DORMIR, EN L'ULTRAFONS.

Heu passat mai una nit, dues nits o més sense dormir....... No!! no penseu malament, vull dir sense dormir fent una cursa o una marxa de llarga distancia.

Continuar corrents en curses de 25, 35, 45hores, quan arriba el cansament i la son, és sinònim de baixar el ritme de carrera, per tant un petit descans pot servir per guanyar temps.

A molts ens ha passat:

Caminar o córrer dormits.

Tenir al·lucinacions....

Somiar despert mentre camines..... Veure coses rares...


Durant la cursa és recomanable fer petites  dormides, doncs ens trobarem molt millor física i mentalment.

Hi ha corredors/dores que gestionen el cansament i la son fent petites dormides de 5 o 10 minuts, el normal son de 20 a 40 minuts.

Hi ha corredors/dores que no dormen, estan tan "ficats en la cursa" que no poden dormir, però descansen, encara que la cursa sigui de 4 o5 dies seguits.


Preparar fins l'últim detall una marxa de 80 Km, una Ultra, una cursa per etapes, és garantia d'èxit.

Ens presentem a la línia de sortida super entrenats, ben hidratats, molt motivats...... Però estem descansats??... Hem dormit bé els últims dies??

Fa uns mesos en una conferencia sobre l'ultrafons a Sils, organitzada pels Makis vaig poder escoltar embadalit a un dels puntals i referents en llarga distancia, en Jaume Terés.... M'atreveixo a dir que per culpa d'ell, molts de nosaltres estem dins d'aquest món de sonats.

En Jaume ens va explicar les vivències viscudes a la Tor des Geants 2011 juntament amb en Xesc, el seu germà.
En Xesc i en Jaume Terés a la Tor de Geants

Una de les coses que més hem va impressionar del que va explicar en Jaume, va ser que un mes abans de fer la Tor des Geants, va intentar dormir i descansar cada dia el màxim d'hores possibles, dormint de 8 a 9 hores mínim per nit. Així va poder gestionar el cansament, les nits i la son amb més facilitat que d'altres corredors durant els dies de la cursa.

La Tor de Geants és de 330 Kms non stop per alta muntanya. Valle d'Aosta, amb 24.000 mts de desnivell positiu. Crònica i fotos de la Tor des Geants 2011 d'en Jaume i Xesc Terés.


Parlant de la Tor de Geants, aquest 2012, la Tor des Geants l'ha guanyat l'Oscar Peréz, d'Osca, amb 75 h 56 minuts i fent record. A peu d'arribada l'Oscar explica referent a  dormir: " pare varias veces a descansar pero nunca pude conciliar el sueño".

Sembla estrany que un corredor d'Osca guanya una de les Carreras de Muntanya més dures del món, amb un avantatge de 4 hores amb el segon classificat, i al mon esportiu nacional gairebé no ha estat notícia. Suposem que faltava una pilota.

Més info a Carreras de Montaña.com.

Video de l'arribada de l'Oscar Peréz:


Buenu!! Salut, Feina i ..... Bona Nit o com diuen ara.... NaNit!!!!


Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.