6 HORES DE CALELLA, 2/12/12. CRÒNICA I FOTOS.

Cursa: 6 hores de Calella. XIII edició.
Dia: 2/12/2012.
Lloc: Passeig Martim de Calella de la Costa.
Recorregut: Un circuit de 3 Kms.
Hora: De 9h del mati a 3 h de la tarda. Total s'han de fer 6 hores.
Carme: Dorsal 36 ha fet 42,600Km, caminant.
Pere: Dorsal 37 ha fet 46 Km, CaKo, Caminar/correr.
Tercer any que hi participo.


Quan li expliques a algú que aniràs a una cursa i durant 6 hores estaràs donant voltes en un circuit de 3 Kms, el primer que et diu és que estàs sonat i desprès que pot ser molt dur.

I sí, és de "sonats", però minuts abans de la sortida si mires al teu voltant, t'adones que hi ha 50 "sonats" més com tu, buscant aquella "dosí" d'energia extraordinària, és llavors quan palpes a l'aire que no estàs tan sol.

I sí, és dur..... però no tant, doncs per exemple: No vas carregat amb una motxilla.

Tens un avituallament liquid/solid cada vegada que fas una volta, o sigui cada 3 Km.
Pots, si ets capaç de seguir el seu ritme, conversar i córrer amb els que van primers i amb l'últim.

El circuit és al passeig del mar un diumenge al mati, en tot moment estàs molt ben acompanyat i distret, a més no et pots perdre.
I el més important és saber quants quilòmetres o voltes ets capaç de fer en 6 hores, un repte físic però també mental.

 
La cursa: l'estratègia era fer l'anada de 1,5 Km caminant i la tornada de1,5 Km trotant o corrents, però a la segona volta el cos feia el que volia i el cap li deia al cos que corres o camines per sensacions, res de normes i estratègies, i així he anat de menys a més amb molt bones sensacions. Amb 5 hores he fet la marató, llavors he assaborit i expremut intensament la ultima hora.

Tota la meva admiració per a la Carme, que tot i patir una lesió a les costelles ara fa una setmana, allà estava ella com una jabata acabant les 6 hores amb 42,6Km i només caminant. 3a femina.
El corredor que ha fet més voltes ha estat en Raul Angulo amb 74,800 Km en 6 hores.

El millor: Compartir 6 hores de pura energia amb una cinquantena de corredors, molts d'ells del món Ultra  vinguts d'arreu de la península, en especial en Paco Robles.... qui no coneix en Paco?? un mestre de la llarga distància, i en Joan Compte, ho sento Joan t'ha toca't, el teu nom per a mi és sinònim d'Spartathlon, escoltar-te és gaudir d'una "master -class" plena d'emocions, sensacions i generositat sobre la llarga distància i en concret de la Spartathlon (245 Km 34h). Veure la seva crònica.


Felicitats i moltes gràcies Núria Ruiz i Joan, a les noies del control de pas que són super simpàtiques, els dos noiets de l'avituallament on no hi faltava mai de res, el fotògraf de la cursa, a tots els voluntaris i com no a tots els corred@rs amb qui hem gaudit d'aquesta gran festa.

Tornem a casa desprès del caliu al voltant d'una taula, amb un diploma, una copa, una bossa plena d'obsequis i contagiats de felicitat.

Ahhigg!! I per acabar una tonteria per als supersticiosos, he sobreviscut a l'edició nº 12+1 o 13 per a alguns, i no m'ha passat res a la volta nº 12+1 o 13 i fins i tot m'he creuat moltes vegades amb el noi que duia el dorsal nº 13 o 12+1......i he sobreviscut. Veure manies i supersticions en curses i ultrafons.

Salut, Feina i Gràcies per la vostra visita.



Comentaris

  1. Moltes felicitats Pere. A veure si la incloc de cares a l'any vinent al calendari.
    Ens veiem a l'Ardenya dissabte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, de ben segur que t'agradaria.
      Ens veiem a l'Ardenya. Molta Sort!!!!

      Elimina
  2. La verdad es que me a encantado poder correr con vosotros y compartir estos kms , da gusto encontrarse con personas asi con esta filosofia tan positiba de la vida , nos vemos en algun otro reto .

    Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paco, siempre es un placer coincidir contigo en alguna carrera pues nos contagias de esa "chispa" que siempre necesitamos.
      Pues claro que nos vemos y esperamos que sea muy pronto.
      Un abrazo!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.