SAU - ST.MARTI SACALM. TRAVESSA. 10/02/12+1.

Travessa: Sau (La Riba) - St. Marti Sacalm.
Dia: 10 de Gener de 2012+1.
Temperatura: -3º.Ambient molt fred amb estones de vent, cap al migdia s'ha aclarit el dia.
Km: 25,7. Des: 1.095+ .
Tècnica: CaKo  "light" (caminar/pals).


Sortir un mati a la muntanya amb uns amics gaudint de la conversa, la fred, l'entorn..... Hi ha alguna cosa millor??

Aquesta mena d'aventures és on trobes aquella sensació de satisfacció, necessària, que t'omple i et gratifica.

Aquesta vegada hem sortit a "l'antiga", amb un mapa alpina de paper, improvisant i descobrint, sense pressa, sense seguir un camí marcat amb cintes, sense avituallaments..... amb les motxilles, roba d'abric, menjar i aigua, unes vambes, els pals i moltes ganes de descobrir la ruta que hem fet per l'espectacular Collsacabra. Una aventura sorprenent.

I sí.... porto un gps, però de moment només sé pitjar el botó de "gravar track", no hem vull complicar gaire més la vida, ja aniré aprenent.


Recorregut: 8h del mati sortim de la Riba, a tocar la pressa de Sau, amb -3º i cel tapat ens enfilem per corriol cap a Tavertet, resseguint la marxa de la Rupit-Taradell a l'inrevés.

A Tavertet anem a buscar un corriol que per sota la cinglera i Salt de l'Avenc ens deixa a la pista que ens portarà fins a St. Joan de Fàbregues.
A la Rectoria de St. Joan de Fàbregues, l'Eva i en Lorenzo que porten la Rectoria, ens conviden a entrar i fer el tafaner.


Ens avituallem i en 5 minuts se'ns gelen els dits, fa molta fred. Travessem per sobre el Salt de Sallent i ara sí, anem resseguint tota l'impressionant cinglera fent parades constants per fer fotos.

Arribem a el Far. És un balcó que ens ofereix un escenari natural que et deixa sense oxigen.
Baixem per un corriol amb fort pendent i alhora d'una gran bellesa que ens porta fins a St. Martí Sacalm.


El millor de tot ha estat, sens dubte, la companyia de la meva "sherpa", la Carme i la Mª Carme & Lluís Tuneu.... que sota una aparença de no saber cordar-se ni les vambes, pare i filla són maquines de travessar muntanyes..... són Campions Individuals de la Copa Catalana de Caminades de Resistència 2012, sempre és molt agraït compartir kaminada amb vosaltres i el "Bitxo".

Al ser una travessa amb inici en un lloc i final en un altre, es fa necessària la combinació de cotxes o bé que algú de manera voluntària et deixi al punt d'inici (Sau) i et reculli al punt d'arribada (St. Martí Sacalm). la segona opció és la que hem fet servir.
Vull agrair molt especialment a en Genís que ens ha fet el servei de cotxe, sense ell aquesta travessa no hauria estat possible, Gràcies Genís!!


Salut, Feina i gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.