2a ULTRA CAKO GUILLERIES XTREM 21/04/2012

21/04/2012. Impossible descriure en paraules les emocions en acabar un entrenament ultra compartit amb un grup de bons amics. La duresa es transforma en un somriure.... el millor regal.
Fitxa:
2a Ultra CaKo Guilleries Xtrem. 21 d'abril 2012.
Modalitat: Autosuficiencia. CaKo.
Lloc: Guilleries. Inici: La Cellera de Ter.
Recorregut: 59 Km
Desnivell: 2.221 positiu/ 2.303 negatiu.
Participants: 10.    2 corrent i 8 cako.
Temps Total: 12 h, els més lents. 9h 15´´ els més rapids.



Els ingredients de la 2a edició de l'Ultra Cako Guilleres Xtrem han estat en primer lloc, el recorregut per corriols i boscos gairebé verges, on els rierols, la vegetació, i les espectaculars panoràmiques damunt el pantà de Susqueda, Collsacabra, Valls d'Osor i Ter, ens han fet gaudir plenament d'un ambient típic de Guilleries.

I en segon lloc la qualitat extrema dels amics que hi han participat. Persones que fan que un dia gris es transformi en un dia radiant.  Ha donat com a resultat una ultra d'una categoria difícil de superar.



El millor: Els convidats d'aquesta segona edició, que han estat:

Eva Prix: Ens ha contagiat d'aire fresc i vitalitat en els primers Kms.

Magali: Coneix bé qué és fer 30, 60, 90 o 100 Km. No ho sembla, però és forta, sap tirar endavant quan arriba aquell moment en què el cos diu prou.

Andreu: Un luxe tenir-lo d'amic. Ha fet la prova corrent amb un temps de 9 hores.

MiKel: Un tiu molt ben parit, si senyor. Un diamant en brut i millor persona. Ha fet la prova corrent amb un temps de 9 hores.

Antoni: Tot un gentleman. Caminar al seu costat en silenci és més enriquidor que la millor conversa.

Enric Torra: El Comandant. Li dóna caliu i alegria a una marxa, sens dubte l'haurien de contractar per participar a les marxes.

Josep Ventura: Col·leccionista de marxes de resistència, Napaf, caminades. S'apunta a tot i ho acaba tot.

Ultraquim: No cal dir que sense la seva energia aquesta Ultra no hauria estat possible. Sempre al davant, estirant el grup, fent-nos marcar un ritme alt. Ens ha fet baixar el temps 2 hores respecte el de l'any passat.



El recorregut: Sortim de la Cellera i ens enfilem per corriols, primer a Puigdefrou, impressionant balconada cap a totes bandes, i després a St. Gregori, guanyant el primer desnivell important, gairebé uns 1000 mts positius, des d'on podem contemplar els boscos de pins Douglas .

Baixem fins al Coll de Nafré trotant. Important i antic nus de comunicació entre les valls d'Osor i Susqueda. Hem fet 15 Km i trobem el cotxe de suport, dinem. Ara hem de preveure una volta llarga pujant al Santuari del Coll i carenejant fins a Can Serrallonga per boscos amb grans exemplars de castanyers, roures i faigs.

Baixem fins a l'embassament de Susqueda, gairebé tocant a Sau i planegem per pista tot vorejant l'embassament fins a Coll de Nafré, aquesta part ha esta molt dura. Baixem cap a Osor i fem un entrepà per afrontar l'última part amb fort desnivell fins a tocar St. Gregori, per la Vall d'Osor i arribar a la Cellera passant per Becdejú Vell.


Els nostres aliats han estat, la temperatura que ens ha permés gaudir d'una invasió d'olors i colors. Amb una previsió de pluja que ens ha respectat fins gairebé el final. I el terreny humit amb l'al.licient de la ufanor i la verdor de la primavera.



La logística o suport en una marxa, cursa..... és tan important que fins i tot pot decidir l'èxit de la prova. Un any més agrair molt, molt i molt el suport logístic de la Pili i l'Ernest, sense ells no hauria estat possible. Gràcies!!

Crònica relacionada: Ultraquim.

                          

 

Reflexió:  Després de pel·lícules, novel·les, cançons, llibres..... quan arribes al Mas de Can Serrallonga, és molt trist veure el lamentable estat ruïnós del Mas. Probablement el bandoler més famós de la seva època a Catalunya i el lloc on la història va escriure part de la seva vida, resta abandonada. Hauria de ser un lloc de pelegrinatge pels catalans...... o potser millor així, doncs encara ens farien pagar entrada.

FOTOS D'EN JOSEP V.

Per últim, agrair la rapidesssa i bona cuina del Restaurant El Cor de Guilleries a Osor.
I agrair al supermercat Esclat de St.Feliu de Guíxols l'obsequi als participants.


 Ara toca "descans actiu". Per molta gent ara comença la temporada forta, la Carme i jo portem un mes de març i abril amb molts Kms a les cames, només els quatre ultims dissabtes sumen 204Km. El cos necessita recuperar els minerals, vitamines, energia....... per tornar-lo a posar al límit.

Salut i Feina.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.