OSTEOPOROSIS ?? EN HOMES?? 15/12/2010.



Aquest post es sobre la malaltia que s´ha instal·lat al meu cos, doncs és una gran desconeguda en els homes, en cap cas vull crear una sensació de "ay pobret", ben al  contrari. Desprès de limitar-me en moltes coses, un aprèn a valorar i gaudir molt més de les coses mes simples del dia a dia; despertar-se al mati, treballar, fer un cafè........Ara mateix es com si el meu cap fos un motor Ferrari i  estigues dintre d´un cos semblant a  una furgoneta rovellada dels anys 60.
Un article d´una revista diu: La osteoporosi es una pèrdua paulatina de la densitat òssia, que a la vegada incrementa el risc de tindre algun tipus de fractures, les fractures mes inmediatas es localitzen a les vertebres, doncs són els ossos mes febles. Al nostre país  hi han 2 milions de persones amb osteoporosi, 500.000 són homes.
Actualment s´estan fent estudis , un d´ells a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, a 100 malalts de osteo i fractura per aplastament vertebral, mitjançant una vertebroplastia s´implanta un "ciment biològic", l´objectiu és reduir el risc de re- fractura d´un 20 per cent a un 2 per cent, amb anestesia local,una de les avantatges es que el dolor s´alleugereix de seguida i dos hores després de l´intervenció ets a casa fent vida normal.(m´agradaria poder ser un d´aquest 100 afortunats).
Important es l´alimentació, sembla que el responsable de la bona salut òssia de la població nipona es gracies al consum de natto, aliment molt ric amb vitamina K2, fa que el calç assimilat s´addereixi a la matriu òssia.Els brots d´alfalfa són molt beneficiosos per la bona salut dels ossos també.

Una frase molt guapa diu:   APRÈN COM SI ANESSIS A VIURE CENT ANYS, PERÓ VIU COM SI ANESSIS A MORIR DEMÀ.
Bona nit  a cuidar-se, i a viure i riure MOLT amb dolor o sense. Salut.

Comentaris

  1. Pere, he llegit aquest comentari i nomes puc dir: Felicitats per la teva força i endavant que tens una familia molt maca que téstima molt. Vinga com molt bé dius tu a viure i riure molt si senyor!!! un petó molt gran per tots.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.