat massa lents, potser he fet massa fotos, potser he parat moltes vegades.....

He fet i faig d'organitzador, col.laborador i controlador de temps de tall en més d'una Cursa, Ultra i Marató i Mitja.  Normalment es deixa un marge de temps pels corred@rs que arribin més tard del tall. Sempre i quan es trobin fisicament bé per acabar....  I quan arriben, no us podeu ni imaginar la seva emotiva i feliç arribada.

Paral·lelament, avui estava convidat per en Lluís Vila i en Jordi Garcia a una sortida Napaf Freestyle a Guilleries de 19km.......No he sabut triar bé.

Crònica de l'any passat, publicada i escrita per Jordi Alsina: Maratò Salvatge 4/03/12.

Salut, Feina i Gràcies per la visita.
  

Comentaris

  1. Hola sóc en Tati. Al final si no fos pels corredors no es ferien les curses. Tinc un gran record de la marató de l´Ardenya, tot i el petiment, gracies en part als voluntaris. Tu un d´ells. Que no et desanimi una mala experiencia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pere, company!!! Hem solidaritzo vosaltres; no és la primera cursa que feu, ni tansols, la primera vegada que aneu a la Marató Salvatge de St.Hilari. Dos gentlemen com sou, dins i fora de la muntanya, no es mereixen aquest tracte, ni vosaltres ni ningú, pero menys vosaltres. Va ser un comportament molt poc cavaller el de l'organització; m'han caigut als peus!!! Tenia en molt bona consideració la cursa, el paratge per on discorre fará que hi torni, peró no a la seva cursa, no hem veuran mai més vestit de curt, t'ho ben asseguro. Estic molt decebut i trist pel que vau haver de viure!!!

      Elimina
  2. Pere, molt gran te l'han hagut de jugar perquè tu parlis així de l'organització, però saps que et dic? anem a passar de mals rotllos, anem a preparar la següent i a guanyar la batalla a la malaltia, ells són els que més perdran sense la vostra presència en les properes edicions.

    Enric Torra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hens sap greu com a organitzacio haver de fer plegar algu en un punt concret, en aquest cas al km 19 pero desde fa 5 anys sempre ho fem i ho comuniquem a la sortida. aquest any a sigut el primer que a les 12 en punt a sortit l'escombra desmarcant i tot i aixi el darrer corredor va nessecitar 8h 27'51" vet aqui el motiu del tall a les 12.

      Elimina
  3. Gràcies Tati.
    Profisional, no t'enfadis tant home, que no n'hi ha per tant.
    Enric, preparar la següent i guanyar la batalla a la malaltia, i tant que si!!
    Organització, us agraeixo el comentari i perdoneu si amb les meves paraules us he pogut ofendre, he tirat més de cor que de cap i no m'agrada gens haver d'expressar-me d'aquesta manera.
    Respecto la vostre decisió de fer-nos plegar al tall i així no fer-vos anar malament.
    Aprofito per dir-vos que a les Guilleries hi ha pocs esdeveniments esportius com la Marató Salvatge, haurieu d'estar orgullosos.
    Heu creat un recorregut preciós.
    Molts corredors i caminadors hem après a córrer o caminar per muntanya en part gràcies a la M Salvatge, Alhora ens ha ajudat com a part d'entrenament per a reptes de llarga distància.
    Amb tot això vull dir-vos que teniu a les vostres mans un "Diamant en Brut" des de fa 11 anys i que nomès s'ha de pulir.
    Si em permeteu una opinió, seria d'agraïr una miqueta més d'informació escrita sobre la cursa, mimar el corredor, començar una hora abans i allargar una hora més per acabar.
    Salut, Feina i Endavant per a properes edicions.


    ResponElimina
  4. Gracies per la teva comprensió, i gracies pels teus consells sempre son d'agraïr.
    Ça-calm Exprés

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.