NATACIÓ AMB ALETES, 6ª Competició. 25/02/2012.

Sembla que estic envoltat per dues campiones, i jo sense saber-ho... MKatXis!!
El passat 26 de febrer es va cel·lebrar a St. Feliu de Guíxols, la 6a jornada de Lliga Catalana de Natació amb Aletes Superfície, Bifin, Apnea i Immersió. En les categories d'infantil, cadet, júnior i sénior. A la piscina de la Corxera i amb l'equip local anfitrió l'Aquàtic Club Xaloc.

Quan competeixes en proves en què hi participen mes de cent o dos-cents atletes, els resultats del primer a l'ultim varien sempre de 30 minuts a unes hores. Quan competeixes en proves on hi participen de 5 a 20 atletes les diferencies del primer a l'últim es compten en dècimes de segons. I si ets el primer vol dir que tens un esperit competitiu i de superació amb un llistó molt alt. Les meves filles moltes vegades em donen una lliçó de motivació.

La Maria: És una  "veteranilla" en aquest esport, tot i així, moments abans de la sortida la pell se li eriça dels nervis, tot li fa mal. És just quan es prepara per saltar a l'aigua i de manera natural se li transforma la mirada, aquella mirada que llegeixes que ha vençut els dubtes, les pors i fins i tot pot veure l'arribada abans de sortir. 
Resultats:  1a en 50 Apnea Cadet Femení amb 23sg16
                2a en 100 Superfície Cadet Femení amb 58sg41

La Laura: Avui ha debutat en el "mundillo" de la competició. Moments abans és un "sac de nervis", però allà estava ella, super valenta  a donar-ho tot i més, arribant de les últimes.... que guapa!! tant contenta i emocionada com si hagués arribat la primera.
Resultats: 14a en 100 Bifín Infantil Femení amb 1 mt 23sg 25
               17a en 100 Supefície Infantil Femení amb 1mt 23sg 90

Felicitar a tots els equips participants i en especial als entrenadors i nedadors de l'equip A. C. Xaloc, per paciència, esforç i motivació de tirar endavant amb aquest gran esport minoritari.

Per a qui encara no sap de què es tracta aquesta especialitat, sempre recupero aquesta mini explicació:  La natació amb aletes és una especialitat esportiva, molt espectacular degut a les altes velocitats i material que s´utilitza; monoaletes,  es practica principalment a la piscina, hi ha tres disciplines apnea, superfície i escafandre. Durant les compes poden  arribar a mes de12Km/hora. La tècnica es molt semblant a l´estil papallona, però sense fer servir braços, els quals s´estenen a continuació dels cos amb les mans juntes, formant una mena de proa, que permet tallar l´aigua i facilita el desplaçament, el dofí és l´animal a imitar, al cos li dones i rep una bona capacitat pulmonar, molt bon ritme de moviment i gran elasticitat.
Per acabar dir que cada any té més addictes aquest esport i a tot el mon, a Rússia, Xina, Països Europeus......A Estats Units fins i tot els nedadors de clàssica i triatletas fan entrenaments amb monoaleta.
Més Info a: fecdas

Salut i Feina.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.